Hjem > Fejlfinding > Fejl- og vedligeholdelsesmeddelelser

Fejl- og vedligeholdelsesmeddelelser

Som med alle andre avancerede kontormaskiner kan der forekomme fejl, og forbrugsvarer skal udskiftes. Når dette sker, identificerer maskinen fejlen eller den krævede rutinemæssig vedligeholdelse og viser den relevante meddelelse. De mest almindelige fejlmeddelelser og vedligeholdelsespåmindelser vises i tabellen.

Følg vejledningen i kolonnen Handling for at rette en fejl og slette meddelelsen.

Du kan selv rette de fleste fejl og udføre rutinemæssig vedligeholdelse. Hvis du har brug for flere tip: Besøg support.brother.com, og klik på siden Ofte stillede spørgsmål og fejlfinding.

HL-L5210DN/HL-L5210DW/HL-L5215DN/HL-L6210DW

Fejlmeddelelse Årsag Handling

Adgang nægtet

Den ønskede funktion er begrænset af Secure Function Lock 3.0.

Kontakt din administrator for at kontrollere dine indstillinger for Secure Function Lock (sikker funktionslås).

Dobbeltsidet FRA

Maskinens baglåg er ikke helt lukket.

Luk maskinens baglåg, så det låses fast i lukket position.

Bakken til 2-sidet udskrivning er ikke installeret korrekt.

Installer bakken til 2-sidet udskrivning, så den sidder korrekt i maskinen.

For mange bakker

Antallet af installerede ekstra bakker overskrider det maksimale antal.

Reducer antallet af ekstra bakker.

Forkert stør.

Papiret i bakken har ikke den korrekte størrelse.

Ilæg den korrekte papirstørrelse i den bakke, der angives på displayet, og indstil papirstørrelsen for bakken. Tryk på Go (Gå).

Grænse overskr.

Du har nået den udskriftsgrænse, der er angivet i Secure Function Lock 3.0.

Kontakt din administrator for at kontrollere dine indstillinger for Sikker funktionslås.

Hukommelse fuld

Maskinens hukommelse er fuld.

Tryk på Go (Gå), og hold den nede i ca. to sekunder for at reducere udskriftsopløsningen.

Ingen bakke 1

Ingen bakke 2

Ingen bakke 3

Ingen bakke 4

Papirbakken er ikke sat i, eller er ikke sat korrekt i.

Geninstaller den papirbakke, der angives på displayet.

Ingen p.fødn. B1

Intet papir bk.2

Intet papir bk.3

Intet papir bk.4

Maskinen kan ikke fremføre papir fra den angivne papirbakke.

Træk den papirbakke ud, der er angivet på displayet, og fjern alt det fastkørte papir. Tryk på Go (Gå).

Ingen toner

Tonerpatronen eller tonerpatronen og tromlen er ikke installeret korrekt.

Fjern tonerpatronen og tromleenheden. Fjern tonerpatronen fra tromleenheden, og sæt tonerpatronen tilbage i tromleenheden.

Geninstaller tonerpatronen og tromlen i maskinen. Hvis problemet fortsætter, skal du udskifte tonerpatronen med en ny.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tonerpatronen

Ingen tromle.

Tromlen er ikke installeret korrekt.

Geninstaller tonerpatronen og tromlen.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tromlen

Intet papir B1

Intet papir B2

Intet papir B3

Intet papir B4

Maskinen kan ikke fremføre papir fra den angivne papirbakke.

Følg en af nedenstående fremgangsmåder:

• Læg mere papir i den papirbakke, der er angivet på displayet. Kontroller, at papirstyrene er indstillet til den korrekte størrelse.
  • Hvis der er papir i bakken, skal det fjernes og ilægges igen. Kontroller, at papirstyrene er indstillet til den korrekte størrelse.
  • Du må ikke overfylde papirbakken.

Intet papir MP

Der er ikke mere papir i MP-bakken, eller papiret er lagt forkert i MP-bakken.

