Hjem > Feilsøking > Meldinger om feil og vedlikehold

Meldinger om feil og vedlikehold

Som i ethvert annet avansert kontorutstyr kan feil oppstå, og rekvisita må skiftes ut. Hvis dette skjer, vil maskinen din identifisere feilen eller trenge rutinemessig vedlikehold og vise passende melding. De vanligste feil- og vedlikeholdsmeldingene vises i tabellen.

Følg anvisningene i Handling-kolonnen for å løse feilen og fjerne meldingen.

Du kan selv rette de fleste feil og utføre rutinemessig vedlikehold. Hvis du trenger flere tips: Besøk support.brother.com, og klikk på Vanlige spørsmål og feilsøking-siden.

Feilmelding Årsak Tiltak

Avbrutt

Mottakeren eller dennes faksmaskin avbrøt anropet.

Prøv å sende eller motta igjen.

Hvis anrop stoppes gjentatte ganger og du bruker et VoIP-system (Voice over IP), kan du prøve å endre kompatibiliteten til grunnleggende (for VoIP).

Bytt toner

Tonerkassetten er ved slutten av levetiden.

Når du har stanset utskriften, lagres fakser i minnet så lenge minnet er tilgjengelig.

Hvis problemet vedvarer, skifter du ut tonerkassetten med en ny.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten

Deks. er åpent

Fikseringsenhetsdekselet er ikke helt lukket eller papiret satte seg fast på baksiden av maskinen når du slo på strømmen.

Lukk fikseringsenhetsdekselet inni bakdekselet på maskinen.

Kontroller at papir ikke sitter fast inni bak på maskinen, og lukk deretter fikseringsenhetsdekselet.

Deks. er åpent

Dekselet på dokumentmateren (ADF) er ikke helt lukket.

Lukk ADF-dekselet.

Hvis feilmeldingen vedvarer, trykk på image.

Dekselet åpent

Frontdekselet er ikke helt lukket.

Åpne og lukk deretter frontdekselet på maskinen.

Dokumentstopp

Dokumentet ble ikke satt inn eller matet riktig, eller dokumentet som ble skannet fra ADF-en (automatisk dokumentmater) var for langt.

Fjern det fastkjørte papiret fra dokumentmaterenheten (ADF).

Fjern eventuelt smuss eller papirbiter fra papirbanen til dokumentmaterenheten.

Trykk på image.

Feil papirstr. MP

Feil papirstr. M1

Feil papirstr. M2

Feil papirstr. M3

Den angitte skuffen gikk tomt for air under kopiering, og maskinene kunne ikke mate inn samme papirstørrelse fra den neste skuffen med prioritet.

Legg papir inn i papirmagasinet.

Feil størrelse

Det valgte papirmagasinet støtter ikke papirstørrelsen som er angitt i skriverdriveren.

Endre innstillingen i skriverdriveren eller maskinens skuffeinnstilling slik at papirstørrelsen som er valgt i skriverdriveren, samsvarer med papirstørrelsen som er lagt i den valgte skuffen.

Feil størrelse tosidig

Papirstørrelsen som er spesifisert i maskinens papirstørrelseinnstilling, er ikke egnet for automatisk 2-sidig utskrift.

Trykk på image (hvis nødvendig).

Legg papir av riktig størrelse i skuffen og still inn skuffen for den papirstørrelsen.

Velg en papirstørrelse som er egnet for 2-sidig utskrift.

Papirstørrelsen som er egnet for automatisk 2-sidig utskrift, er A4.

Papiret i skuffen er ikke korrekt størrelse og er ikke egnet for automatisk 2-sidig utskrift.

Feil tonerpatron

Den installerte tonerkassetten er ikke riktig for maskinen.

Ta ut tonerkassetten fra trommelenheten og installer en tonerkassett med riktig produktkode.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten

Feil trommel

Den installerte trommelenheten er ikke riktig for maskinen.

Ta ut trommelenheten og installer en trommelenhet med riktig produktkode.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

Finner ikke

Maskinen finner ikke trommelenheten.

