Paperinkäsittely- ja tulostusongelmat

Jos tarvitset edelleen apua tämän taulukon lukemisen jälkeen, katso viimeisimmät Usein kysytyt kysymykset ja vianmääritys-vinkit osoitteesta support.brother.com.

Tulostusongelmat

Ongelmat Ehdotetut toimenpiteet

Ei tulostetta

(Windows)

Tarkista, että oikea tulostinohjain on asennettu ja valittu.

Tarkista, näkyykö laitteen näytöllä virheviesti.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Virhe- ja huoltoviestit

Varmista, että laite on online-tilassa:

• Windows 10, Windows Server 2016 ja Windows Server 2019

Valitse image > Windows-järjestelmä > Ohjauspaneeli. Napsauta Laitteisto ja äänet -ryhmässä Näytä laitteet ja tulostimet. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Brother XXX-XXXX Printer (jossa XXX-XXXX on mallisi nimi). Napsauta Näytä, mitä tulostetaan parhaillaan. Jos tulostinohjainvalinnat tulevat näkyviin valitse tulostinohjaimesi. Napsauta valikkopalkissa Tulostin-kohtaa ja varmista, että Käytä tulostinta offline-tilassa ei ole valittuna.

• Windows 8.1

Siirrä hiiren osoitin työpöydän oikeaan alakulmaan. Kun näyttöön tulee valikkorivi, napsauta Asetukset > Ohjauspaneeli. Napsauta Laitteisto ja äänet -ryhmässä Näytä laitteet ja tulostimet. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Brother XXX-XXXX Printer (jossa XXX-XXXX on mallisi nimi). Napsauta Näytä, mitä tulostetaan parhaillaan. Jos tulostinohjainvalinnat tulevat näkyviin valitse tulostinohjaimesi. Napsauta valikkopalkissa Tulostin-kohtaa ja varmista, että Käytä tulostinta offline-tilassa ei ole valittuna.

• Windows Server 2012 R2

Napsauta Ohjauspaneeli -valintaa Käynnistä-valikossa. Napsauta Laitteisto -ryhmässä Näytä laitteet ja tulostimet. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Brother XXX-XXXX Printer (jossa XXX-XXXX on mallisi nimi). Napsauta Näytä, mitä tulostetaan parhaillaan. Jos tulostinohjainvalinnat tulevat näkyviin valitse tulostinohjaimesi. Napsauta valikkopalkissa Tulostin-kohtaa ja varmista, että Käytä tulostinta offline-tilassa ei ole valittuna.

• Windows Server 2012

Siirrä hiiren osoitin työpöydän oikeaan alakulmaan. Kun näyttöön tulee valikkorivi, napsauta Asetukset > Ohjauspaneeli. Napsauta Laitteisto -ryhmässä Näytä laitteet ja tulostimet. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Brother XXX-XXXX Printer (jossa XXX-XXXX on mallisi nimi). Napsauta Näytä, mitä tulostetaan parhaillaan. Jos tulostinohjainvalinnat tulevat näkyviin valitse tulostinohjaimesi. Napsauta valikkopalkissa Tulostin-kohtaa ja varmista, että Käytä tulostinta offline-tilassa ei ole valittuna.

• Windows 7 ja Windows Server 2008 R2

Napsauta image (Käynnistä) > Laitteet ja tulostimet. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Brother XXX-XXXX Printer (jossa XXX-XXXX on mallisi nimi) ja napsauta Näytä, mitä tulostetaan parhaillaan. Jos tulostinohjainvalinnat tulevat näkyviin valitse tulostinohjaimesi. Valitse valikkopalkista Tulostin. Varmista, ettei Käytä tulostinta offline-tilassa ole valittuna.

• Windows Server 2008

Napsauta image (Käynnistä) > Ohjauspaneeli > Laitteisto ja äänet > Tulostimet. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Brother XXX-XXXX Printer (jossa XXX-XXXX on mallisi nimi). Varmista, ettei Käytä tulostinta online-tilassa -kohta näy luettelossa. Jos kohta näkyy luettelossa, voit asettaa ohjaimen online-tilaan napsauttamalla tätä valintaa.

Yksi tai useampi värikasetti on kulunut loppuun.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasettien vaihto

Jos tulostinohjaimessa on vanhoja, tulostamattomia tietoja, se estää uusien tulostustöiden tulostumisen. Avaa tulostinkuvake ja poista tiedot seuraavasti:

• Windows 10, Windows Server 2016 ja Windows Server 2019

Valitse image > Windows-järjestelmä > Ohjauspaneeli. Valitse Laitteisto ja äänet -ryhmässä Näytä laitteet ja tulostimet > Tulostimet.

