Hem > Nätverk > Inställningar för trådlösa nätverk > Skriva ut WLAN-rapporten > Rapport om felkoder för trådlöst LAN

Rapport om felkoder för trådlöst LAN

OBS
För vissa modeller kan den trådlösa nätverksanslutningen endast användas när tillvalet WiFi-modul är installerat.

Om den trådlösa LAN-rapporten visar att anslutningen misslyckades, kontrollerar du felkoden på den utskrivna rapporten och hänvisar till följande instruktioner i tabellen:

Felkod

Problem och rekommenderade lösningar

TS-01

WLAN (Wi-Fi) är inte aktiverat.

Kontrollera följande punkter och försök upprätta trådlös anslutning på nytt:

• Aktivera maskinens WLAN-inställning.
  • Dra ut eventuell nätverkskabel som är ansluten till maskinen.

TS-02

Din trådlösa router/åtkomstpunkt går inte att identifiera.

Kontrollera följande punkter och försök upprätta trådlös anslutning på nytt:

• Se till att den trådlösa routern/åtkomstpunkten är på.
  • Ställ tillfälligt maskinen närmare den trådlösa routern/åtkomstpunkten när du konfigurerar de trådlösa inställningarna.
  • Om den trådlösa routern/åtkomstpunkten använder MAC-adressfiltrering ska du bekräfta att maskinens MAC-adress är tillåten i filtret. Du hittar MAC-adressen genom att skriva ut nätverkskonfigurationsrapporten.
  • Om du har angett nätverksnamnet (SSID) och säkerhetsinformationen (autentiseringsmetod/krypteringsmetod) för hand kan informationen vara felaktig. Kontrollera nätverkets namn och säkerhetsinformation på nytt och ange korrekt information på nytt.
  • Starta om den trådlösa routern/åtkomstpunkten. Om du inte hittar nätverkets namn (SSID) och säkerhetsinformation, se dokumentationen som medföljde den trådlösa routern/åtkomstpunkten, eller kontakta routertillverkaren, din systemadministratör eller internetleverantör.

TS-03

Det trådlösa företagsnätverket och säkerhetsinställningarna du angav kan vara fel.

Kontrollera följande punkter och försök upprätta trådlös anslutning på nytt:

• Kontrollera följande information:
    • Nätverksnamnet (SSID) du valde för att konfigurera maskinen.
    • Säkerhetsinformationen du valde för konfigurationen av maskinen (t.ex. autentiseringsmetod, krypteringsmetod eller användar-ID).

Om du ändå inte hittar nätverkets namn (SSID) och säkerhetsinformation, se dokumentationen som medföljde den trådlösa routern/åtkomstpunkten, eller kontakta routertillverkaren, din systemadministratör eller internetleverantör.

TS-04

Maskinen har inte stöd för autentiserings- och krypteringsmetoderna som används av den valda trådlösa routern/åtkomstpunkten.

För infrastrukturläge (vanligast)

Ändra autentiserings- och krypteringsmetoderna för den trådlösa routern/åtkomstpunkten. Maskinen har stöd för följande autentiserings- och krypteringsmetoder:

• WPA-Personal:

TKIP / AES

• WPA2-Personal:

TKIP / AES

• Öppna:

WEP / NONE (utan kryptering)

• Delad nyckel:

WEP

Om problemet inte åtgärdas kan du ha angivit fel nätverksnamn (SSID) eller säkerhetsinställningar. Kontrollera att du använder rätt inställningar för det trådlösa nätverket.

TS-05

Nätverksnamnet (SSID) och nätverksnyckeln (lösenord) är fel.

Kontrollera följande punkter och försök upprätta trådlös anslutning på nytt:

• Bekräfta nätverksnamn (SSID) och nätverksnyckel (lösenord).
  • Om nätverksnyckeln innehåller versaler och gemener, se till att du skriver in dem korrekt.
  • Om du inte hittar nätverkets namn (SSID) och säkerhetsinformation, se dokumentationen som medföljde den trådlösa routern/åtkomstpunkten, eller kontakta routertillverkaren, din systemadministratör eller internetleverantör.
  • Om den trådlösa routern/åtkomstpunkten använder WEP-kryptering med flera WEP-nycklar, anteckna och använd enbart den första WEP-nyckeln.

