Konfigurera maskinen för ett trådlöst nätverk

VAR FÖRSIKTIG VIKTIGT
Om du ska ansluta Brother-maskinen i ett nätverk, rekommenderar vi att du kontaktar systemadministratören innan du påbörjar installationen. Du måste känna till det trådlösa nätverkets inställningar innan du påbörjar installationen.
Om du har konfigurerat maskinens trådlösa inställningar tidigare, måste du återställa inställningarna för det lokala nätverket innan du kan konfigurera de trådlösa inställningarna på nytt. Använd Menu, Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Nätverk, Fabriksinst. och bekräfta sedan ändringen genom att välja Ja. På modeller med pekskärm ska du trycka på MENY, Nätverk, Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri tills Fabriksinst. visas, tryck sedan på Fabriksinst. och acceptera ändringen genom att välja Ja. Maskinen startas om automatiskt.

Använda inställningsguiden på kontrollpanelen

Du kan konfigurera skrivarservern med funktionen Inställn.guide. Den finns på menyn Nätverk på maskinens kontrollpanel. Mer information finns i anvisningarna nedan.
1
Anteckna de trådlösa nätverksinställningarna för din åtkomstpunkt eller trådlösa router.
Alternativ
Exempel
Anteckna det trådlösa nätverkets nuvarande inställningar
Kommunikationsläge: (Infrastruktur)
Infrastruktur
Nätverksnamn: (SSID, ESSID)
HELLO
Verifieringsmetod: (Öppet system, Delad nyckel, WPA-PSK, WPA2-PSK)
WPA2-PSK
Krypteringsmetod: (Ingen, WEP, TKIP, AES)
AES
Nätverksnyckel: (Krypteringsnyckel, WEP-nyckel, Lösenordsfras)
12345678
2
Starta maskinen genom att sätta i nätkabeln i ett eluttag.
3
Tryck på Menu.
4
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Nätverk.
Tryck på OK.
5
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj WLAN.
Tryck på OK.
6
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Inställn.guide.
Tryck på OK.
7
Maskinen kommer att söka efter nätverket och visa en lista med tillgängliga SSID. Det SSID som du antecknade tidigare bör visas. Om maskinen hittar mer än ett nätverk ska du välja nätverk genom att trycka på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och sedan trycka på OK. Gå till 11.
Om din åtkomstpunkt inte är inställd på att sända SSID måste du lägga till SSID-namnet manuellt. Gå till 8.
8
Välj <Ny SSID> med Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri.
Tryck på OK. Gå till 9.
9
Skriv SSID-namnet. (Information om hur du skriver in text finns i Skriva in text.)
Tryck på OK. Gå till 10.
10
Använd Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Infrastruktur när du uppmanas att göra det.
Tryck på OK. Gå till 11.
Om du väljer Ad-hoc ska du gå till 12.
11
Välj verifieringsmetod med Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och tryck på OK.
Om du väljer Öppet system ska du gå till 12.
Om du väljer Delad nyckel ska du gå till 13.
Om du väljer WPA/WPA2-PSK ska du gå till 16.
12
Välj krypteringstyp Ingen eller WEP med Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och tryck på OK.
Om du väljer Ingen ska du gå till 18.
Om du väljer WEP ska du gå till 13.
13
Välj nyckelalternativ KEY1, KEY2, KEY3, KEY4 med Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och tryck på OK.
Gå till 14 om du väljer nyckeln som visas med **********.
Gå till 15 om du väljer en tom nyckel.
14
Om du vill ändra nyckeln som valdes i 13 ska du trycka på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välja Ändra.
Tryck på OK. Gå till 15.
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Behåll om du vill behålla den nyckel som du valde i 13.
Tryck på OK. Gå till 18.
15
Ange en ny WEP-nyckel. Tryck på OK. Gå till 18. (Information om hur du skriver in text finns i Skriva in text.)
16
Välj krypteringstyp TKIP eller AES med Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri. Tryck på OK. Gå till 17.
17
Skriv lösenordet och tryck på OK. Gå till 18. (Information om hur du skriver in text finns i Skriva in text.)
18
Verkställ ändringarna genom att välja Ja. Välj Nej om du vill avbryta.
Om du väljer Ja ska du gå till 19.
Om du väljer Nej ska du gå tillbaka till 7.
19
Maskinen börjar ansluta till den trådlösa enhet som du har valt.
20
Om din trådlösa enhet ansluts korrekt, visas Ansluten på skärmen i 60 sekunder och konfigurationen är klar.
Om anslutningen misslyckas, visas Kan ej ansluta på skärmen i 60 sekunder. (Se Felsökning för trådlösa nätverk.)
21
Tryck på OK.
OK!
(För Windows®)
Du har nu slutfört den trådlösa nätverksinstallationen. Välj Installera programsviten MFL-Pro eller Inledande installation / Installera programsviten MFL-Pro i menyn på cd-skivan om du vill fortsätta installera de drivrutiner och den programvara som krävs för att använda enheten.
(För Macintosh)
Du har nu slutfört den trådlösa nätverksinstallationen. Välj Start Here OSX i menyn på cd-skivan om du vill fortsätta installera de drivrutiner och den programvara som krävs för att använda enheten.