• Windows 8.1

Siirrä hiiren osoitin työpöydän oikeaan alakulmaan. Kun näyttöön tulee valikkorivi, napsauta Asetukset > Ohjauspaneeli. Valitse Laitteisto ja äänet -ryhmässä Näytä laitteet ja tulostimet > Tulostimet.

• Windows Server 2012 R2

Napsauta Ohjauspaneeli Käynnistä-näytöllä. Napsauta Laitteisto -ryhmässä Näytä laitteet ja tulostimet > Tulostimet.

• Windows Server 2012

Siirrä hiiren osoitin työpöydän oikeaan alakulmaan. Kun valikkorivi tulee näkyviin, napsauta Asetukset > Ohjauspaneeli. Napsauta Laitteisto -ryhmässä Näytä laitteet ja tulostimet > Tulostimet.

• Windows 7 ja Windows Server 2008 R2

Napsauta image/Käynnistä > Laitteet ja tulostimet > Tulostimet ja faksit.

• Windows Server 2008

Valitse image (Käynnistä) > Ohjauspaneeli > Laitteisto ja äänet > Tulostimet.

• Mac

Napsauta Järjestelmäasetukset > Tulostimet ja skannerit.

Asiakirjan ylä- ja alatunnisteet näkyvät, kun asiakirja näkyy näytössä, mutta ne eivät tule esiin, kun se tulostetaan.

Sivun ylä- ja alareunassa on alue, jota ei tulosteta. Säädä asiakirjan ylä- ja alamarginaaleja vastaavasti.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulostusalueen ulkopuolinen alue

”Page Layout” (Sivuasettelu) -tulostus ei onnistu.

(Windows )

Tarkista, että sovelluksen ja tulostinohjaimen paperikokoasetus on sama.

Tulostusnopeus on liian alhainen.

(Windows)

Yritä vaihtaa tulostinohjaimen asetusta. Suurin erottelutarkkuus vaatii enemmän aikaa tietojen käsittelyyn, lähetykseen ja tulostukseen. Kokeile muita tulostinohjaimen laatuasetuksia seuraavalla tavalla:

Tyhjennä tulostinohjaimen Värin korostus -valintaruutu Lisäasetukset -välilehdellä.

Poista reunaton tulostus käytöstä. Reunaton tulostus on hitaampaa kuin tavallinen.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulostusasetukset (Windows)

Kytke Hiljainen tila -asetus pois päältä. Tulostusnopeus on hitaampi Hiljainen tila -asetuksella. imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulostusmelun vähentäminen

Varmista, että tulostinohjaimen, sovelluksen tulostusmateriaaliasetus tai laitteen paperityyppiasetus vastaa käytettävää paperia.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperikoon ja paperityypin vaihtaminen

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulostusasetukset (Windows)

Tulostuslaadun ongelmat

Ongelmat Ehdotetut toimenpiteet

Huono tulostuslaatu

Tarkista tulostuslaatu.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulostuslaadun tarkistus

Varmista, että tulostinohjaimen, sovelluksen tulostusmateriaaliasetus tai laitteen paperityyppiasetus vastaa käytettävää paperia.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperikoon ja paperityypin vaihtaminen

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulostusasetukset (Windows)

Varmista, että mustekasetit ovat uusia. Musteen tukkeutumisen syynä voi olla jokin seuraavista:

• Pakkaukseen painettu kasetin viimeinen käyttöpäivä on erääntynyt.
  • Värikasettia ei välttämättä ole säilytetty oikein ennen käyttöä.

Varmista, että käytät suositeltua paperityyppiä.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Hyväksyttävä tulostusmateriaali

Suositeltu käyttölämpötila laitteellesi on välillä 20–33 °C.

