Hem > Nätverk > Inställningar för trådlösa nätverk > Använda det trådlösa nätverket > Konfigurera din maskin för ett trådlöst nätverk med hjälp av maskinens inställningsguide på kontrollpanelen

Konfigurera din maskin för ett trådlöst nätverk med hjälp av maskinens inställningsguide på kontrollpanelen

OBS
För vissa modeller kan den trådlösa nätverksanslutningen endast användas när tillvalet WiFi-modul är installerat.

Innan du konfigurerar maskinen rekommenderar vi att du antecknar inställningarna för det trådlösa nätverket. Du behöver de uppgifterna för att kunna fortsätta med konfigurationen.

1. Kontrollera och anteckna dina aktuella trådlösa nätverksinställningar för den dator du är ansluten till.
    Nätverksnamn (SSID)

Nätverksnyckel (lösenord)

Exempel:

Nätverksnamn (SSID)
    HELLO
    Nätverksnyckel (lösenord)
    12345
    image
    • Det kan hända att din åtkomstpunkt/router stöder användning av flera WEP-nycklar men din Brother-maskin stöder endast användning av den första WEP-nyckeln.
    • Om du behöver hjälp vid konfigurationen och vill kontakta Brothers kundtjänst ska du se till att ha ditt SSID (nätverksnamn) och nätverksnyckeln (lösenord) till hands. Vi kan inte hjälpa dig att hitta denna information.
    • Om du inte känner till denna information (SSID och nätverksnyckel), kan du inte fortsätta med den trådlösa inställningen.
      Var hittar jag informationen?
      • Se dokumentationen som medföljde din trådlösa åtkomstpunkt/router.
      • Ursprungligt SSID kan vara tillverkarens namn eller modellnamnet.
      • Om du inte känner till säkerhetsinformationen bör du rådgöra med tillverkaren av routern, din systemadministratör eller internetleverantör.
  2. Tryck på image [Inställn.]>[Alla inställn.]>[Nätverk]>[WLAN(Wi-Fi)]>[Hitta Wi-Fi-nätverk].
  3. När [Aktivera WLAN?] visas trycker du på [Ja].
    Då startas inställningsguiden för trådlösa nätverk. Om du vill avbryta åtgärden trycker du på [Nej].
  4. Maskinen kommer att söka efter nätverket och visa en lista med tillgängliga SSID.
    När en lista över SSID visas, trycker du på image eller image för att visa det SSID du vill ansluta med och tryck sedan på ditt SSID.
  5. Tryck på [OK].
  6. Gör något av följande:
    • Ange den nätverksnyckel du skrev ned i första steget om du använder en autentiserings- och krypteringsmetod som kräver en nätverksnyckel.

Tryck på [OK] när du angett alla tecken.

• Om din autentiseringsmetod är Öppet system och din krypteringsmetod är Ingen går du till nästa steg.
  7. Maskinen försöker att ansluta till den trådlösa enhet som du har valt.
Om den trådlösa enheten är ansluten visas [Ansluten] på LCD-skärmen. Tryck på [OK].

Du har nu slutfört konfigurationen av det trådlösa nätverket. För att installera drivrutinerna eller programmet som behövs för att använda enheten går du till din modells Nerladdningar-sida på support.brother.com.