Hjem > Installation af software > Tilslut printeren til en computer eller mobilenhed > Tilslutning af printeren til en computer ved hjælp af Wi-Fi

Tilslutning af printeren til en computer ved hjælp af Wi-Fi

Relaterede modeller:RJ‑3250WB
Følgende Wi-Fi-tilslutningsmetoder er tilgængelige:

Brug af en Wi-Fi-router/et Wi-Fi-accesspoint (infrastrukturtilstand)

Infrastrukturtilstand giver dig mulighed for at tilslutte printeren til en computer eller mobilenhed via en Wi-Fi-router/et Wi‑Fi-accesspoint.
  • Før du begynder

Først skal du konfigurere printerens Wi-Fi-indstillinger for at kommunikere med din Wi-Fi-router/dit Wi-Fi-accesspoint. Når printeren er konfigureret, har computere og mobilenheder på dit netværk adgang til printeren.

• Inden du tilslutter printeren til dit netværk, skal du kontakte systemadministratoren for at bekræfte dine Wi-Fi-netværksindstillinger.
    • Hvis du vil konfigurere Wi-Fi-indstillingerne igen, eller hvis statussen for printerens Wi-Fi-forbindelse er ukendt, skal du nulstille printerens Wi-Fi-indstillinger.
      1. Tryk på knappen image (Fremfør)/OK og image (Tænd-/sluk-knap), og hold dem nede i ca. fem sekunder. LED-indikatoren begynder at blinke grønt.
      2. Mens du holder knappen image (Tænd-/sluk-knap) nede, skal du trykke på knappen image (Fremfør)/OK to gange.
      3. Slip image (Tænd-/sluk-knap).
    • For at opnå de bedste resultater under den daglige udskrivning skal du bruge printeren så tæt på Wi-Fi-routeren/Wi-Fi-accesspointet som muligt med et minimum af forhindringer imellem. Store genstande og vægge mellem de to enheder samt interferens fra andre elektroniske enheder kan have indflydelse på dataoverførselshastigheden for dine udskriftsdata.

• Tilslutning af printeren til din Wi-Fi-router/dit Wi-Fi-accesspoint

1. Først skal du skrive SSID (netværksnavn) og adgangskode (netværksnøgle) for din Wi-Fi-router/dit Wi-Fi-accesspoint.
  2. Tilslut printeren til computeren ved hjælp af et USB-kabel.
  3. Tryk på knappen Menu/image (Vælg) på printeren for at vælge menuen [WLAN], og tryk derefter på knappen image (Fremfør)/OK. Indstil [Til/Fra] til [Til].
  4. Konfigurer indstillingerne for printerens intrastrukturtilstand.
    • Fra displaymenuen:
      1. Tryk på knappen Menu/image (Vælg) for at vælge menuen [WLAN], og tryk derefter på knappen image (Fremfør)/OK.
      2. Tryk på knappen Menu/image (Vælg) for at vælge menuen [Tilstand], og tryk derefter på knappen image (Fremfør)/OK.
      3. Vælg [Infrastruktur], og tryk derefter på knappen image (Fremfør)/OK.
    • Ved hjælp af en Windows-computer:
      1. Start Printerindstillingsværktøj på computeren, og klik på knappen Kommunikationsindstillinger.
      2. Vælg Trådløst LAN for Valgt interface under fanen Generelt, og vælg Infrastruktur for Kommunikationstilstand i Indstillinger for trådløst netværk under fanen Trådløst LAN.
  5. Start Printerindstillingsværktøj på din Windows-computer, og klik på knappen Kommunikationsindstillinger. Vælg Indstillinger for trådløst netværk under fanen Trådløst LAN. Indtast det SSID, du skrev ned, eller klik på Søg, og vælg SSID’et fra den viste liste.
  6. Indtast adgangskoden som Kodeord.
    image
    De krævede oplysninger afhænger af godkendelsesmetoden og krypteringstilstanden; indtast kun de oplysninger, der er relevante for dit netværksmiljø.
  7. Klik på Anvend.
    Når forbindelsen mellem printeren og din Wi-Fi-router/dit Wi-Fi-accesspoint er oprettet, vises ikonet image (Wi-Fi) på printerens display. Computere og mobilenheder, som er forbundet til det samme netværk som printeren, har adgang til printeren.
    image
    Hvis du vil ændre andre netværksindstillinger, skal du bruge Printerindstillingsværktøj.