Ta ut tonerkassetten og trommelenheten. Ta tonerkassetten ut av trommelenheten, og installer tonerkassetten på nytt i trommelenheten.

Installer tonerkassetten og trommelenheten på nytt i maskinen.

Maskinen finner ikke tonerkassetten.

For mange mag.

Antall installerte tilleggsmagasiner overstiger maksimalt antall.

Reduser antall tilleggsmagasiner.

Forsyninger

Bytt trommel

Det er på tide å skifte ut trommelenheten.

Skift ut trommelenheten med en ny.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

Forsyninger

Toner lav

Hvis LCD-skjermen viser denne meldingen, kan du fremdeles skrive ut. Tonerkassetten er nær slutten av levetiden.

Bestill en ny tonerkassett nå sånn at du har den klar når LCD-skjermen viser Bytt toner.

Forsyninger

Trommel nesten tom

Trommelenheten er nær slutten av levetiden.

Bestill en ny trommelenhet før LCD-skjermen viser Bytt trommel.

Fullt faksminne

Maskinens faksminne er fullt.

Hvis du bruker Faksforhåndsvisning-funksjonen, sletter du uønsket mottatt faksdata.

Hvis du bruker Minnemottak-funksjonen og ikke bruker Faksforhåndsvisning-funksjonen, skriver du ut mottatt faksdata. For å skrive ut faksdata, trykk på imageInnstillinger > Alle innst. > Faks > Skriv dokument.

Grense overskredet

Utskriftsgrensen som er angitt i Secure Function Lock 3.0 ble nådd.

Kontakt administrator for å sjekke innstillingene for Secure Function Lock (Sikkerfunksjonslås).

Ikke magasin M1

Ikke magasin M2

Ikke magasin M3

Papirmagasinet er ikke installert, eller det er ikke riktig installert.

Installer papirmagasinet på nytt indikert på LCD-skjermen.

Ikke Svar/Oppt.

Nummeret du ringte svarer ikke eller er opptatt.

Kontroller nummeret og prøv igjen.

Ingen HUB-støtte

En USB-hub er koblet til USB-tilbehørsporten.

Ta USB-huben ut av USB-tilbehørsporten.

Ingen respons

En USB-enhet som ikke støttes, er blitt koblet til USB-tilbehørsporten.

• Ta enheten ut av USB-tilbehørsporten.

• Trykk og hold nede image for å slå av maskinen, og slå den deretter på igjen.

Ingen trommel

Trommelenheten er ikke riktig installert.

Installer tonerkassetten og trommelenheten på nytt.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

Initialisering av pekeskjerm mislyktes

Pekeskjermen ble trykket på da maskinen ble slått på.

Kontroller at ingenting berører berøringsskjermen.

Det kan hende det har lagt seg restprodukter mellom nedre del av pekeskjermen og rammen.

Legg et stivt papir mellom nedre del av pekeskjermen og rammen, og skyv det frem og tilbake for å få ut eventuelt restprodukt.

Innvendig stopp

Papiret sitter fast inni maskinen.

Åpne frontdekslet, fjern tonerkassetten og trommelenheten og dra ut alt fastkjørt papir. Lukk frontdekselet.

Kan ikke skanne ##

Maskinen har et mekanisk problem.

• Trykk og hold nede image for å slå av maskinen, og slå den deretter på igjen.
  • Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.

Kan ikke skanne

Dokumentet er for langt for 2-sidig skanning.

Trykk på image. Bruk papir i A4-størrelsen for tosidig skanning. Annet papir må være innenfor følgende størrelse:

Lengde: 147,3 til 355,6 mm

Bredde: 105 til 215,9 mm

Kan ikke skrive ut ##

Maskinen har et mekanisk problem.

• Trykk og hold image for å slå av maskinen, vent et par minutter og slå den deretter på igjen.

• Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.

Kjøler ned

Temperaturen på innsiden av maskinen er for varm. Maskinen stanser den pågående utskriftsjobben midlertidig og går over i avkjølingsmodus.

Vent til maskinen er ferdig med avkjølingen. Kontroller at ingen ventiler på maskinen er blokkert.

Utskriften fortsetter når maskinen er avkjølt.

