Hem > Nätverk > Nätverksfunktioner > Faxa med hjälp av Internet (I-Fax) > Konfigurera Brother-maskinen för e-post eller I-Fax

Konfigurera Brother-maskinen för e-post eller I-Fax

Innan du använder I-Fax måste du konfigurera din Brother-maskin att kommunicera med nätverket och e-postservern. Du kan konfigurera dessa objekt med maskinens kontrollpanel eller Webbaserad hantering. Vi rekommenderar att du använder webbaserad hantering för att konfigurera tillvalen.

1. Starta webbläsaren.
  2. Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress).

Exempel:

https://192.168.1.2

3. Om så krävs skriver du in lösenordet i Login (Logga in)-fältet och klickar därefter på Login (Logga in).
    image
    Standardlösenordet för att hantera maskinens inställningar står på baksidan av maskinen och är märkt med texten ”Pwd”.
  4. Gå till navigeringsmenyn och klicka sedan på Network (Nätverk)>Network (Nätverk)>Protocol (Protokoll).
    image
    Starta från image om navigeringsmenyn inte visas på skärmens vänstra sida.
  5. I fältet POP3/IMAP4/SMTP Client (POP3/IMAP4/SMTP-klient) klickar du på Advanced Settings (Avancerade inställningar) och konfigurerar inställningarna efter behov.
    image
    Kontakta systemadministratören om du är osäker på något av alternativen.
  6. Klicka på Submit (Skicka) när du är klar.
    Dialogrutan Test Send/Receive E-mail Configuration (Testa konfigurationen för att skicka/ta emot e-post) visas.
  7. Följ anvisningarna i dialogrutan för att testa de aktuella inställningarna.