Använda PIN-metoden i Wi-Fi Protected Setup™

Om den trådlösa åtkomstpunkten har stöd för Wi-Fi Protected Setup™ (PIN-metoden), kan du enkelt konfigurera maskinen utan en dator. PIN-metoden (Personal Identification Number) är en av de anslutningsmetoder som utvecklats av Wi-Fi Alliance. Genom att ange en PIN-kod som skapas av en registreringsansökande (din maskin) till registreraren (en enhet som hanterar ett trådlöst nätverk), kan du ställa in trådlösa nätverksinställningar och säkerhetsinställningar. Se bruksanvisningen till routern/åtkomstpunkten i ditt trådlösa nätverk för information om hur du öppnar läget Wi-Fi Protected Setup™.
Obs Obs
Routrar och åtkomstpunkter som har stöd för Wi-Fi Protected Setup™ har märkts med symbolen nedan.
Grafik
1
Starta maskinen genom att sätta i nätkabeln i ett eluttag.
2
Tryck på Menu på Brother-maskinens kontrollpanel.
3
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Nätverk.
Tryck på OK.
4
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj WLAN.
Tryck på OK.
5
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj WPS med pinkod.
Tryck på OK.
6
En 8-siffrig PIN-kod visas på LCD-skärmen och maskinen börjar söka efter en åtkomstpunkt i 5 minuter.
7
Använd en dator i nätverket och skriv “http://åtkomstpunktens IP-adress/” i en webbläsare. (“åtkomstpunktens IP-adress” är IP-adressen för enheten som fungerar som registrerare1.) Gå till WPS-sidan (Wi-Fi Protected Setup™) och ange PIN-koden som visades på LCD-skärmen i 6 för registreraren och följ instruktionerna på skärmen.
1
Registreraren är vanligtvis åtkomstpunkten/routern.
Obs Obs
Inställningssidan varierar beroende på åtkomstpunktens/routerns märke. Se bruksanvisningen som medföljde åtkomstpunkten/routern.
Om du använder en dator med Windows Vista® som registrerare ska du följa instruktionerna nedan.
Obs Obs
Om du vill använda en dator med Windows Vista® som registrerare, måste du först registrera den i nätverket. Se bruksanvisningen som medföljde åtkomstpunkten/routern.
(1)
(Windows Vista®)
Klicka på Grafik, Nätverk och sedan på Lägg till en trådlös enhet.
(Windows® 7)
Klicka på Grafik, Kontrollpanelen, Nätverk och Internet och sedan på Lägg till en trådlös enhet i nätverket.
(2)
Markera maskinen och klicka på Nästa.
(3)
Skriv PIN-koden på den utskrivna sidan och klicka sedan på Nästa.
(4)
Välj nätverket som du vill ansluta till och klicka på Nästa.
(5)
Klicka på Stäng.
8
Om Ansluten visas på LCD-skärmen har maskinen anslutits till routern eller åtkomstpunkten. Du kan då använda maskinen i det trådlösa nätverket.
Om Kan ej ansluta visas på LCD-skärmen har maskinen inte anslutits till routern eller åtkomstpunkten. Försök med att börja om från 5 igen. Om samma meddelande visas en gång till ska du återställa skrivarservern till fabriksinställningarna och försöka på nytt. Mer information om återställning finns i Återställa nätverksinställningarna till fabriksinställningarna.
OK!
(För Windows®)
Du har nu slutfört den trådlösa nätverksinstallationen. Välj Installera programsviten MFL-Pro eller Inledande installation / Installera programsviten MFL-Pro i menyn på cd-skivan om du vill fortsätta installera de drivrutiner och den programvara som krävs för att använda enheten.
(För Macintosh)
Du har nu slutfört den trådlösa nätverksinstallationen. Välj Start Here OSX i menyn på cd-skivan om du vill fortsätta installera de drivrutiner och den programvara som krävs för att använda enheten.

För modeller med pekskärm

1
Starta maskinen genom att sätta i nätkabeln i ett eluttag.
2
Tryck på MENY.
3
Tryck på Nätverk.
4
Tryck på WLAN.
5
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri tills WPS med pinkod visas och tryck sedan på WPS med pinkod.
6
En 8-siffrig PIN-kod visas på LCD-skärmen och maskinen börjar söka efter en åtkomstpunkt i 5 minuter.
7
Använd en dator i nätverket och skriv ”http://åtkomstpunktens IP-adress/” i webbläsaren. (”åtkomstpunktens IP-adress” är IP-adressen för enheten som fungerar som registrerare1.) Gå till WPS-sidan (Wi-Fi Protected Setup™) och ange PIN-koden som visades på LCD-skärmen i 6 för registreraren och följ instruktionerna på skärmen.
1
Registreraren är vanligtvis åtkomstpunkten/routern.
Obs Obs
Inställningssidan varierar beroende på åtkomstpunktens/routerns märke. Se bruksanvisningen som medföljde åtkomstpunkten/routern.
Om du använder en dator med Windows Vista® som registrerare ska du följa instruktionerna nedan.
Obs Obs
Om du vill använda en dator med Windows Vista® som registrerare, måste du först registrera den i nätverket. Se bruksanvisningen som medföljde åtkomstpunkten/routern.
(1)
Klicka på Grafik och sedan på Nätverk.
(2)
Klicka på Lägg till en trådlös enhet.
(3)
Markera maskinen och klicka på Nästa.
(4)
Skriv PIN-koden på den utskrivna sidan och klicka sedan på Nästa.
(5)
Välj nätverket som du vill ansluta till och klicka på Nästa.
(6)
Klicka på Stäng.
8
Om Ansluten visas på LCD-skärmen har maskinen anslutits till routern eller åtkomstpunkten. Du kan då använda maskinen i det trådlösa nätverket.
Om Kan ej ansluta visas på LCD-skärmen har maskinen inte anslutits till routern eller åtkomstpunkten. Försök med att börja om från 5 igen. Om samma meddelande visas en gång till ska du återställa skrivarservern till fabriksinställningarna och försöka på nytt. Mer information om återställning finns i Återställa nätverksinställningarna till fabriksinställningarna.
9
Tryck på Grafik.
OK!
(För Windows®)
Du har nu slutfört den trådlösa nätverksinstallationen. Välj Installera programsviten MFL-Pro eller Inledande installation / Installera programsviten MFL-Pro i menyn på cd-skivan om du vill fortsätta installera de drivrutiner och den programvara som krävs för att använda enheten.
(För Macintosh)
Du har nu slutfört den trådlösa nätverksinstallationen. Välj Start Here OSX i menyn på cd-skivan om du vill fortsätta installera de drivrutiner och den programvara som krävs för att använda enheten.