Kontrollere nettverksenheter ved hjelp av ping-kommandoen

Kontroller IP-adressene på både datamaskinen og Brother-maskinen, og bekreft deretter om nettverket fungerer som det skal.

Konfigurere IP-adressen på datamaskinen (Windows)

1. Gjør ett av følgende:
    • Windows 10

Klikk på image>Windows Systemverktøy>Ledetekst.

• Windows 8.1

Flytt musen til nedre høyre hjørne på skrivebordet. Når menylinjen vises, klikk på Søk>Leietekst.

• Windows 7

Klikk på image (Start)>Alle programmer>Tilbehør>Leietekst.

2. Skriv inn "ipconfig", og trykk deretter på Enter-tasten på tastaturet.
  3. Bekreft verdiene til IPv4-adressen og nettverksmasken.
  4. Skriv inn "exit", og trykk deretter på Enter-tasten på tastaturet.

Konfigurere IP-adressen på datamaskinen (Mac)

1. Velg Systemvalg fra Apple-menyen.
  2. Klikk på Nettverk>Avansert>TCP/IP.
  3. Bekreft verdiene til IPv4-adressen og nettverksmasken.

Konfigurer IP-adressen på Brother-maskinen

Skriv ut nettverkskonfigurasjonsrapporten, og bekreft verdiene til IP-adressen og nettverksmasken.

Kontroller IP-adressene for både datamaskinen og Brother-maskinen. Bekreft at verdiene for nettverksadresse er like. Hvis nettverksmasken for eksempel er "255.255.255.0", er det normalt at bare vertsadresseverdiene er ulike.

Nettverksadresse Vertsadresse
IP-adresse 192.168.100. 250 Angi det siste nummeret, som tilsvarer "0" i nettverksmasken, til 1–254.
Nettverksmaske 255.255.255. 0 Det oppstår vanligvis ingen problemer hvis nettverksmasken er "255.255.255.0". Bruk samme verdi for alle datamaskinene.