Hvis viften ikke går rundt, kobler du maskinen fra strømmen i flere minutter, før du kobler den til igjen.

Komm.feil

Det oppstod en kommunikasjonsfeil på grunn av dårlig linjekvalitet.

Send faksen på nytt eller koble maskinen til en annen telefonlinje. Hvis problemet fortsetter, kontakter du telefonselskapet og ber dem om å sjekke telefonlinjen.

Lagring Full

USB Flash-minnet du bruker, har ikke nok ledig lagringsplass til å lagre utskriftsdata.

Slett utskriftsdata som har blitt lagret tidligere på USB Flash-minnet.

Lagringsenhet ikke gjenkjent

Maskinen kan ikke lese fra eller skrive til USB Flash-minnet.

Trykk og hold nede image for å slå av maskinen, og slå den deretter på igjen.

Hvis problemet vedvarer, tilbakestiller du stedet der du lagrer jobber.

Lite papir

Lite papir M1

Lite papir M2

Lite papir M3

Papirmagasinet er nesten tomt.

Legg inn papir i papirmagasinet som er indikert på LCD-skjermen.

Mangler papir - MP-skuff

FB-skuffen er tom for papir, eller papir er ikke lagt inn riktig i FB-skuffen.

Gjør ett av følgende:

• Fyll på papir i FB-skuffen. Kontroller at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Hvis det ligger papir i skuffen, tar du det ut og legger det inn på nytt. Kontroller at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.

Medietype mismatch

Medietypen som er spesifisert i skriverdriveren er forskjellig fra papirtypen som er spesifisert i maskinens meny.

Legg riktig type papir inn i skuffen som er angitt på LCD-skjermen, og velg deretter riktig medietype i maskinens Papirtype- innstilling.

Trykk på Prøv igjen.

Minnet er fullt

Maskinens minne er fullt.

Hvis fakssending eller kopiering pågår

Gjør ett av følgende:

• Trykk på Send nå for å sende sidene som er skannet så langt.
  • Trykk på Delvis utskrift for å kopiere sidene som er skannet så langt.
  • Trykk på Avslutt eller image, og vent til andre operasjoner som pågår blir ferdig, deretter forsøker du igjen.
Gjør ett av følgende hvis skanning pågår:
  • Del opp dokumentet i flere deler.
  • Reduser oppløsningen.
  • Reduser filstørrelsen.
  • Velg høykomprimert PDF-filtype.
  • Slett fakser fra minnet.
Hvis en utskrift pågår

Trykk på image og redusere utskriftsoppløsningen.

Mottatt faks ##

En ikke-utskrevet faks som er mottatt venter på å bli skrevet ut på riktig papirstørrelse.

For å skrive ut den mottatte faksen må du legge riktig type papir inn i skuffen som er angitt på LCD-skjermen. Papirstørrelser som er tilgjengelige for faksutskrift er A4, Letter, Legal, Folio, Mexico Legal og India Legal.

Papirmatefeil M1

Papirmatefeil M2

Papirmatefeil M3

Maskinen kan ikke mate inn papir fra det angitte papirmagasinet.

Trekk ut papirmagasinet som er angitt på LCD-skjermen og fjern alt fastkjørt papir.

Papirstans MP-skuff

Papiret sitter fast i FB-skuffen.

Fjern alt fastkjørt papir fra inni og rundt FB-skuffen. Trykk på Prøv igjen.

Papirstopp skuff1

Papirstopp skuff2

Papirstopp skuff3

Papiret sitter fast i det indikerte papirmagasinet.

Trekk ut papirmagasinet og fjern alt fastkjørt papir som vist i animasjonen på LCD-skjermen.

Papirstopp tosidig

Papiret sitter fast i den 2-sidige skuffen eller inni bakdekslet.

Ta ut den 2-sidige skuffen og åpne bakdekslet for å dra ut alt fastkjørt papir.

Selvdiagnostisering

Fikseringsenheten fungerer ikke som den skal.

Trykk og hold image for å slå av maskinen, vent et par sekunder og slå den deretter på igjen. La maskinen være påslått, men inaktiv, i 15 minutter.

Fikseringsenheten er for varm.