Tekstissä tai kuvissa on valkoisia raitoja.

image

Puhdista tulostuspää.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Brother-laitteen tulostuspään puhdistaminen

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulostuspään kohdistus WWW-pohjaisen hallinnan avulla

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Laitteen tulostuspään puhdistus tietokoneesta (Windows)

Tarkista ja säädä paperin syöttöä. imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Poista pystyviivat korjaamalla paperinsyöttöä

Pyri käyttämään suositeltuja paperilaatuja.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Hyväksyttävä tulostusmateriaali

Jos tulostuspäiden käyttöikää halutaan pidentää, värikasettia käyttää mahdollisimman tehokkaasti ja tulostuslaatu säilyttää hyvänä, laitteen pistokkeen irrottaminen usein pistorasiasta ja/tai laitteen poistaminen verkkovirrasta pitkäksi aikaa ei ole suositeltavaa. Laite kannattaa sammuttaa image-painikkeella. Kun käytetään image-painiketta, laitteen virrankulutus on vähäistä, mutta silti laite pystyy puhdistamaan tulostuspään ajoittain, eikä sen puhdistustarve ole niin suuri.

Mustia raitoja esiintyy säännöllisesti.

image

Tarkista ja säädä paperin syöttöä.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Poista pystyviivat korjaamalla paperinsyöttöä

Laite tulostaa tyhjiä sivuja.

Tarkista tulostuslaatu.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulostuslaadun tarkistus

Jos tulostuspäiden käyttöikää halutaan pidentää, värikasettia käyttää mahdollisimman tehokkaasti ja tulostuslaatu säilyttää hyvänä, laitteen pistokkeen irrottaminen usein pistorasiasta ja/tai laitteen poistaminen verkkovirrasta pitkäksi aikaa ei ole suositeltavaa. Laite kannattaa sammuttaa image-painikkeella. Kun käytetään image-painiketta, laitteen virrankulutus on vähäistä, mutta silti laite pystyy puhdistamaan tulostuspään ajoittain, eikä sen puhdistustarve ole niin suuri.

Merkit ja rivit näkyvät epäselvinä.

image

Tarkista tulostuksen kohdistus.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Brother-laitteen tulostuksen kohdistuksen tarkistaminen

Vaihda tulostusvaihtoehdot.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulostusvaihtoehtojen vaihtaminen tulostustulosten parantamiseksi

Tulostettu teksti tai kuvat ovat vinossa.

Varmista, että paperi on asetettu oikein paperikasettiin ja että paperiohjaimet on säädetty oikein.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperin asettaminen

Varmista, että paperitukosten selvittämiseen tarkoitettu kansi on suljettu oikein.

Musteläiskä tai -tahra tulostetun sivun yläosan keskellä.

Varmista, että paperi ei ole liian paksu tai käpristynyt.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Hyväksyttävä tulostusmateriaali

Tuloste näyttää likaiselta tai muste näyttää valuvan.

Varmista, että käytät suositeltuja paperityyppejä. Älä käsittele paperia, ennen kuin muste on kuivunut.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Hyväksyttävä tulostusmateriaali

Varmista, että paperi on paperikasetissa tulostuspinta alaspäin.

Jos käytössä on valokuvapaperi, varmista, että valokuvapaperin kiiltävä puoli on kasetissa alaspäin ja että olet asettanut oikean paperityypin. Jos tulostat valokuvaa tietokoneeltasi, määritä tulostusmateriaali tulostinohjaimessa tai sovelluksessa, jota käytät tulostamiseen.

Muste on tahraantunut tai märkää, kun käytetään kiiltävää valokuvapaperia.

Tarkista paperin molemmat puolet. Aseta kiiltävä pinta (tulostuspinta) alaspäin.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperikoon ja paperityypin vaihtaminen

Jos käytät kiiltävää valokuvapaperia, varmista, että paperityyppi on asetettu oikein.

Arkin kääntöpuolella tai sivun alareunassa näkyy tahroja.

Varmista, että mustetta ei ole roiskunut tulostinalustalle.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Laitteen tulostinalustan puhdistus

Varmista, että käytät paperituen läppää.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperin asettaminen

Varmista, ettei paperinsyöttöteloissa ole mustetta.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperinsyöttörullien puhdistaminen

Tulosteet ovat ryppyisiä.

(Windows)

Valitse tulostinohjaimessa Lisäasetukset-välilehti, napsauta Muut tulostusasetukset ja napsauta sitten Värien lisäasetukset. Tyhjennä Kaksisuuntainen tulostus -valintaruutu.

Lika tai tahra paperin kääntöpuolella, kun käytetään automaattisen kaksipuolisen tulostuksen ominaisuutta.

(Windows)

Muuta Vähennä likaa -valintaa tulostinohjaimen asetuksissa tai ominaisuuksissa.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulosteiden tahraantumisen ja paperitukosten estäminen (Windows)

Paperin käsittelyongelmat

Ongelmat Ehdotetut toimenpiteet

Laite ei syötä paperia.