Følg en af nedenstående fremgangsmåder:

• Læg mere papir i MP-bakken. Kontroller, at papirstyrene er indstillet til den korrekte størrelse.
  • Hvis der er papir i bakken, skal det fjernes og ilægges igen. Kontroller, at papirstyrene er indstillet til den korrekte størrelse.

Intet papir

Der er ikke mere papir i maskinen, eller papiret er ikke lagt korrekt i papirbakkerne.

• Læg papir i papirbakkerne. Kontroller, at papirstyrene er indstillet til den korrekte størrelse.
  • Hvis der er papir i bakken, skal det fjernes og ilægges igen. Kontroller, at papirstyrene er indstillet til den korrekte størrelse.
  • Du må ikke overfylde papirbakken.

Kan ikke regist.

Din maskine kan ikke registrere tonerpatronen.

Fjern tonerpatronen og tromleenheden. Fjern tonerpatronen fra tromleenheden, og sæt tonerpatronen tilbage i tromleenheden.

Geninstaller tonerpatronen og tromlen i maskinen.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tonerpatronen

Kan ikke udskr. ##

Der er opstået et mekanisk problem i maskinen.

• Tryk på image, og hold den nede for at slukke maskinen, vent et par minutter, og tænd den derefter igen.

• Hvis problemet fortsætter, skal du kontakte Brother Support eller den lokale Brother-forhandler.

Køler ned

Temperaturen indvendigt i maskinen er for høj. Maskinen sætter det aktuelle udskriftsjob på pause og skifter til afkølingstilstand.

Vent, til maskinen er færdig med at køle af. Sørg for, at alle ventilationsåbninger på maskinen er frie for forhindringer.

Når maskinen er kølet ned, fortsætter maskinen udskrivningen.

Lager Fyldt

Det USB flash-hukommelsesdrev, du bruger, har ikke nok ledig plads til at gemme sikre udskriftsdata.

Slet de tidligere gemte sikre udskriftsdata.

Lav p.st. Bakke1

Lav p.st. Bakke2

Lav p.st. Bakke3

Lav p.st. Bakke4

Papirbakken er næsten tom.

Læg mere papir i den papirbakke, der er angivet på displayet.

Låge er åben

Frontdækslet er ikke helt lukket.

Åbn og luk derefter maskinens frontdæksel helt.

Låge er åben

Fikseringslåget er ikke helt lukket.

Luk fikseringslåget, der findes på indersiden af maskinens bagklap.

Medie pas. Ikke

Den angivne medietype i printerdriveren afviger fra den papirtype, der er angivet i maskinens menu.

Læg den korrekte papirtype i den bakke, der angives på displayet, og vælg derefter den korrekte medietype under indstillingen Papirtype på maskinen.

Outputbakke fuld

Outputbakken er fuld.

Fjern det udskrevne papir fra outputbakken til forsiden nedad.

P.stop dobb.side

Der er opstået papirstop i bakken til 2-sidet udskrivning eller inde i baglåget.

Fjern bakken til 2-sidet udskrivning, og åbn baglåget for at trække det alt det fastkørte papir ud.

Papirstop bagside

Der er opstået papirstop bag i maskinen.

Åbn fikseringslåget, og fjern alt det fastkørte papir. Luk fikseringslåget. Hvis fejlmeddelelsen ikke forsvinder, skal du trykke på Go (Gå).

Papirstop Bakke1

Papirst. Bakke 2

Papirstop bakke3

Papirstop bakke4

Der er opstået papirstop i den angivne papirbakke.

Træk den papirbakke ud, der er angivet på displayet, og fjern alt det fastkørte papir.

Papirstop indvendig

Papirstop inde i maskinen.

Åbn frontdækslet, fjern tonerpatronen og tromlen, og træk alt det fastkørte papir ud. Luk frontdækslet.

Papirstop MP-bk.

Der er opstået papirstop i MP-bakken.

Fjern alt det fastkørte papir i og omkring MP-bakken. Tryk på Go (Gå).

Printdata fuld

Maskinens hukommelse er fuld.

Tryk på Cancel (Annuller), og slet de tidligere gemte udskriftsdata.

