Hjem > Printerindstillinger > Ændring af printerindstillinger ved hjælp af printerindstillingsværktøjet (Windows) > Kommunikationsindstillinger for printerindstillingsværktøjet (Windows)

Kommunikationsindstillinger for printerindstillingsværktøjet (Windows)

Brug Kommunikationsindstillinger i printerindstillingsværktøjet til at angive eller ændre printerens kommunikationsinformation, når du forbinder printeren og computeren med et USB-kabel eller via en Bluetooth-forbindelse. Du kan ikke blot ændre kommunikationsindstillingerne for én printer, men du kan også anvende de samme indstillinger på flere forskellige printere.

Indstillingsdialogboks

image
  1. Menulinje
    Giver adgang til forskellige kommandoer samlet under hver menutitel (menuerne Fil, Værktøjer og Hjælp) i henhold til deres funktioner.
  2. Enhedsnavn

Viser enhedens navn.

3. Indstillingsvisning/redigeringsområde
    Viser de aktuelle indstillinger for det valgte element.
  4. Opdater
    Opdaterer de viste indstillinger med de nyeste oplysninger.
  5. Afslut

Afslutter vinduet Kommunikationsindstillinger og vender tilbage til hovedvinduet i printerindstillingsværktøjet.

image
    Indstillingerne anvendes ikke på printere, hvis der klikkes på Afslut, uden at der klikkes på knappen Anvend efter ændring af indstillingerne.
  6. Anvend

Anvendes indstillingerne på printeren. For at gemme de angivne indstillinger i en kommandofil skal du vælge kommandoen Gem i kommandofil på rullelisten. Den gemte kommandofil kan bruges med masselagringstilstanden til at anvende indstillingerne på en printer.

image
    Hvis du klikker på Anvend, anvendes alle indstillinger under alle faner på printeren. Hvis afkrydsningsfeltet Deaktiver disse indstillinger er markeret, anvendes indstillingerne ikke.
  7. Elementer
    Hvis menuen Nuværende status er valgt, vises de nuværende indstillinger i indstillingsvisningen/redigeringsområdet. Vælg elementet for de indstillinger, du vil ændre.
  8. Deaktiver disse indstillinger
    Når dette afkrydsningsfelt er markeret, vises image på fanen, og indstillingerne kan ikke længere angives eller ændres. Indstillinger under en fane, hvor image vises, bliver ikke anvendt på printeren, selvom du klikker på Anvend. Derudover gemmes eller eksporteres indstillingerne under fanen ikke, når kommandoen Gem i kommandofil eller Eksporter anvendes. For at anvende indstillingerne på printeren eller gemme eller eksportere dem skal du sørge for at fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet.
  9. Indstillingsfaner
    Indeholder indstillinger, som kan angives eller ændres. Hvis image vises på fanen, anvendes indstillingerne ikke på printeren.
  10. Printer
    Viser en liste over tilsluttede printere.

Menulinje

Indstillinger for menuen Fil

• Anvend indstillingerne på printeren

Anvender indstillingerne på printeren.

• Gem indstillinger i kommandofil

Gemmer de angivne indstillinger i en kommandofil. Filtypenavnet er BIN. Den gemte kommandofil kan bruges med masselagringstilstanden til at anvende indstillingerne på en printer.

image
    • Hvis afkrydsningsfeltet Deaktiver disse indstillinger er markeret, gemmes indstillingerne ikke.
    • Følgende oplysninger gemmes ikke i kommandofilen:
      • Nodenavn
      • IP-adresse, undernetmaske og standardgateway (når IP-adressen er sat til STATIC)
    • De gemte kommunikationsindstillingskommandoer skal kun bruges til at anvende indstillingerne på en printer. For at anvende indstillingerne på printeren ved hjælp af denne kommandofil skal du bruge masselagringstilstanden.
    • Gemte kommandofiler indeholder godkendelsesnøgler og adgangskoder. Tag de nødvendige forholdsregler for at beskytte gemte kommandofiler, f.eks. ved at gemme dem et sted, hvor andre brugere ikke kan få adgang til dem.
    • Send ikke kommandofilerne til en anden printermodel.

• Installer certifikater

Nogle netværksgodkendelsesmetoder kan kræve et certifikat.

