Hjem > Feilsøking > Hvis du har problemer med maskinen > Nettverksproblemer > Hvis du har problemer med maskinens nettverk

Hvis du har problemer med maskinens nettverk

image
For teknisk hjelp må du kontakte Brother kundeservice.

Hvis du tror det er et problem med maskinen, kan du sjekke følgende emner. Du kan korrigere de fleste problemene selv.

Du finner mer hjelp på modellens Vanlige spørsmål og feilsøking-side på support.brother.com.

Jeg kan ikke fullføre oppsettkonfigurasjonen av det trådløse nettverket

Slå den trådløse ruteren av og på igjen. Prøv deretter å konfigurere de trådløse innstillingene på nytt. Hvis du ikke greier å løse problemet, skal du følge instruksene nedenfor:

Undersøk problemet med WLAN-rapporten.

Årsak Tiltak Grensesnitt
Dine sikkerhetsinnstillinger (SSID/nettverksnøkkel) er ikke riktige.
  • Bekreft sikkerhetsinnstillingene ved hjelp av Hjelpeprogram for trådløst oppsett. Du finner mer informasjon og du kan laste ned verktøyet på modellens Nedlastinger-side på support.brother.com.
  • Velg og bekreft at du bruker korrekte sikkerhetsinnstillinger.
    • Se instruksene som fulgte med det trådløse LAN-tilgangspunktet/ruteren for informasjon om hvor du finner sikkerhetsinnstillingene.
    • Produsentens navn eller modellnummer på det trådløse LAN-tilgangspunktet/ruteren kan brukes som standard sikkerhetsinnstillinger.
    • Rådfør deg med produsenten av tilgangspunktet/ruteren, din Internett-leverandør eller nettverksadministrator.
Trådløst
Brother-maskinens MAC-adresse er ikke tillatt. Bekreft at Brother-maskinens MAC-adresse er tillatt i filteret. Du kan finne MAC-adressen på Brother-maskinens kontrollpanel. Trådløst
Det trådløse LAN-tilgangspunktet/ruteren er i usynlig modus (gruppesender ikke SSID).
  • Skriv inn riktig SSID-navn eller nettverksnøkkel manuelt.
  • Kontroller SSID-navnet eller nettverksnøkkelen i instruksene som fulgte med det trådløse LAN-tilgangspunktet/ruteren, og konfigurer oppsettet for det trådløse nettverket på nytt.
Trådløst
Den gjeldende kanalen for det trådløse LAN-tilgangspunktet/ruteren støttes ikke av maskinen din når du prøver å koble maskinen til et 5 GHz Wi-Fi-nettverk. Endre kanalen på det trådløse LAN-tilgangspunktet/ruteren til kanalen som støttes av maskinen din.
  1. Bekreft kanalene som støttes av maskinen din. Se dokumentet Channels Supported by Brother Machines for 5 GHz Wi-Fi Networkssupport.brother.com/manuals.
  2. Kontroller kanalinnstillingen for det trådløse LAN-tilgangspunktet/ruteren. Kontroller at den er stilt til én av kanalene som støttes av maskinen din, og at den ikke er satt til «Auto» eller «Automatisk». Du finner mer informasjon om å endre kanalinnstillingene i instruksene som følger med det trådløse LAN-tilgangspunktet/ruteren.
  3. Prøv å koble maskinen til Wi-Fi-nettverket på nytt.
Trådløst
Sikkerhetsinnstillingene dine (SSID/passord) er ikke riktige.
  • Bekreft SSID og passord.
    • Når du konfigurerer nettverket manuelt, vises SSID og passord på Brother-maskinen. Hvis den mobile enheten støtter manuell konfigurasjon, vil SSID og passord vises på den mobile enhetens skjerm.
Wi-Fi Direct
Du bruker Android™ 4.0. Hvis den mobile enheten din kobler fra (omtrent seks minutter etter at du har brukt Wi-Fi Direct), kan du bruke ettrykks konfigurasjon med WPS (anbefales) og stille inn Brother-maskinen som gruppeeier. Wi-Fi Direct
Brother-maskinen er plassert for langt unna den mobile enheten. Flytt Brother-maskinen innen omtrent 3,3 fot (1 meter) fra den mobile enheten når du konfigurerer Wi-Fi Direct-nettverksinnstillingene. Wi-Fi Direct
Det finnes hindringer (vegger eller møbler for eksempel) mellom maskinen og den mobile enheten. Flytt Brother-maskinen til et hindringsfritt område. Wi-Fi Direct
Det finnes en trådløs datamaskin, Bluetooth®-støttet enhet, en mikrobølgeovn eller en digital trådløs telefon nær Brother-maskinen eller den mobile enheten. Flytt andre enheter bort fra Brother-maskinen eller den mobile enheten. Wi-Fi Direct
Du har kontrollert og prøvd alt ovenfor, men Brother-maskinen kan fremdeles ikke fullføre Wi-Fi Direct-konfigurasjonen.
  • Slå Brother-maskinen av og på igjen. Prøv deretter å konfigurere Wi-Fi Direct-innstillingene igjen.
  • Dersom du bruker Brother-maskinen din som en klient, bekrefter du hvor mange enheter som er tillatt i det aktuelle Wi-Fi Direct-nettverket og sjekker deretter hvor mange enheter som er koblet til.
Wi-Fi Direct
For Windows
Hvis den trådløse tilkoblingen er blitt brutt og du har kontrollert og prøvd alle løsningene ovenfor, anbefaler vi at du bruker reparasjonsverktøyet for nettverkstilkobling.