Skuff fjernet

Det standard papirmagasinet er ikke installert, eller det er ikke riktig installert.

Installer det standard papirmagasinet på nytt.

Stopp bak

Papiret sitter fast på baksiden av maskinen.

Åpne fikseringsenhetsdekselet og fjern alt fastkjørt papir. Lukk fikseringsenhetsdekselet. Hvis feilmeldingen fortsatt vises, trykker du på Prøv igjen.

Tilgang nektet

Funksjonen som du vil bruke er begrenset av Secure Function Lock 3.0.

Kontakt administrator for å sjekke innstillingene for Secure Function Lock (sikkerfunksjonslås).

Tomt for papir

Ikke papir M1

Ikke papir M2

Ikke papir M3

Ikke papir M 1

Ikke papir M 2

Ikke papir M 3

Maskinen kan ikke mate inn papir fra det angitte papirmagasinet.

Gjør ett av følgende:

• Fyll på papir i papirskuffen som er indikert på LCD-skjermen. Kontroller at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Hvis det ligger papir i skuffen, tar du det ut og legger det inn på nytt. Kontroller at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Ikke overfyll papirmagasinet.

Tomt for papir

Maskinen er tom for papir, eller papir er ikke lagt inn riktig i papirmagasinene.

• Fyll på papir i papirmagasinene. Kontroller at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Hvis det ligger papir i skuffen, tar du det ut og legger det inn på nytt. Kontroller at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Ikke overfyll papirmagasinet.

Tomt for toner

Tonerkassetten er ikke installert, eller den er ikke riktig installert.

Ta ut tonerkassetten og trommelenheten. Ta tonerkassetten ut av trommelenheten, og installer tonerkassetten på nytt i trommelenheten.

Installer tonerkassetten og trommelenheten på nytt i maskinen. Hvis problemet vedvarer, skifter du ut tonerkassetten med en ny.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten

Tosidig deaktivert

Bakdekslet på maskinen er ikke fullstendig lukket.

Lukk bakdekslet på maskinen til det låses i den stengte posisjonen.

Den 2-sidige skuffen er ikke helt installert.

Installer den 2-sidige skuffen inn i maskinen.

Trommel !

Koronatråden i trommelenheten må være rengjort.

Rengjør koronatråden i trommelenheten.

image

imageimage Beslektet informasjon: Rengjøre koronatråden

Hvis problemet vedvarer, skifter du ut trommelenheten med en ny.

Trommelenheten eller tonerkassetten og trommelenhet er ikke riktig installert.

Ta ut trommelenheten, ta tonerkassetten ut av trommelenheten og sett tonerkassetten tilbake i trommelenheten. Installer trommelenheten i maskinen igjen.

Trommelfeil

Trommelenheten er ikke riktig installert.

Installer tonerkassetten og trommelenheten på nytt.

Hvis problemet vedvarer, skifter du ut trommelenheten med en ny.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

Ubrukelig enhet

Fjern enheten. Slå strømmen av og deretter på igjen.

En defekt USB-enhet eller en USB-enhet med høyt strømforbruk er blitt koblet til USB-tilbehørsporten.

• Ta enheten ut av USB-tilbehørsporten.

• Trykk og hold nede image for å slå av maskinen, og slå den deretter på igjen.

Ubrukelig enhet

En USB-enhet som ikke støttes, er blitt koblet til USB-tilbehørsporten.

Ta enheten ut av USB-tilbehørsporten.

Ulik størrelse

Papiret i skuffen er ikke av korrekt størrelse.

Legg papir av riktig størrelse inn i skuffen som er angitt på LCD-skjermen og angi papirstørrelsen for skuffen.

USB-flash-enhet ikke oppdaget.

Maskinen finner ikke et USB Flash-minne.

Sett inn et USB Flash-minne i USB-tilbehørsporten.

Utskriftsdata er full

Maskinens minne er fullt.

Trykk på image og slett sikre utskriftsdata som har blitt lagret tidligere.

Utskriftsmag. fullt

Utskuffen er full.

Fjern utskrevet papir fra utskuffen for dokumenter med forsiden ned.