För modeller med pekskärm

1
Anteckna de trådlösa nätverksinställningarna för din åtkomstpunkt eller trådlösa router.
SSID (Service Set ID eller nätverksnamn)
WEP-nyckel (vid behov)
WPA-PSK-kryptering (TKIP eller AES)
WPA-PSK-lösenord (vid behov)
2
Starta maskinen genom att sätta i nätkabeln i ett eluttag.
3
Tryck på MENY.
4
Tryck på Nätverk.
5
Tryck på WLAN.
6
Tryck på Inställn.guide.
7
Maskinen kommer att söka efter nätverket och visa en lista med tillgängliga SSID. Det SSID som du antecknade tidigare bör visas. Om maskinen hittar mer än ett nätverk ska du välja nätverk genom att trycka på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri. Gå till 11.
Om din åtkomstpunkt inte är inställd på att sända SSID måste du lägga till SSID-namnet manuellt. Gå till 8.
8
Välj <Ny SSID> med Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri. Gå till 9.
9
Skriv SSID-namnet. (Information om hur du skriver in text finns i Skriva in text.) Gå till 10.
10
Tryck på Infrastruktur när du uppmanas att göra det. Gå till 11.
Om du väljer Ad-hoc ska du gå till 12.
11
Välj och tryck på verifieringsmetoden.
Om du väljer Öppet system ska du gå till 12.
Om du väljer Delad nyckel ska du gå till 13.
Om du väljer WPA/WPA2-PSK ska du gå till 16.
12
Välj och tryck på krypteringstypen, Ingen eller WEP.
Om du väljer Ingen ska du gå till 18.
Om du väljer WEP ska du gå till 13.
13
Välj och tryck på nyckelalternativet KEY1:, KEY2:, KEY3:, KEY4:.
Gå till 14 om du väljer nyckeln som visas med **********.
Gå till 15 om du väljer en tom nyckel.
14
Om du vill ändra nyckeln som valdes i 13 ska du trycka på Ändra. Gå till 15.
Om du vill behålla nyckeln som valdes i 13 ska du trycka på Behåll. Gå till 18.
15
Ange en ny WEP-nyckel. Tryck på OK. Gå till 18. (Information om hur du skriver in text finns i Skriva in text.)
16
Välj och tryck på krypteringstypen, TKIP eller AES. Gå till 17.
17
Skriv lösenordet och tryck på OK. Gå till 18. (Information om hur du skriver in text finns i Skriva in text.)
18
Verkställ ändringarna genom att trycka på Ja. Tryck på Nej om du vill avbryta.
Om du väljer Ja ska du gå till 19.
Om du väljer Nej ska du gå tillbaka till 7.
19
Maskinen börjar ansluta till den trådlösa enhet som du har valt.
20
Om din trådlösa enhet ansluts korrekt visas Ansluten på skärmen i 60 sekunder och konfigurationen är klar.
Om anslutningen misslyckas visas Kan ej ansluta på skärmen i 60 sekunder. (Se Felsökning för trådlösa nätverk.)
21
Tryck på Grafik.
OK!
(För Windows®)
Du har nu slutfört den trådlösa nätverksinstallationen. Välj Installera programsviten MFL-Pro eller Inledande installation / Installera programsviten MFL-Pro i menyn på cd-skivan om du vill fortsätta installera de drivrutiner och den programvara som krävs för att använda enheten.
(För Macintosh)
Du har nu slutfört den trådlösa nätverksinstallationen. Välj Start Here OSX i menyn på cd-skivan om du vill fortsätta installera de drivrutiner och den programvara som krävs för att använda enheten.