Selvdiagnose

Fikseringsenheden fungerer ikke korrekt.

Tryk på image, og hold den nede for at slukke maskinen, vent et par sekunder, og tænd den derefter igen. Lad maskinen stå tændt, men inaktiv, i ca. 15 minutter.

Fikseringsenheden er for varm.

Skift toner

Du kan stadig udskrive, selvom følgende meddelelse vises på displayet. Tonerpatronen er ved at være opbrugt.

Bestil allerede nu en ny tonerpatron, så du har en, når displayet viser Udskift Toner.

Str. fejl

Den papirbakke, du har valgt, understøtter ikke den papirstørrelse, der er angivet i printerdriveren.

Skift printerdriverindstilling eller maskinens bakkeindstilling, så den papirstørrelse, der er valgt i printerdriveren, stemmer overens med den papirstørrelse, der ligger i den valgte bakke.

Str.fejl DX

Papirstørrelsen, der er angivet i indstillingen for maskinens papirstørrelse, er ikke egnet til automatisk 2-sidet udskrivning.

Tryk på Go (Gå), og hold den nede i ca. to sekunder (hvis det er nødvendigt).

Læg den korrekte papirstørrelse i bakken, og indstil papirstørrelse for bakken.

Vælg en papirstørrelse, der er egnet til 2-sidet udskrivning.

Egnet papirstørrelse til automatisk 2-sidet udskrivning er A4.

Papiret i bakken har ikke den korrekte størrelse og er ikke egnet til automatisk 2-sidet udskrivning.

Trom. snart slut

Tromleenheden er ved at være slidt.

Bestil en ny tromle, før Udskift Tromle vises på displayet.

Tromle !

Koronatråden på tromleenheden skal renses.

Rens koronatråden på tromleenheden.

image

imageimage Relaterede informationer: Rengør koronatråden

Hvis problemet fortsætter, skal du udskifte tromleenheden med en ny.

Tromleenheden eller tonerpatronen og tromlen er ikke installeret korrekt.

Fjern tromleenheden, fjern tonerpatronen fra tromleenheden, og sæt tonerpatronen tilbage i tromleenheden. Geninstaller tromleenheden i maskinen.

Ubrugelig enhed

Der er sluttet en ikke-understøttet USB-enhed til USB-tilbehørsstikket.

• Tag enhedens stik ud af USB-tilbehørsstikket.
  • Tryk på image, og hold den nede for at slukke maskinen, og tænd den derefter igen.

Der er sluttet en beskadiget USB-enhed eller en USB-enhed, der bruger meget strøm, til USB-tilbehørsstikket.

Udskift Toner

Tonerpatronen er ved at være opbrugt. Maskinen stopper al udskrivning.

Udskift tonerpatronen med en ny.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tonerpatronen

Udskift Tromle

Tromleenheden skal snart udskiftes.

Udskift tromleenheden med en ny.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tromlen

Ændr B1 papir?

Standardpapirbakken er ikke sat i, eller er ikke sat korrekt i.

Geninstaller standardpapirbakken.

HL-L6410DN/HL-L6415DN

Fejlmeddelelse Årsag Handling

Adgang nægtet

Den ønskede funktion er begrænset af Secure Function Lock 3.0.

Kontakt din administrator for at kontrollere dine indstillinger for Secure Function Lock (sikker funktionslås).

Bakke fjernet

Standardpapirbakken er ikke sat i, eller er ikke sat korrekt i.

Geninstaller standardpapirbakken.

Dobbeltsidet fra

Maskinens baglåg er ikke helt lukket.

Luk maskinens baglåg, så det låses fast i lukket position.

Bakken til 2-sidet udskrivning er ikke installeret korrekt.

Installer bakken til 2-sidet udskrivning, så den sidder korrekt i maskinen.

For mange bakker

Antallet af installerede ekstra bakker overskrider det maksimale antal.

Reducer antallet af ekstra bakker.

Forkert medietype

Den angivne medietype i printerdriveren afviger fra den papirtype, der er angivet i maskinens menu.

