Hem > Nätverk > Inställningar för trådlösa nätverk > Använda det trådlösa nätverket > Konfigurera din maskin för ett trådlöst nätverk när SSID-namnet inte sänds

Konfigurera din maskin för ett trådlöst nätverk när SSID-namnet inte sänds

OBS
För vissa modeller kan den trådlösa nätverksanslutningen endast användas när tillvalet WiFi-modul är installerat.

Innan du konfigurerar maskinen rekommenderar vi att du antecknar inställningarna för det trådlösa nätverket. Du behöver de uppgifterna för att kunna fortsätta med konfigurationen.

1. Kontrollera och skriv ner det trådlösa nätverkets nuvarande inställningar.
    Nätverksnamn (SSID)

Authentication Method (Autentiseringsmetod) Krypteringsmetod Nätverksnyckel
    Öppet system NONE
    WEP
    Delad nyckel WEP
    WPA/WPA2-PSK AES
    TKIP

Exempel:

Nätverksnamn (SSID)
    HELLO
    Authentication Method (Autentiseringsmetod) Krypteringsmetod Nätverksnyckel
    WPA2-PSK AES 12345678
    image
    Om WEP-kryptering används för routern anger du nyckeln som används som den första WEP-nyckeln. Brother-maskinen stöder endast användning av den första WEP-nyckeln.
  2. Tryck på image [Inställn.]>[Alla inställn.]>[Nätverk]>[WLAN(Wi-Fi)]>[Hitta Wi-Fi-nätverk].
  3. När [Aktivera WLAN?] visas trycker du på [Ja].
    Då startas inställningsguiden för trådlösa nätverk. Om du vill avbryta åtgärden trycker du på [Nej].
  4. Maskinen kommer att söka efter nätverket och visa en lista med tillgängliga SSID. Tryck på image eller image för att visa alternativet [<Ny SSID>].
  5. Tryck på [<Ny SSID>] och sedan på [OK].
  6. Ange SSID-namnet och tryck på [OK].
  7. Välj autentiseringsmetoden.
  8. Gör något av följande:
    • Om du väljer alternativet [Öppet system] trycker du på [Ingen] eller [WEP].

Om du väljer alternativet [WEP] som krypteringstyp anger du WEP-nyckeln och trycker sedan på [OK].

• Om du väljer alternativet [Delad nyckel] anger du WEP-nyckeln och trycker sedan på [OK].
    • Om du väljer alternativet [WPA/WPA2-PSK] trycker du på [TKIP+AES] eller [AES].

Ange WPA-nyckeln och tryck på [OK].

image
    Brother-maskinen stöder endast användning av den första WEP-nyckeln.
  9. Maskinen försöker att ansluta till den trådlösa enhet som du har valt.
Om den trådlösa enheten är ansluten visas [Ansluten] på LCD-skärmen. Tryck på [OK].

Du har nu slutfört konfigurationen av det trådlösa nätverket. För att installera drivrutinerna eller programmet som behövs för att använda enheten går du till din modells Nerladdningar-sida på support.brother.com.