Konfigurera maskinen för ett trådlöst nätverk med kontrollpanelens meny SES/WPS/AOSS

Om den trådlösa åtkomstpunkten har stöd för SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ (PBC1) eller AOSS™ (konfiguration med en knapptryckning) kan du lätt konfigurera maskinen utan en dator. SES/WPS/AOSS-menyn finns på Brother-maskinens kontrollpanel. Den här funktionen avkänner automatiskt vilket läge åtkomstpunkten använder: SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ eller AOSS™. Genom att trycka på en knapp på den trådlösa routern/åtkomstpunkten kan du göra trådlösa nätverksinställningar och säkerhetsinställningar. Se bruksanvisningen till routern/åtkomstpunkten i ditt trådlösa nätverk för information om hur du öppnar tryckknappsläget.
1
Push Button Configuration (Konfiguration med en knapptryckning)
Obs Obs
Routrar och åtkomstpunkter som stöder SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ eller AOSS™ har märkts med symbolerna som visas nedan.
Grafik
Grafik
Grafik
SecureEasySetup™ är ej tillgängligt för MFC-5895CW.
1
Starta maskinen genom att sätta i nätkabeln i ett eluttag.
2
Tryck på Menu på Brother-maskinens kontrollpanel.
3
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Nätverk.
Tryck på OK.
4
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj WLAN.
Tryck på OK.
5
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj SES/WPS/AOSS.
Tryck på OK.
Den här funktionen avkänner automatiskt vilket läge (SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ eller AOSS™) som åtkomstpunkten använder för att konfigurera maskinen.
Obs Obs
Om den trådlösa åtkomstpunkten har stöd för Wi-Fi Protected Setup™ (PIN-metoden) och du vill konfigurera maskinen med PIN-metoden (Personal Identification Number), se Använda PIN-metoden i Wi-Fi Protected Setup™.
6
Maskinen söker efter en åtkomstpunkt med stöd för SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ eller AOSS™ i 2 minuter.
7
Ställ in åtkomstpunkten på läget SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ eller AOSS™ beroende på vilken metod som åtkomstpunkten har stöd för. Se bruksanvisningen som medföljde åtkomstpunkten.
8
Om Ansluten visas på LCD-skärmen har maskinen anslutits till routern eller åtkomstpunkten. Du kan då använda maskinen i det trådlösa nätverket.
Om WLAN-inst., Ansluter -> SES (Ansluter WPS eller Ansluter AOSS) och därefter Kan ej ansluta visas på LCD-skärmen har maskinen inte anslutits till routern eller åtkomstpunkten. Försök med att börja om från 5 igen. Om samma meddelande visas en gång till ska du återställa skrivarservern till fabriksinställningarna och försöka på nytt. Mer information om återställning finns i Återställa nätverksinställningarna till fabriksinställningarna.
Om WLAN-inst. och sedan Kan ej ansluta eller Fel läge visas på LCD-skärmen betyder det att överlappande sessioner har avkänts (se tabellen nedan). Maskinen har avkänt mer än en router eller åtkomstpunkt i nätverket som har läget SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ eller AOSS™ aktiverat. Kontrollera att bara en router eller åtkomstpunkt har läget SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ eller AOSS™ aktiverat och börja om från 5 igen.
LCD-meddelanden som kan visas när du använder kontrollpanelens meny SES/WPS/AOSS
LCD-skärmen visar
Anslutningsstatus
Åtgärd
WLAN-inst.
Söker efter eller öppnar åtkomstpunkten och hämtar inställningar från åtkomstpunkten.
Ansluter -> SES
Ansluter WPS
Ansluter AOSS
Ansluter till åtkomstpunkten.
Ansluten
Anslutningen lyckades.
Kan ej ansluta
Anslutningen misslyckades.
(Om det visas efter det att Ansluter -> SES, Ansluter WPS eller Ansluter AOSS visas på LCD-skärmen.)
1.
Försök med att börja om från 5 igen.
2.
Om meddelandet kvarstår ska du återställa maskinen till fabriksinställningarna och försöka på nytt.
En överlappande session avkändes.
Kontrollera att bara en router eller åtkomstpunkt har läget SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ eller AOSS™ aktiverat och börja om från 5 igen.
Fel läge
En överlappande session avkändes.
9
Tryck på OK.
OK!
(För Windows®)
Du har nu slutfört den trådlösa nätverksinstallationen. Välj Installera programsviten MFL-Pro eller Inledande installation / Installera programsviten MFL-Pro i menyn på cd-skivan om du vill fortsätta installera de drivrutiner och den programvara som krävs för att använda enheten.
(För Macintosh)
Du har nu slutfört den trådlösa nätverksinstallationen. Välj Start Here OSX i menyn på cd-skivan om du vill fortsätta installera de drivrutiner och den programvara som krävs för att använda enheten.

