Home > Documenten maken en afdrukken op de computer > Een document afdrukken met het printerstuurprogramma (Windows/Mac)

Een document afdrukken met het printerstuurprogramma (Windows/Mac)

Windows

1. Open het document dat u wilt afdrukken.
  2. Verbind de printer met een computer of mobiel apparaat via een USB-kabel, Bluetooth of Wi-Fi.
  3. Plaats het papier.
  4. Selecteer de afdrukopdracht in de toepassing die u gebruikt.
  5. Selecteer de juiste printer en klik vervolgens op de knop Afdrukeigenschappen of Voorkeuren.
    Het venster van het printerstuurprogramma wordt weergegeven.
  6. Wijzig, indien nodig, de instellingen van het printerstuurprogramma.
  7. Klik op OK.
  8. Voltooi de afdruktaak.
    Het Data lampje knippert groen image om aan te geven dat de printer gegevens ontvangt.
    image
    • Als er papier is geplaatst en het Data lampje blijft groen image branden zonder te knipperen, heeft de printer niet genoeg gegevens ontvangen voor het afdrukken van een hele pagina. Schakel de printer uit en daarna weer in.
    • Als het papier scheef naar de beginpositie van de printer wordt ingetrokken, opent u het uitvoerpaneel volledig, verwijdert u het papier, sluit u het uitvoerpaneel en plaatst u het papier opnieuw.
    • Om een JPEG-afbeelding af te drukken zonder gebruik van het printerstuurprogramma imageimage Gerelateerde onderwerpen: Opmerkingen over het afdrukken van afbeeldingsgegevens zonder het printerstuurprogramma te gebruiken.

Afdrukken lichter of donkerder maken

U kunt afdrukken lichter of donkerder maken door de afdrukdichtheid aan te passen in het dialoogvenster van het printerstuurprogramma of in Printer Instelling Tool.

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Windows).

Mac

image
PJ-883:

Als het AirPrint-printerstuurprogramma is geselecteerd, selecteert u het CUPS-printerstuurprogramma.

1. Selecteer Systeemvoorkeuren in het Apple-menu.
  2. Klik op Printers en scanners.
  3. Selecteer uw printer in de lijst met printers en kijk welk printerstuurprogramma er wordt gebruikt.

1. Klik op de knop + onder de lijst met printers.
    2. Selecteer uw printer en selecteer vervolgens "een modelnaam + CUPS" in het snelmenu Gebruik.
    3. Klik op Toevoegen.

1. Open het document dat u wilt afdrukken.
  2. Verbind de printer met een computer of mobiel apparaat via een USB-kabel, Bluetooth of Wi-Fi.
  3. Plaats het papier.
  4. Selecteer de afdrukopdracht in de toepassing die u gebruikt.
  5. Selecteer de juiste printer en klik vervolgens op de knop Afdrukeigenschappen of Voorkeuren.
    Het venster van het printerstuurprogramma wordt weergegeven.
  6. Wijzig, indien nodig, de instellingen van het printerstuurprogramma.
  7. Klik op OK.
  8. Voltooi de afdruktaak.
    Het Data lampje knippert groen image om aan te geven dat de printer gegevens ontvangt.
    image
    • Als er papier is geplaatst en het Data lampje blijft groen image branden zonder te knipperen, heeft de printer niet genoeg gegevens ontvangen voor het afdrukken van een hele pagina. Schakel de printer uit en daarna weer in.
    • U kunt het papier laden nadat de afdrukopdracht is verzonden. Als het papier scheef naar de beginpositie van de printer wordt ingetrokken, opent u het uitvoerpaneel volledig, verwijdert u het papier, sluit u het uitvoerpaneel en plaatst u het papier opnieuw.
    • Om een JPEG-afbeelding af te drukken zonder gebruik van het printerstuurprogramma imageimage Gerelateerde onderwerpen: Opmerkingen over het afdrukken van afbeeldingsgegevens zonder het printerstuurprogramma te gebruiken.

Afdrukken lichter of donkerder maken

U kunt afdrukken lichter of donkerder maken door de afdrukdichtheid aan te passen in het dialoogvenster van het printerstuurprogramma of in Printer Instelling Tool.

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Mac).