Brother-maskinen kan ikke skrive ut over nettverket

Årsak Tiltak Grensesnitt
Sikkerhetsprogramvaren blokkerer maskinens tilgang til nettverket.

Noen sikkerhetsprogrammer kan blokkere tilgang uten å vise en dialogboks med sikkerhetsadvarsel, selv etter en vellykket installasjon.

For å tillate tilgangen, må du se instruksene til sikkerhetsprogramvaren din eller spørre programvareprodusenten.

Kablet/trådløs
Brother-maskinen din ble ikke tilordnet en tilgjengelig IP-adresse.
  • Bekreft IP-adressen og nettverksmasken.

Bekreft at både IP-adressene og nettverksmaskene på datamaskinen og Brother-maskinen samsvarer og befinner seg i samme nettverk.

For mer informasjon om hvordan du bekrefter IP-adressen og nettverksmasken, spør nettverksadministratoren.

• Windows

Bekreft IP-adressen og nettverksmasken ved hjelp av reparasjonsverktøyet for nettverkstilkobling.

• Mac

Kontroller nettverksenhetene med ping-kommandoen. Du finner mer informasjon om hvordan du bekrefter nettverksinnstillingene imageimage Beslektet informasjon:Kontrollere nettverksenheter ved hjelp av ping-kommandoen.

Kablet/trådløs
Den mislykkede utskriftsjobben er fremdeles i utskriftskøen på datamaskinen.
  • Slett den mislykkede utskriftsjobben hvis den fremdeles ligger i utskriftskøen på datamaskinen.
  • Alternativt kan du dobbeltklikke på skriverikonet i følgende mappe og kansellere alle dokumenter:
    • Windows 10, Windows Server 2016 og Windows Server 2019

Klikk på image > Windows Systemverktøy > Kontrollpanel. I Maskinvare og lyd-gruppen klikker du på Vis enheter og skrivere.

• Windows 8.1

Flytt musen til nedre høyre hjørne på skrivebordet. Klikk på Innstillinger > Kontrollpanel når menylinjen vises. I Maskinvare og lyd-gruppen klikker du på Vis enheter og skrivere.

• Windows Server 2012 R2

Klikk på KontrollpanelStart skjermen. I Maskinvare-gruppen, klikker du Vis enheter og skrivere.

• Windows Server 2012

Flytt musen til nedre høyre hjørne på skrivebordet. Klikk på Innstillinger > Kontrollpanel når menylinjen vises. I Maskinvare-gruppen, klikk på Vis enheter og skrivere > Skriver.

• Windows 7

Klikk på image(Start) > Enheter og skrivere.

• Windows Server 2008

Klikk på Start > Kontrollpanel > Skrivere.

• Mac

Klikk på Systemvalg > Skrivere og skannere.

Kablet/trådløs
Brother-maskinen din er ikke koblet til det trådløse nettverket.

Skriv ut WLAN-rapporten slik at du kan kontrollere feilkoden på den utskrevne rapporten.

Trådløst

Hvis du har kontrollert og prøvd alt ovenfor, men Brother-maskinen fremdeles ikke kan skrive/skanne, kan du avinstallere driveren (Windows) og installere den på nytt.

Jeg vil kontrollere at nettverksenhetene fungerer som de skal

Kontroll Tiltak Grensesnitt
Kontroller at Brother-maskinen, tilgangspunktet/ruteren eller nettverkshuben er slått på.
Undersøk følgende:
  • Strømledningen er korrekt tilkoplet og Brother-maskinen er slått på.
  • Tilgangspunktet/ruteren eller huben er slått på, og tilkoblingsindikatoren blinker.
  • All beskyttende emballasje er blitt fjernet fra maskinen.
  • Blekkpatronene er korrekt installert.
  • Toppdekselet og papirstoppdekselet er helt lukket.
  • Papir er riktig lagt inn i papirmagasinet.
  • (For kablede nettverk) En nettverkskabel er riktig koplet til Brother-maskinen og til ruteren eller huben.
Kablet/trådløs
Kontroller at du kan «pinge» Brother-maskinen fra datamaskinen.

Ping Brother-maskinen fra datamaskinen ved bruk av IP-adressen eller nodenavnet i ledeteksten i Windows eller i programmet Mac Terminal:

ping <ipaddress> eller <nodename>.

• Vellykket: Brother-maskinen fungerer slik den skal og er tilkoplet samme nettverk som datamaskinen.
  • Ikke vellykket: Brother-maskinen er ikke tilkoplet samme nettverk som datamaskinen.

Windows:

Be administrator om IP-adressen og nettverksmasken, og bruk deretter reparasjonsverktøyet for nettverkstilkobling.

Mac:

Bekreft at IP-adresse og nettverksmaske er angitt riktig.

Kablet/trådløs
Kontroller at Brother-maskinen er tilkoplet det trådløse nettverket.

Skriv ut WLAN-rapporten slik at du kan kontrollere feilkoden på den utskrevne rapporten.

Trådløst

Hvis du har kontrollert og prøvd alt ovenfor, men fremdeles har problemer, kan du lese instruksene som fulgte med det trådløse LAN-tilgangspunktet/ruteren for å finne informasjon om SSID (nettverksnavn) og nettverksnøkkelen (passord) og stille dem riktig inn.