Installer et certifikat på den tilsluttede printer, eller gem et certifikat som en kommandofil, der kan distribueres til de samme printermodeller.

• Importer
    • Importer fra computerens nuværende indstillinger for trådløst netværk (RJ-3250WB)

Importerer indstillingerne fra computeren.

image
      • Når computerens indstillinger for trådløst netværk importeres, kræves der administratorrettigheder for computeren.
      • Kun personlige sikkerhedsgodkendelsesindstillinger (åbent system, godkendelse af offentlig nøgle, WPA/WPA2-PSK og WPA3 SAE op til 63 tegn) kan importeres. Virksomhedens sikkerhedsgodkendelsesindstillinger (f.eks. EAP-FAST), WPA2-PSK (TKIP) og WPA-PSK (AES) kan ikke importeres.
      • Hvis der er aktiveret flere forskellige trådløse LAN-forbindelser for den computer, du bruger, bliver de først registrerede trådløse indstillinger (kun personlige indstillinger) overvejet til importdataene.
      • Kun indstillingerne fra fanen Trådløst LAN – ruden Indstillinger for trådløst netværk kan importeres (kommunikationstilstand, SSID, godkendelsesmetode, krypteringstilstand og godkendelsesnøgle).
    • Vælg en profil, der skal importeres

Importerer den eksporterede fil og anvender indstillingerne på en printer. Klik på Gennemse, og vælg den fil, du vil importere. Indstillingerne i den valgte fil vises i indstillingsvisningen/redigeringsområdet.

image
      • Alle indstillinger kan importeres, undtagen nodenavne.
      • Kun de profiler, der er kompatible med den valgte printer, kan importeres.
      • Hvis den importerede profils IP-adresse er indstillet til STATIC, skal du ændre IP-adressen for den importerede profil, hvis det er nødvendigt, så den ikke svarer til IP-adressen for en eksisterende konfigureret printer på netværket.
  • Eksporter

Gemmer de aktuelle indstillinger i en fil. Hvis afkrydsningsfeltet Deaktiver disse indstillinger er markeret, gemmes indstillingerne ikke.

image
    Eksporterede filer er ikke krypterede.

Indstillinger for menuen Værktøjer

• Ydeligere indstillinger
    • Genstart printeren automatisk, når de nye indstillinger er foretaget

Hvis dette afkrydsningsfelt er markeret, genstarter printeren automatisk, når kommunikationsindstillingerne anvendes. Hvis dette afkrydsningsfelt ikke er markeret, skal du genstarte printeren manuelt.

image
      Når du konfigurerer flere printere, kan du reducere den tid, der skal bruges på at ændre indstillinger, ved at fjerne markeringen i dette afkrydsningsfelt. I dette tilfælde anbefaler vi at markere dette afkrydsningsfelt, når du konfigurerer den første printer, så du kan bekræfte, at alle indstillinger fungerer som tilsigtet.
    • Finder automatisk den tilsluttede printer og henter de aktuelle indstillinger

Når dette afkrydsningsfelt er markeret, og en printer er tilsluttet til computeren, findes printeren automatisk, og printerens aktuelle indstillinger vises i ruden Nuværende status.

image
      Hvis den tilsluttede printer er anderledes end den printer, der er vist i rullelisten Printer, ændres de indstillinger, der er tilgængelige på alle faner, så de passer til den tilsluttede printer.
  • Skift nodenavn/Bluetooth-enhedsnavn

Gør det muligt at omdøbe et nodenavn og Bluetooth-enhedsnavnet.

• Gendan standardkommunikationsindstillinger

Gendanner fabriksindstillingerne for kommunikationsindstillingerne.

Indstillinger for menuen Hjælp

• Vis Hjælp

Viser Hjælpeemnerne.

Fanen Generelt

Kommunikationsindstillinger
  • Netværksindstillinger ved tænd (RJ-3250WB)

Angiver betingelserne for tilslutning via netværk, når printeren tændes. Vælg indstillingen Trådløst LAN som standard, Kabelbaseret LAN som standard eller Bevar nuværende tilstand.

• Valgt interface (RJ-3250WB)

Vælger indstillingen Infrastruktur, Infrastruktur og Wireless Direct eller Wireless Direct.

• Aktiver kabelbaseret LAN, og deaktiver Wi-Fi (infrastrukturtilstand), når du bruger ladestationen

Denne indstilling vil tilsidesætte alle maskinkonfigurationer, der er indstillet på printeren.