Uden brug af en Wi-Fi-router/et Wi-Fi-accesspoint (Wireless Direct)

Wireless Direct giver dig mulighed for at tilslutte printeren til en computer eller mobilenhed direkte uden en Wi-Fi-router/et Wi‑Fi-accesspoint. Printeren fungerer som et Wi-Fi-accesspoint.
  1. Kontrollér printerens Wireless Direct-indstillinger.
    • Fra displaymenuen:
      1. Tryk på knappen Menu/image (Vælg) for at vælge menuen [WLAN], og tryk derefter på knappen image (Fremfør)/OK.
      2. Tryk på knappen Menu/image (Vælg) for at vælge menuen [Tilstand], og tryk derefter på knappen image (Fremfør)/OK.
      3. Vælg [Direkte], og tryk derefter på knappen image (Fremfør)/OK. Wireless Direct-ikonet vises på displayet.
    • Ved hjælp af en Windows-computer:
      1. Tilslut printeren til computeren ved hjælp af et USB-kabel.
      2. Start Printerindstillingsværktøj på computeren, og klik på knappen Kommunikationsindstillinger.
      3. Kontrollér, at Wireless Direct er valgt for Valgt interface under fanen Generelt.
  2. Tryk på knappen Menu/image (Vælg) på printeren for at vælge menuen [WLAN], og tryk derefter på knappen image (Fremfør)/OK. Indstil [Til/Fra] til [Til]
  3. Brug din computer eller mobilenhed til at vælge SSID’et for printeren (”DIRECT-*****_RJ-3250WB”). Om nødvendigt skal du indtaste adgangskoden (”325*****”, hvor ***** er de sidste fem cifre i printerens serienummer).
BEMÆRK
  • Serienummerlabelen findes på bunden af printeren. Du kan også kontrollere serienummeret ved at udskrive printeroplysningerne. Mere information imageimage Relaterede emner
  • Brug Printerindstillingsværktøj til at ændre printerens netværksindstillinger.
  • Med Printerindstillingsværktøj kan du også anvende netværksindstillingerne på mange forskellige printere.
  • Du kan ikke oprette forbindelse til internettet via Wi-Fi, når du bruger Wireless Direct. For at bruge internettet skal du oprette forbindelse ved hjælp af en Wi-Fi router/et Wi-Fi-accesspoint (infrastrukturtilstand).
  • Vi anbefaler indstilling af en ny Wireless Direct-adgangskode ved hjælp af Printerindstillingsværktøj for at beskytte din printer mod uautoriseret adgang.

Brug af infrastrukturtilstand og Wireless Direct på samme tid

1. Indstil printeren til infrastrukturtilstand og Wireless Direct.
    • Fra displaymenuen:
      1. Tryk på knappen Menu/image (Vælg) for at vælge menuen [WLAN], og tryk derefter på knappen image (Fremfør)/OK.
      2. Tryk på knappen Menu/image (Vælg) for at vælge menuen [Tilstand], og tryk derefter på knappen image (Fremfør)/OK.
      3. Vælg [Direkte/Infra], og tryk derefter på knappen image (Fremfør)/OK.
    • Ved hjælp af en Windows-computer:
      1. Start Printer Setting Tool på din Windows-computer.
      2. Klik på knappen Kommunikationsindstillinger.
      3. Klik på Generelt>Kommunikationsindstillinger.
      4. Kontrollér, at menupunktet Infrastruktur og Wireless Direct er valgt for indstillingen Valgt interface.

Brug af WPS (Wi-Fi Protected Setup)

1. Først skal du kontrollere, at din Wi-Fi-router/dit Wi-Fi-accesspoint har WPS-symbolet.
    image
  2. Anbring printeren inden for din Wi-Fi-routers/dit Wi-Fi-accesspoints rækkevidde.
    Rækkevidden kan variere afhængigt af omgivelserne. Du kan finde flere oplysninger i de instruktioner, der fulgte med din Wi-Fi-router/dit Wi-Fi-accesspoint.
  3. Tryk på WPS-knappen på din Wi-Fi-router/dit Wi-Fi-accesspoint.
  4. Tryk på knappen Menu/image (Vælg) på printeren for at vælge menuen [WLAN], og tryk derefter på knappen image (Fremfør)/OK.
  5. Tryk på knappen Menu/image (Vælg) for at vælge menuen [WPS], og tryk derefter på knappen image (Fremfør)/OK.
  6. Vælg menuen [Enkelttryk] eller [PIN-kode], og tryk derefter på knappen image (Fremfør)/OK.
    Du kan finde flere oplysninger i de instruktioner, der fulgte med din Wi-Fi-router/dit Wi-Fi-accesspoint. Når forbindelsen er etableret, vises ikonet WLAN på printerens display. Computere og mobilenheder, som er forbundet til det samme netværk som printeren, har adgang til printeren.
image
  • Printeren vil forsøge at oprette forbindelse ved hjælp af WPS i to minutter. Hvis du trykker på knappen Menu/image (Vælg) i løbet af denne periode, vil printeren fortsætte med at forsøge at oprette forbindelse i yderligere to minutter.
  • Hvis computeren eller mobilenheden understøtter PIN-godkendelsesmetoden, skal du vælge [PIN-kode] for øget sikkerhed.