TS-06

Uppgifterna för trådlös säkerhet (autentiseringsmetod/krypteringsmetod/nätverksnyckel (lösenord)) är fel.

Kontrollera följande punkter och försök upprätta trådlös anslutning på nytt:

• Bekräfta nätverksnyckeln. Om nätverksnyckeln innehåller versaler och gemener, se till att du skriver in dem korrekt.
  • Bekräfta om den angivna autentiseringsmetoden är samma som den autentiseringsmetod eller krypteringsmetod som stöds av den trådlösa routern/åtkomstpunkten.
  • Om nätverksnyckel, autentiseringsmetod och krypteringsmetod har bekräftats startar du om den trådlösa routern/åtkomstpunkten och maskinen.
  • Om den trådlösa routerns/åtkomstpunktens dolda läge är på, kan du behöva inaktivera det för att kunna ansluta till det trådlösa nätverket.

Om du inte hittar nätverkets namn (SSID) och säkerhetsinformation, se dokumentationen som medföljde den trådlösa routern/åtkomstpunkten, eller kontakta routertillverkaren, din systemadministratör eller internetleverantör.

TS-07

Maskinen kan inte detektera en trådlös router/åtkomstpunkt med aktiverad WPS (Wi-Fi Protected Setup).

Kontrollera följande och försök igen:

• För att kontrollera om den trådlösa routern/åtkomstpunkten har stöd för WPS letar du efter WPS-symbolen som visas på routern/åtkomstpunkten. Mer information finns i dokumentationen som medföljer den trådlösa routern/åtkomstpunkten.
  • För att konfigurera din trådlösa anslutning med WPS måste du konfigurera både maskinen och den trådlösa routern/åtkomstpunkten. Mer information finns i bruksanvisningen.
  • Om du inte vet hur du sätter upp den trådlösa routern/åtkomstpunkten med användning av WPS, se dokumentationen som medföljer den trådlösa routern/ åtkomstpunkten eller kontakta routertillverkaren, din systemadministratör eller internetleverantören.

TS-08

Två eller fler trådlösa routrar eller åtkomstpunkter med aktiverad WPS detekteras.

Kontrollera följande och försök igen:

• Se till att endast en trådlös router/åtkomstpunkt inom intervallet har aktiverad WPS, och försök sedan ansluta igen.
  • Försök ansluta på nytt efter några minuter för att undvika störningar från andra åtkomstpunkter/routrar.
image

Så här kontrollerar du information om trådlös säkerhet (SSID/autentiseringsmetod/krypteringsmetod/nätverksnyckel) för WLAN-åtkomstpunkten/routern:

1. Standardinställningarna för säkerhet kan finnas på en etikett som sitter på WLAN-åtkomstpunkten/routern. Eller så kan tillverkarens namn eller modellnumret för WLAN-åtkomstpunkten/routern användas som standardsäkerhetsinställningar.
  2. Se dokumentationen som medföljde din WLAN-åtkomstpunkt/router för information om hur du hittar säkerhetsinställningarna.
  • Om WLAN-åtkomstpunkten/routern är inställd att inte sända SSID, identifieras inte SSID automatiskt. Du måste ange SSID-namnet manuellt.
  • Nätverksnyckeln kan också beskrivas som lösenord, säkerhetsnyckel eller krypteringsnyckel.

Om du inte känner till SSID och inställningar för trådlös säkerhet för din WLAN-åtkomstpunkt/router eller hur du ändrar konfigurationen, se dokumentationen som medföljer din WLAN-åtkomstpunkt/router, eller fråga din Internet-leverantör eller nätverksadministratör.