Læg den korrekte papirtype i den bakke, der angives på displayet, og vælg derefter den korrekte medietype under indstillingen Papirtype på maskinen.

Forkert stør.

Papiret i bakken har ikke den korrekte størrelse.

Ilæg den korrekte papirstørrelse i den bakke, der angives på displayet, og indstil papirstørrelsen for bakken. Tryk på Prøv igen.

Forkert tonerpatron

Den installerede tonerpatron er ikke den rigtige tonerpatron til din maskine.

Fjern tonerpatronen fra tromlen, og sæt en tonerpatron med den korrekte produktkode for forbrugsvarer i.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tonerpatronen

Forkert tromle

Tromlen er ikke den rigtige til din maskine.

Fjern tromleenheden, og indsæt en tromle med den korrekte produktkode for forbrugsvarer .

imageimage Relaterede informationer: Udskift tromlen

Forsyninger

Skift toner:

Du kan stadig udskrive, selvom følgende meddelelse vises på displayet. Tonerpatronen er ved at være opbrugt.

Bestil allerede nu en ny tonerpatron, så du har en, når displayet viser Udskift Toner.

Forsyninger

Tromle snart slut

Tromleenheden er ved at være slidt.

Bestil en ny tromle, før Udskift tromle vises på displayet.

Forsyninger

Udskift tromle

Tromleenheden skal snart udskiftes.

Udskift tromleenheden med en ny.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tromlen

Grænse overskredet

Du har nået den udskriftsgrænse, der er angivet i Secure Function Lock 3.0.

Kontakt din administrator for at kontrollere dine indstillinger for Sikker funktionslås.

Hukommelse fuld

Maskinens hukommelse er fuld.

Tryk på image, og reducer udskriftsopløsningen.

Ingen bakke1

Ingen bakke2

Ingen bakke3

Ingen bakke4

Papirbakken er ikke sat i, eller er ikke sat korrekt i.

Geninstaller den papirbakke, der angives på displayet.

Ingen HUB-support

Der er sluttet en USB-hub-enhed til USB-tilbehørsstikket. Fjern USB-hub-enheden fra USB-tilbehørsstikket.

Ingen papirbakke1

Ingen papirbakke2

Ingen papirbakke3

Ingen papirbakke4

Maskinen kan ikke fremføre papir fra den angivne papirbakke.

Følg en af nedenstående fremgangsmåder:

• Læg mere papir i den papirbakke, der er angivet på displayet. Kontroller, at papirstyrene er indstillet til den korrekte størrelse.
  • Hvis der er papir i bakken, skal det fjernes og ilægges igen. Kontroller, at papirstyrene er indstillet til den korrekte størrelse.
  • Du må ikke overfylde papirbakken.

Ingen papirfød. Bakke1

Ingen papirfød. Bakke2

Ingen papirfød. Bakke3

Ingen papirfød. Bakke4

Maskinen kan ikke fremføre papir fra den angivne papirbakke.

Træk den papirbakke ud, der er angivet på displayet, og fjern alt det fastkørte papir.

Tryk på Prøv igen.

Ingen respons

Der er sluttet en ikke-understøttet USB-enhed til USB-tilbehørsstikket.

• Tag enhedens stik ud af USB-tilbehørsstikket.
  • Tryk på image, og hold den nede for at slukke maskinen, og tænd den derefter igen.

imageimage Relaterede informationer: Sikker udskrivning ved hjælp af et USB-flashdrev

Ingen toner

Tonerpatronen er ikke installeret korrekt.

Fjern tonerpatronen og tromleenheden. Fjern tonerpatronen fra tromleenheden, og sæt tonerpatronen tilbage i tromleenheden.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tonerpatronen

Ingen tromle

Tromlen er ikke installeret korrekt.

Geninstaller tonerpatronen og tromlen.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tromlen

Ingen tromle

Tromlen er ikke installeret korrekt.

Geninstaller tonerpatronen og tromlen.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tromlen

Intet papir

Der er ikke mere papir i maskinen, eller papiret er ikke lagt korrekt i papirbakkerne.

