Hjem > Fejlfinding > Netværksproblemer

Netværksproblemer

Problemer med netværkskonfiguration

Problem Løsning
Du bruger sikkerhedssoftware
  • Bekræft dine indstillinger i dialogboksen til printerdriverinstallationsprogrammet.
  • Tillad adgang, når advarslen i sikkerhedssoftwaren vises under installationen af printerdriveren.
Dine sikkerhedsindstillinger (SSID/Netværksnøgle) er ikke korrekte Kontrollér, at netværkssikkerhedsindstillingerne er korrekte:
  • I de instruktioner, der fulgte med din Wi-Fi-router/dit Wi-Fi-accesspoint, kan du finde flere oplysninger om, hvordan du finder sikkerhedsindstillingerne.
  • Standarden for SSID (netværksnavn) kan være din Wi-Fi-routers/dit Wi-Fi-accesspoints producentnavn eller modelnummer.
  • Kontakt producenten af din Wi-Fi-router/dit Wi-Fi-accesspoint, eller spørg din internetudbyder eller netværksadministrator.
Printeren kan ikke tilsluttes til mobilenheden ved hjælp af Wi-Fi eller Bluetooth.
  • Flyt printeren inden for ca. én meter fra mobilenheden, når du konfigurerer Wi-Fi-netværksindstillingerne.
  • Flyt printeren til et sted, hvor der ikke er forhindringer.
  • Hvis der er en trådløs computer, en enhed med Bluetooth, en mikrobølgeovn, en digital trådløs telefon eller en anden enhed nær printeren eller Wi-Fi-routeren/Wi-Fi-accesspointet, skal du flytte enheden væk fra printeren eller Wi-Fi-routeren/Wi-Fi-accesspointet.
Printeren kan ikke udskrive via Wi-Fi eller Bluetooth.
Du bruger MAC-adressefiltrering.
  • Du kan finde labelen med MAC-adressen på bunden af printeren. Du kan også kontrollere serienummeret ved at udskrive printeroplysningerne.
    image
    Serienummer- og MAC-adresselabels findes på bunden af printeren.
    image
    1. Serienummer
    2. MAC-adresse
  • Indstil Wi-Fi-routeren/Wi-Fi-accesspointet, så printerens MAC-adresse kan anvendes til forbindelser. Du kan finde flere oplysninger i de instruktioner, der fulgte med din Wi-Fi-router/dit Wi-Fi-accesspoint.
Wi-Fi-accesspointet/routeren er i skjult tilstand (rundsender ikke SSID’et).
  • Indtast det korrekte SSID-navn under installationen eller ved brug af Communication Settings (Kommunikationsindstillinger) i Printerindstillingsværktøj.
  • Kontrollér SSID-navnet i de instruktioner, der fulgte med din Wi-Fi-router/dit Wi-Fi-accesspoint, og konfigurer dit trådløse netværk igen.
Printeren er ikke korrekt tilsluttet til netværket. Kontroller WLAN-ikonet på displayet.
image
: Printeren er allerede sluttet til et trådløst netværk. Kontrollér oplysninger om det trådløse netværk, og tilslut din Wi-Fi-router/dit Wi-Fi-accesspoint korrekt.
image
: Printeren søger efter netværket. Kontrollér, at Wi-Fi-routeren/Wi-Fi-accesspointet er tilgængelig, og vent lidt. Hvis printeren stadig ikke er tilsluttet, skal du konfigurere printerens Wi-Fi-forbindelse igen.
Intet ikon : Den trådløse netværksfunktion på din printer er deaktiveret. Kontrollér, at printeren er i den tilstand, du vil bruge til tilslutning.
Jeg har kontrolleret og prøvet alt det overstående, men jeg kan fortsat ikke afslutte den trådløse konfiguration. Sluk printeren, og tænd den derefter igen. Prøv derefter at konfigurere Wi-Fi-indstillingerne igen.

Kan ikke udskrive via netværket/Printeren blev ikke fundet på netværket selv efter vellykket installation

Problem Løsning
Du bruger sikkerhedssoftware Mere information imageimage Relaterede emner
Printeren er ikke tildelt en tilgængelig IP-adresse
  • Kontrollér IP-adressen og undernetmasken.

Bekræft, at både computerens og printerens IP-adresser og undernetmasker er korrekte og findes på samme netværk.

Få flere oplysninger om, hvordan du verificerer IP-adressen og undernetmasken, hos din netværksadministrator.

• Bekræft din IP-adresse, undernetmaske og andre netværksindstillinger i Communication Settings (Kommunikationsindstillinger) i printerindstillingsværktøjet. Mere information imageimage Relaterede emner
Dit tidligere udskrivningsjob mislykkedes. Hvis det mislykkede udskriftsjob stadig findes i computerens udskriftskø, skal du slette det.

Hvis du f.eks. bruger Windows 10:

Klik på Start > Indstillinger > Enheder > Printere og scannere. Klik på din printer, og klik derefter på Åbn kø. Klik på Printer > Annuller alle dokumenter.

Jeg har kontrolleret og prøvet alt det ovennævnte, men min printer udskriver ikke. Afinstaller printerdriveren og softwaren, og geninstaller derefter begge dele.

Problemer med sikkerhedssoftware

Problem Løsning
Du valgte ikke at tillade adgang, da dialogboksen med sikkerhedsadvarslen blev vist under enten standardinstallationen, BRAdmin Light-installationen eller under udskrivning. Hvis du valgte ikke at acceptere sikkerhedsadvarselsdialogboksen, vil firewall-funktionen i sikkerhedssoftwaren muligvis nægte adgang. Noget sikkerhedssoftware kan blokere adgangen uden at vise en sikkerhedsadvarselsdialogboks. Se vejledningen til sikkerhedssoftwaren, hvis du vil tillade adgang, eller kontakt producenten.
Der bruges forkerte portnumre til Brother-netværksfunktionerne Følgende portnummer anvendes til Brother-netværksfunktioner:

BRAdmin Light: Portnummer 161/Protokol UDP

Du kan finde flere oplysninger om, hvordan du åbner porten, i instruktionerne til sikkerhedssoftwaren, eller du kan kontakte producenten.

Kontrollér netværksenhedernes drift

Problem Løsning
Printeren og Wi-Fi-routeren/Wi-Fi-accesspointet er ikke tændt. Sørg for, at du har bekræftet alle de instruktioner, der er angivet i emnerne i Relaterede oplysninger.
Jeg kender ikke min printers netværksindstillinger, f.eks. IP-adressen. Kontrollér Communication Settings (Kommunikationsindstillinger) i printerindstillingsværktøjet. Mere information imageimage Relaterede emner