Home > Afdrukken > Afdrukken vanaf uw computer (Windows) > Afdrukinstellingen (Windows)

Afdrukinstellingen (Windows)

Normaal Tabblad

image
  1. Mediatype
    Selecteer het mediatype dat u wilt gebruiken. Voor een optimaal afdrukresultaat past het apparaat automatisch de afdrukinstellingen aan het geselecteerde mediatype aan.
  2. Afdrukkwaliteit
    Selecteer de gewenste afdrukkwaliteit. De afdrukkwaliteit en -snelheid beïnvloeden elkaar: hoe hoger de kwaliteit, hoe langer het duurt om het document af te drukken.
  3. Papierformaat
    Selecteer het papierformaat dat u wilt gebruiken. U kunt kiezen uit standaardpapierformaten of een aangepast papierformaat instellen.
    Zonder marges
    Selecteer deze optie om foto's zonder randen af te drukken. Omdat de afbeeldingsgegevens iets groter worden aangemaakt dan het papierformaat dat u gebruikt, worden de randen van foto iets bijgesneden.

Voor sommige combinaties van mediatype en kwaliteit of in sommige toepassingen kunt u de optie Zonder rand mogelijk niet selecteren.

4. Kleur / Grijstinten
    Selecteer afdrukken in kleur of in grijstinten. In de grijstintenmodus is de afdruksnelheid sneller dan in de kleurenmodus. Als uw document kleur bevat en u grijstinten selecteert, wordt uw document afgedrukt met 256 niveaus grijstinten.
  5. Afdrukstand
    Selecteer de afdrukstand (staand of liggend) voor uw afdruk.

Als uw toepassing een vergelijkbare instelling bevat, raden we u aan de afdrukstand via deze toepassing in te stellen.

6. Aantal
    Typ in dit veld het aantal exemplaren (1-999) dat u wilt afdrukken.
    Sorteren
    Selecteer deze optie om sets van uit meerdere pagina's bestaande documenten in de oorspronkelijke paginavolgorde af te drukken. Wanneer deze optie is geselecteerd, wordt één volledig exemplaar van uw document afgedrukt en vervolgens opnieuw afgedrukt volgens het aantal exemplaren dat u hebt gekozen. Als deze optie niet is geselecteerd, wordt van elke pagina het gekozen aantal exemplaren afgedrukt voordat de volgende pagina van het document wordt afgedrukt.
    Omgekeerde volgorde
    Selecteer deze optie om uw document in omgekeerde volgorde af te drukken. De laatste pagina van het document wordt als eerste afgedrukt.
  7. Meerdere pag. afdrukken
    Selecteer deze optie om meerder pagina's van een enkel vel papier of één pagina van een document op meerdere vellen af te drukken.
    Paginavolgorde
    Selecteer de paginavolgorde als u meerdere pagina's op een enkel vel papier wilt afdrukken.
    Rand
    Selecteer het type rand als u meerdere pagina's op een enkel vel papier wilt afdrukken.
  8. Tweezijdig/boekje
    Selecteer deze optie om op beide zijden van het papier af te drukken of een document als dubbelzijdig boekje af te drukken.
    Instellingen voor tweezijdig knop
    Klik op deze knop om het type tweezijdig binden te selecteren. Voor elke afdrukstand zijn vier typen tweezijdig binden beschikbaar.
  9. (MFC-J4540DW) Papierbron
    Selecteer een papierbron die overeenstemt met uw afdrukvoorwaarden of -doel.

Geavanceerd Tabblad

image
  1. Kleur verbetering
    Selecteer deze optie om kleurverbetering in te schakelen. Deze functie analyseert uw afbeelding om de scherpte, witbalans en kleurdichtheid ervan te verbeteren. Dit proces kan enkele minuten duren, afhankelijk van het formaat van de afbeelding en de specificaties van uw computer.
  2. Scaling
    Selecteer deze opties om het formaat van de pagina's in uw document te vergroten of te verkleinen.
    Aanpassen aan papierformaat
    Selecteer deze optie om de paginagrootte aan te passen aan het opgegeven papierformaat. Als u deze optie selecteert, selecteert u het gewenste papierformaat in de vervolgkeuzelijst.
    Vrij [ 25 - 400 % ]
    Selecteer deze optie om de pagina's van het document handmatig te vergroten of te verkleinen. Wanneer u deze optie selecteert, typt u een waarde in het veld.
  3. In spiegelbeeld afdrukken
    Selecteer deze optie om de afbeelding omgekeerd (van links naar rechts) op de pagina af te drukken.
  4. Ondersteboven afdrukken
    Selecteer deze optie om de afgedrukte afbeelding 180 graden te draaien.
  5. Watermerk gebruiken
    Selecteer deze optie om een logo of tekst als watermerk op uw document af te drukken. Selecteer een van de vooraf ingestelde watermerken, voeg een nieuw watermerk toe of gebruik een afbeeldingsbestand dat u hebt aangemaakt.
  6. Kop/Voetregel printen
    Selecteer deze optie om de datum, tijd en gebruikersnaam op het document af te drukken.
  7. Streepjescode-afdrukmodus
    Selecteer deze optie om streepjescodes af te drukken met de meest geschikte kwaliteit en resolutie.
  8. (MFC-J4440DW/MFC-J4540DW) Verificatie van gebruiker
    Met deze functie kunt u de beperkingen voor elke gebruiker bevestigen.
  9. Andere afdrukopties knop
    Geavanceerde kleurinstellingen
    Selecteer de methode waarmee het apparaat stippen rangschikt om halftonen weer te geven.

U kunt de kleur wijzigen zodat deze de weergave op het scherm het dichtst benadert.

Vlekken reduceren
    Sommige types afdrukmedia hebben mogelijk meer tijd nodig om te drogen. Pas deze optie aan als afdrukken vlekken bevatten of het papier vastloopt.
    Kleurgegevens van printer opvragen
    Selecteer deze optie om de afdrukkwaliteit te optimaliseren met behulp van de fabrieksinstellingen die speciaal voor uw apparaat zijn ingesteld. Gebruik deze optie als u het apparaat hebt vervangen of het netwerkadres van het apparaat hebt gewijzigd.
    Afdrukarchief
    Selecteer deze optie om de afdrukgegevens als pdf-bestand op uw computer op te slaan.