• Læg papir i papirbakkerne. Kontroller, at papirstyrene er indstillet til den korrekte størrelse.
  • Hvis der er papir i bakken, skal det fjernes og ilægges igen. Kontroller, at papirstyrene er indstillet til den korrekte størrelse.
  • Du må ikke overfylde papirbakken.

Kan ikke regist.

Din maskine kan ikke registrere tonerpatronen.

Fjern tonerpatronen og tromleenheden. Fjern tonerpatronen fra tromleenheden, og sæt tonerpatronen tilbage i tromleenheden.

Geninstaller tonerpatronen og tromlen i maskinen.

Din maskine kan ikke registrere tromlen.

Kan ikke udskr. ##

Der er opstået et mekanisk problem i maskinen.

• Tryk på image, og hold den nede for at slukke maskinen, vent et par minutter, og tænd den derefter igen.

• Hvis problemet fortsætter, skal du kontakte Brother Support eller den lokale Brother-forhandler.

Køler ned

Temperaturen indvendigt i maskinen er for høj. Maskinen sætter det aktuelle udskriftsjob på pause og skifter til afkølingstilstand.

Vent, til maskinen er færdig med at køle af. Sørg for, at alle ventilationsåbninger på maskinen er frie for forhindringer.

Når maskinen er kølet ned, fortsætter maskinen udskrivningen.

Lager Fyldt

Det USB flash-hukommelsesdrev, du bruger, har ikke nok ledig plads til at gemme udskriftsdata.

Slet de tidligere gemte udskriftsdata fra USB flash-hukommelsesdrevet.

Lagringsenhed ikke genkendt

Din maskine kan ikke læse fra eller skrive til USB flash-hukommelsesdrevet.

Tryk på og hold image nede for at slukke maskinen, og tænd den derefter igen.

Hvis problemet fortsætter, skal Joblagringsplaceringen nulstilles.

imageimage Relaterede informationer: Sikker udskrivning ved hjælp af et USB-flashdrev

Lav papirstand

Lav papirstand Bakke 1

Lav papirstand Bakke 2

Lav papirstand Bakke 3

Lav papirstand Bakke 4

Papirbakken er næsten tom.

Læg mere papir i den papirbakke, der er angivet på displayet.

Låget er åbent

Frontdækslet er ikke helt lukket.

Åbn og luk derefter maskinens frontdæksel helt.

Låget er åbent

Fikseringslåget er ikke helt lukket.

Luk fikseringslåget, der findes på indersiden af maskinens bagklap.

Låget er åbent

Mailboks-baglåget er ikke helt lukket.

Luk Mailboks-baglåget.

Mange outputbakker

En kassette med 2 bakker eller en kassette med 4 bakker er fjernet fra Mailboks-enheden.

Hvis du vil bruge Mailboks-enheden i tilstanden med 2 kassetter, skal du fjerne både kassetten med 2 bakker og kassetten med 4 bakker.

Hvis du vil bruge Mailboks-enheden i tilstanden med 4 kassetter, skal du installere både kassetten med 2 bakker og kassetten med 4 bakker.

Mangler papir [MP-bakke]

Der er ikke mere papir i MP-bakken, eller papiret er lagt forkert i MP-bakken.

Følg en af nedenstående fremgangsmåder:

• Læg mere papir i MP-bakken. Kontroller, at papirstyrene er indstillet til den korrekte størrelse.
  • Hvis der er papir i bakken, skal det fjernes og ilægges igen. Kontroller, at papirstyrene er indstillet til den korrekte størrelse.

Outputbakke fuld

Outputbakken er fuld.

Fjern det udskrevne papir fra den outputbakke, der angives på displayet.

Papirstop Bakke1

Papirstop Bakke2

Papirstop Bakke3

Papirstop Bakke4

Der er opstået papirstop i den angivne papirbakke.

Træk papirbakken ud, og fjern alt det fastkørte papir som vist på animeringen på displayet.

Papirstop dobbeltsidet

Der er opstået papirstop i bakken til 2-sidet udskrivning eller inde i baglåget.