Varmista, että paperikasetti on työnnetty kokonaan sisään siten, että se naksahtaa paikalleen.

Varmista, että laitteen takana sijaitseva tukoksen poistoaukon kansi on suljettu.

Jos laitteen LCD-näytössä (nestekidenäytössä) näkyy paperitukosviesti ja ongelma on olemassa edelleen imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Virhe- ja huoltoviestit

Jos paperikasetti on tyhjä, aseta paperikasettiin uusi paperipino.

Jos paperikasetissa on paperia, varmista, että se on suorassa. Suorista paperi, jos se on käpristynyt. Joissakin tapauksissa auttaa, jos paperit otetaan pois kasetista ja pino käännetään ylösalaisin ja laitetaan sitten takaisin paperikasettiin.

Vähennä paperikasetissa olevan paperin määrää ja yritä sitten uudelleen.

Puhdista paperinsyöttörullat.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperikasetin 1 paperinsyöttörullien puhdistus tai Puhdista paperikasetin 2 paperinsyöttörullat

Varmista, että paperi on laitteen määritysten mukainen.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperikasettien kapasiteetti

Valokuvapaperin syötössä on ongelmia.

Kun tulostat valokuvapaperille, aseta paperikasettiin yksi ylimääräinen arkki samaa valokuvapaperia.

Laite syöttää useita sivuja kerrallaan.

• Varmista, että paperi on asetettu paperikasettiin oikein.
  • Poista kaikki paperit paperikasetista ja leyhytä paperit hyvin. Aseta sitten paperit takaisin kasettiin.
  • Varmista, ettet työnnä papereita liian syvälle.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperin asettaminen

Varmista, että paperitukosten selvittämiseen tarkoitettu kansi on suljettu oikein.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulostimen tukos tai paperitukos

Varmista, ettei paperikasetin erottelukumi ole likainen.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Pohja-alustan puhdistaminen

Laitteessa on paperitukos.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulostimen tukos tai paperitukos

Varmista, että paperiohjaimet on säädetty oikeaa paperikokoa varten.

Käytä tukosten estämisen asetuksia.

Kopiointiin:

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulostusvaihtoehtojen vaihtaminen tulostustulosten parantamiseksi

Tulostukseen:

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulostusvaihtoehtojen vaihtaminen tulostustulosten parantamiseksi

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulosteiden tahraantumisen ja paperitukosten estäminen (Windows)

Paperitukokset käytettäessä kaksipuolista tulostusta.

Jos paperitukoksia syntyy usein kaksipuolisen tulostuksen aikana, paperinsyöttörullissa saattaa olla mustetahroja. Puhdista paperinsyöttötelat.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperinsyöttörullien puhdistaminen

Vastaanotettujen faksien tulostaminen

Ongelmat Ehdotetut toimenpiteet
  • Tiivistynyt teksti

• Vaakasuuntaiset raidat

• Ylä- ja alarivit puuttuvat

• Rivejä puuttuu

Tämä johtuu yleensä heikosta puhelinyhteydestä. Tee kopio. Jos kopiointijälki näyttää hyvältä, vika on luultavasti huonossa yhteydessä. Tämä saattaa johtua puhelinlinjalla olevasta häiriöstä. Pyydä lähettäjää lähettämään faksi uudelleen.

Vastaanotettavassa arkissa on mustia raitoja.

Lähettäjän valotustaso voi olla likainen. Pyydä lähettäjää ottamaan arkista kopio ja tarkistamaan, onko vika lähettävässä laitteessa. Pyydä, että faksi lähetetään toisesta faksilaitteesta, ja tarkista tulos.

Vasen ja oikea marginaali ovat liian kapeita tai yksi sivu tulostuu kahdelle sivulle.

Jos vastaanotetut faksit on jaettu ja tulostettu kahdelle sivulle tai jos saat ylimääräisen tyhjän sivun, paperikokoasetus ei ehkä vastaa käytettävää paperia.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperikoon ja paperityypin vaihtaminen

Kytke päälle automaattinen pienennys.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Ylikokoisen saapuvan faksin sivukoon pienentäminen

Vastaanotettu värillinen faksi tulostuu vain mustavalkoisena.

Vaihda käyttöikänsä loppuun tulleet värilliset mustekasetit ja pyydä lähettäjää lähettämään värillinen faksi uudelleen.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasettien vaihto