• Bluetooth, når enheden tændes

Angiver betingelserne for tilslutning via Bluetooth, når printeren tændes. Vælg indstillingen Til som standard, Fra som standard eller Bevar nuværende tilstand.

IPv6
  • IPv6-brug

Vælg Aktiver eller Deaktiver.

• Prioritering af IPv6-adresse

Vælg, om en IPv6-adresse skal prioriteres.

Fjernopdatering
  • FTP-servers IP-adresse

Indtast FTP-serveradressen.

• Port

Angiv det portnummer, der bruges til at få adgang til FTP-serveren.

• Brugernavn

Indtast et brugernavn, som har tilladelse til at logge på FTP-serveren.

• Adgangskode

Indtast den adgangskode, der hører til det brugernavn, du angav i feltet Brugernavn.

• Sti

Angiv stien til mappen på den FTP-server, som du vil downloade opdateringsfilen fra.

• Navn på indstillingsfil

Angiver navnet på opdateringsfilen på FTP-serveren.

Log
  • Logfillager

Vælg, om du vil eksportere opdateringslogfilen til FTP-serveren.

• Sti til logfillager på FTP-server

Angiv stien til mappen på den FTP-server, som du vil eksportere logdataene til.

indstillingerIndstillinger for NFC-parring

Opret en Bluetooth- eller Wireless Direct-forbindelse ved hjælp af NFC-funktionen.

Fanerne Kabelbaseret LAN/Trådløst LAN Fanen (RJ-3250WB)Kabelbaseret LAN (RJ-3230B)

TCP/IP TCP/IP (Wireless)
  • Bootmetode

Vælg indstillingen AUTO, BOOTP, DHCP, RARP eller STATIC.

• IP-adresse/Undernetmaske/Gateway

Angiver de forskellige netværksværdier. Du kan kun indtaste disse indstillinger, når IP-adressen er indstillet til STATIC.

• DNS-servermetode

Vælg indstillingen AUTO eller STATIC.

• IP-adresse for primær DNS-server/IP-adresse for sekundær DNS-server

Indtast kun disse indstillinger, når DNS-serveren er indstillet til STATIC.

IPv6
  • Statisk IPv6-adresse

Angiver en permanent IPv6-adresse.

• Aktiver denne adresse

Aktiverer den angivne statiske IPv6-adresse.

• Primære DNS server IPv6 adresse/Sekundær DNS server IPv6 adresse

Angiver DNS-serverens IPv6-adresser.

• IPv6-adresseliste

Viser listen med IPv6-adresser.

Kabelbaseret 802.1x-godkendelse
Konfigurerer IEEE 802.1x-godkendelse.
  • Status for kabelbaseret 802.1x

Aktivér eller deaktiver IEEE 802.1x-godkendelse for kabelbaserede netværk.

• Godkendelsesmetode

Vælg godkendelsesmetoden.

• Bruger-id/Adgangskode

Angiv kun disse indstillinger, når EAP-MD5, EAP-FAST, PEAP, EAP-TTLS eller EAP-TLS er valgt som godkendelsesmetode. Med EAP-TLS er det desuden ikke nødvendigt at registrere en adgangskode, men der skal registreres et klientcertifikat. Et certifikat registreres ved at oprette forbindelse til printeren fra en webbrowser og derefter angive certifikatet. Installation af godkendelsescertifikatet kan også ske med printerindstillingsværktøjet ved at gå til menulinjen: Fil>Installer certifikater.

Indstillinger for trådløst netværk
  • Kommunikationstilstand

Viser de tilgængelige kommunikationstilstande.

• SSID (netværksnavn)

Hvis du klikker på Søg, vises de tilgængelige SSID’er i en separat dialogboks.

• Kanal

Viser den automatisk valgte kanal.

• Godkendelsesmetode/Krypteringstilstand

De understøttede krypteringstilstande for godkendelsesmetoder vises i tabellen herunder.