För modeller med pekskärm

1
Starta maskinen genom att sätta i nätkabeln i ett eluttag.
2
Tryck på MENY.
3
Tryck på Nätverk.
4
Tryck på WLAN.
5
Tryck på SES/WPS/AOSS.
Den här funktionen avkänner automatiskt vilket läge (SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ eller AOSS™) som åtkomstpunkten använder för att konfigurera maskinen.
Obs Obs
Om den trådlösa åtkomstpunkten har stöd för Wi-Fi Protected Setup™ (PIN-metoden) och du vill konfigurera maskinen med PIN-metoden (Personal Identification Number), se Använda PIN-metoden i Wi-Fi Protected Setup™.
6
Maskinen söker efter en åtkomstpunkt med stöd för SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ eller AOSS™ i 2 minuter.
7
Ställ in åtkomstpunkten på läget SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ eller AOSS™ beroende på vilken metod som åtkomstpunkten har stöd för. Se bruksanvisningen som medföljde åtkomstpunkten.
8
Om Ansluten visas på LCD-skärmen har maskinen anslutits till routern eller åtkomstpunkten. Du kan då använda maskinen i det trådlösa nätverket.
Om WLAN-inst., Ansluter -> SES (Ansluter WPS eller Ansluter AOSS) och därefter Kan ej ansluta visas på LCD-skärmen har maskinen inte anslutits till routern eller åtkomstpunkten. Försök med att börja om från 5 igen. Om samma meddelande visas en gång till ska du återställa skrivarservern till fabriksinställningarna och försöka på nytt. Mer information om återställning finns i Återställa nätverksinställningarna till fabriksinställningarna.
Om WLAN-inst. och sedan Kan ej ansluta eller Fel läge visas på LCD-skärmen betyder det att överlappande sessioner har avkänts (se tabellen nedan). Maskinen har avkänt mer än en router eller åtkomstpunkt i nätverket som har läget SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ eller AOSS™ aktiverat. Kontrollera att bara en router eller åtkomstpunkt har läget SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ eller AOSS™ aktiverat och börja om från 5 igen.
LCD-meddelanden som kan visas när du använder kontrollpanelens meny SES/WPS/AOSS
LCD-skärmen visar
Anslutningsstatus
Åtgärd
WLAN-inst.
Söker efter eller öppnar åtkomstpunkten och hämtar inställningar från åtkomstpunkten.
Ansluter -> SES
Ansluter WPS
Ansluter AOSS
Ansluter till åtkomstpunkten.
Ansluten
Anslutningen lyckades.
Kan ej ansluta
Anslutningen misslyckades.
(Om det visas efter det att Ansluter -> SES, Ansluter WPS eller Ansluter AOSS visas på LCD-skärmen.)
1.
Försök med att börja om från 5 igen.
2.
Om meddelandet kvarstår ska du återställa maskinen till fabriksinställningarna och försöka på nytt.
En överlappande session avkändes.
Kontrollera att bara en router eller åtkomstpunkt har läget SecureEasySetup™, Wi-Fi Protected Setup™ eller AOSS™ aktiverat och börja om från 5 igen.
Fel läge
En överlappande session avkändes.
9
Tryck på Grafik.
OK!
(För Windows®)
Du har nu slutfört den trådlösa nätverksinstallationen. Välj Installera programsviten MFL-Pro eller Inledande installation / Installera programsviten MFL-Pro i menyn på cd-skivan om du vill fortsätta installera de drivrutiner och den programvara som krävs för att använda enheten.
(För Macintosh)
Du har nu slutfört den trådlösa nätverksinstallationen. Välj Start Here OSX i menyn på cd-skivan om du vill fortsätta installera de drivrutiner och den programvara som krävs för att använda enheten.