Fjern bakken til 2-sidet udskrivning, og åbn baglåget for at trække det alt det fastkørte papir ud.

Papirstop indvendig

Papirstop inde i maskinen.

Åbn frontdækslet, fjern tonerpatronen og tromlen, og træk alt det fastkørte papir ud. Luk frontdækslet.

Papirstop mailboks

Der er opstået papirstop i Mailboks-enheden.

Fjern alt det fastkørte papir fra Mailboks-enheden som vist på displayet.

Papirstop MP-bakke

Der er opstået papirstop i MP-bakken.

Fjern alt det fastkørte papir i og omkring MP-bakken. Tryk på Prøv igen.

Papirstop på bagside

Der er opstået papirstop bag i maskinen.

Åbn fikseringslåget, og fjern alt det fastkørte papir. Luk fikseringslåget. Hvis fejlmeddelelsen ikke forsvinder, skal du trykke på Prøv igen.

Printdata fuld

Maskinens hukommelse er fuld.

Tryk på image, og slet de tidligere gemte sikre udskriftsdata.

Selvdiagnose

Fikseringsenheden fungerer ikke korrekt.

Tryk på image, og hold den nede for at slukke maskinen, vent et par sekunder, og tænd den derefter igen. Lad maskinen stå tændt, men inaktiv, i ca. 15 minutter.

Fikseringsenheden er for varm.

Skærminit.-fejl

Der blev trykket på touchskærmen, før opstartsinitialiseringen var færdig.

Kontroller, at der ikke er noget, der rører ved touchskærmen.

Snavs kan have ophobet sig mellem den nederste del af touchscreen'en og rammen.

Indsæt et stykke kraftigt papir mellem den nederste del af touchskærmen og dens ramme, og kør det frem og tilbage for at skubbe eventuel snavs ud.

Str. fejl

Den papirbakke, du har valgt, understøtter ikke den papirstørrelse, der er angivet i printerdriveren.

Skift printerdriverindstilling eller maskinens bakkeindstilling, så den papirstørrelse, der er valgt i printerdriveren, stemmer overens med den papirstørrelse, der ligger i den valgte bakke.

Størrelsesfejl 2-sidet

Papirstørrelsen, der er angivet i indstillingen for maskinens papirstørrelse, er ikke egnet til automatisk 2-sidet udskrivning.

Tryk på image (efter behov).

Læg den korrekte papirstørrelse i bakken, og indstil papirstørrelse for bakken.

Vælg en papirstørrelse, der er egnet til 2-sidet udskrivning.

Egnet papirstørrelse til automatisk 2-sidet udskrivning er A4.

Papiret i bakken har ikke den korrekte størrelse og er ikke egnet til automatisk 2-sidet udskrivning.

Tromle !

Koronatråden på tromleenheden skal renses.

Rens koronatråden på tromleenheden.

image

imageimage Relaterede informationer: Rengør koronatråden

Hvis problemet fortsætter, skal du udskifte tromleenheden med en ny.

Tromleenheden eller tonerpatronen og tromlen er ikke installeret korrekt.

Fjern tonerpatronen og tromleenheden. Fjern tonerpatronen fra tromlen, og sæt tonerpatronen tilbage i tromlen. Geninstaller tonerpatronen og tromlen i maskinen.

Tromlefejl

Tromlen er ikke installeret korrekt.

Geninstaller tonerpatronen og tromlen.

Hvis problemet fortsætter, skal du udskifte tromleenheden med en ny.

Ubrugelig enhed

Der er sluttet en beskadiget USB-enhed eller en USB-enhed, der bruger meget strøm, til USB-tilbehørsstikket.

• Tag enhedens stik ud af USB-tilbehørsstikket.
  • Tryk på image, og hold den nede for at slukke maskinen, og tænd den derefter igen.

Udskift Toner

Tonerpatronen er ved at være opbrugt.

Udskift tonerpatronen med en ny.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tonerpatronen

USB-stik ikke fundet

Din maskine kan ikke registrere et USB flash-hukommelsesdrev.

Indsæt et USB flash-hukommelsesdrev i USB-tilbehørsstikket.