Godkendelsesmetode Krypteringstilstand

Åbent system

Ingen/WEP

Delt nøgle

WEP

WPA3-SAE

AES

WPA/WPA2-PSK/WPA3-SAE

TKIP+AES/AES

EAP-FAST/NONE

TKIP+AES/AES

EAP-FAST/MS-CHAPv2

TKIP+AES/AES

EAP-FAST/GTC

TKIP+AES/AES

PEAP/MS-CHAPv2

TKIP+AES/AES

PEAP/GTC

TKIP+AES/AES

EAP-TTLS/CHAP

TKIP+AES/AES

EAP-TTLS/MS-CHAP

TKIP+AES/AES

EAP-TTLS/MS-CHAPv2

TKIP+AES/AES

EAP-TTLS/PAP

TKIP+AES/AES

EAP-TLS

TKIP+AES/AES

image
    Sådan angives indstillinger for et højere sikkerhedsniveau: Når der udføres certifikatverificering med godkendelsesmetoderne EAP-FAST, PEAP, EAP-TTLS eller EAP-TLS, kan certifikatet ikke angives fra printerindstillingsværktøjet. Når printeren er blevet konfigureret til tilslutning til netværket, kan du angive certifikatet via adgang til printeren fra en webbrowser. Installation af godkendelsescertifikatet kan også ske med printerindstillingsværktøjet ved at gå til menulinjen: Fil>Installer certifikater.

• WEP-nøgle

Angiv kun en indstilling, når WEP er valgt som krypteringstilstanden.

• Kodeord

Angiv kun en indstilling, når WPA2-PSK, WPA3-SAE, WPA/WPA2-PSK eller WPA/WPA2-PSK/WPA3-SAE er valgt som godkendelsesmetoden.

• Bruger-id/Adgangskode

Angiv kun disse indstillinger, når EAP-FAST, PEAP, EAP-TTLS eller EAP-TLS er valgt som godkendelsesmetode. Med EAP-TLS er det desuden ikke nødvendigt at registrere en adgangskode, men der skal registreres et klientcertifikat. Et certifikat registreres ved at oprette forbindelse til printeren fra en webbrowser og derefter angive certifikatet.

• Vis nøglen og adgangskoden på skærmen

Hvis dette afkrydsningsfelt er markeret, vises nøgler og adgangskoder i almindelig (ikke-krypteret) tekst.

Fanen Wireless Direct (RJ-3250WB)

Wireless Direct-indstillinger
  • Generering af SSID/netværksnøgle

Vælg indstillingen AUTO eller STATIC.

• SSID (netværksnavn)/Netværksnøgle

Angiver det SSID (25 ASCII-tegn eller derunder) og den netværksnøgle (63 tegn eller derunder), du vil bruge i Wireless Direct-tilstanden.

image
    • Standarden for SSID og adgangskoden er følgende:
      • SSID: ”DIRECT-*****_RJ-3250WB”, hvor ***** er de sidste fem cifre i printerens serienummer.
      • Adgangskode: 325*****, hvor ***** er de sidste fem cifre i printerens serienummer.
    • Serienummerlabelen findes på bunden af printeren.
  • Kanal

Angiver kanalen til brug for tilstanden Wireless Direct.

Bluetooth Fanen

Bluetooth-indstillinger
Bluetooth-tilstand

Vælger kontroltilstanden, når Bluetooth er aktiveret.

Klassisk
  • Synlig for andre enheder

Gør det muligt for printeren at blive ”opdaget” af andre Bluetooth-enheder.

• Skift PIN-kode

Ændrer PIN-koden.

• Vis PIN-koden på skærmen

Viser PIN-koden på din computer.

• Parring kræver brugerbekræftelse på printeren

Hvis dette afkrydsningsfelt er markeret, når du bruger Classic Bluetooth-tilstand, skal der udføres yderligere printerknaphandlinger ved parring med enheder, som kører Bluetooth 2.1 eller nyere.

• Automatisk ny parring

Indstiller, om der automatisk skal oprettes forbindelse igen til en tidligere tilsluttet Apple-enhed (iPad, iPhone eller iPod touch).

Lavt strømforbrug
  • Minimal sikkerhedstilstand

Vælg minimumssikkerhedsniveauet ved brug af tilstanden Kun Lavt strømforbrug.

• Parring kræver brugerbekræftelse på printeren

Hvis dette afkrydsningsfelt er markeret, når du bruger tilstanden Kun Lavt strømforbrug, skal der udføres yderligere printerknaphandlinger ved parring med Low Energy-kompatible enheder.