Koti > Vianetsintä > Virhe- ja huoltoviestit

Virhe- ja huoltoviestit

Kehittyneimmissäkin toimistotuotteissa voi esiintyä virheitä ja tarvikkeita on ajoittain vaihdettava. Tällaisissa tapauksissa laitteesi ilmoittaa virheen tai vaadittavan rutiinihuoltotoimenpiteen asianmukaisella viestillä. Yleisimmät virhe- ja ylläpitosanomat on esitetty taulukossa.

Voit korjata useimmat virheet ja suorittaa säännöllisen kunnossapidon itse. Jos tarvitset lisää vinkkejä, mene mallin Usein kysytyt kysymykset ja vianmääritys -sivulle kohdassa support.brother.com.

image
  • (MFC-J6940DW)

Jos kosketusnäytössä näkyy virhe ja Android-laitteesi tukee NFC-toimintoa, voit selata uusimpia laitettasi koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä koskettamalla laitteella ohjauspaneelissa olevaa NFC-logoa. (Matkapuhelinpalvelun toimittajan tekstiviesti- ja datahintoja ehkä sovelletaan.)

Varmista, että Brother-laitteen ja Android-laitteen NFC-asetukset ovat päällä.

• Aiheeseen liittyviä tietoja -viitteet ovat tämän sivun alaosassa.
Virhesanoma Syy Toimenpide

Alh. lämpötila

Huoneen lämpötila on liian matala.

Kun huoneen lämpötilaa on nostettu, anna laitteen lämmetä huoneen lämpötilaan. Yritä uudelleen, kun laite on lämmennyt.

Asenna muste

Värikasetti on asennettu väärin.

Irrota värikasetti ja aseta se hitaasti ja tukevasti takaisin, kunnes se lukittuu paikalleen.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasettien vaihto

Asiakirjatukos/liian pitkä

Asiakirja on asetettu tai syötetty väärin tai ADS:ään asetettu asiakirja on liian pitkä.

Poista juuttunut asiakirja ja paina sitten image. Aseta asiakirja ADS-laitteeseen oikein.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Asiakirjojen asettaminen automaattiseen dokumenttien syöttölaitteeseen (ADS)

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Asiakirjatukokset

DR-tila käytössä

(Tanska)

Laite on tunnistesoittotilassa. Et voi vaihtaa vastaanottotilaa manuaalisesta tilasta toiseen tilaan.

Aseta tunnistesoitto pois päältä.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tunnistesoiton kytkeminen pois päältä

Ei laitetta

Brother-laite ei löytänyt mobiililaitettasi Wi-Fi Direct -verkon määrityksen aikana.

• Varmista, että laite ja mobiililaite ovat Wi-Fi Direct -tilassa.
  • Siirrä mobiililaite lähemmäs Brother-laitetta.
  • Siirrä Brother-laite ja mobiililaite esteettömälle alueelle.
  • Jos määrität Wi-Fi Direct -verkkoa manuaalisesti, varmista, että olet syöttänyt oikean salasanan.
  • Jos mobiililaite sisältää määrityssivun IP-osoitteen hankkimista varten, varmista, että mobiililaitteen IP-osoite on määritetty DHCP:n avulla.

Ei paperinsyöttöä

Paperi on loppunut tai sitä ei ole asetettu oikein paperikasettiin.

Tee jokin seuraavista:

• Täytä paperikasetti uudelleen ja noudata sitten LCD-näyttöön tulevia ohjeita.
  • Poista ja aseta paperi uudelleen ja noudata sitten LCD-näyttöön tulevia ohjeita.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperin asettaminen

Paperia ei ollut asetettu käsinsyöttöraon keskelle.

Paperia ei ollut asetettu MT-alustan keskelle.

Poista paperi ja aseta se uudelleen käsinsyöttöraon keskelle ja noudata sitten LCD-näyttöön tulevia ohjeita.

Poista paperi ja aseta se uudelleen MT-alustan keskelle ja noudata sitten LCD-näyttöön tulevia ohjeita.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperin asettaminen käsinsyöttörakoon

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperin lisääminen monitoimialustalle (MT-alusta)

Paperitukosten selvittämiseen tarkoitettua kantta ei ole suljettu kunnolla.

Tarkista, että paperitukosten selvittämiseen tarkoitettu kansi on suljettu kunnolla molemmista päistä.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulostimen tukos tai paperitukos

Paperipölyä on kertynyt paperinsyöttörullien pinnalle.

Puhdista paperinsyöttörullat.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperikasetin 1 paperinsyöttörullien puhdistus tai Puhdista paperikasetin 2 ja paperikasetin 3 paperinsyöttörullat

Ei soit. tunnis.

(Ei saatavilla Suomessa)

Saapuvien puheluiden historiaa ei ole. Et ole vastaanottanut puheluita tai et ole tilannut soittajan tunnistuspalvelua puhelinyhtiöltä.

Jos haluat käyttää soittajan tunnistuspalvelua, ota yhteys puhelinyhtiöön.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Soittajan tunnistus

Ei tiedostoa

Tietovälineaseman USB-muistitikkuun ei ole tallennettu .JPG-tiedostoa.

Aseta oikea USB-muistitikku korttipaikkaan.

Ei tunnista

Asensit uuden värikasetin liian nopeasti, eikä laite tunnistanut sitä.

Irrota uusi värikasetti ja aseta se hitaasti ja tukevasti takaisin, kunnes se lukittuu paikalleen.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasettien vaihto

Värikasetti on asennettu väärin.

Väärän Brother-mallin värikasetti on asennettu.

Tarkista värikasettien mallinumerot ja asenna oikeat värikasetit.

Ei vastaa/varat.

Valitsemaasi numeroon ei vastata tai se on varattu.

Tarkista numero ja yritä uudelleen.

Ei vastausta

Liitetty USB-laite ei vastaa.

Irrota laite USB-suoraliitännästä.

Ei voi puhdistaa XX

Ei voi alustaa XX

Ei voi tulostaa XX

Laitteessa on mekaaninen vika.

-TAI-

Laitteessa on vieras esine, esimerkiksi paperiliitin tai revennyt paperinpala.

Avaa skannerin kansi ja poista mahdolliset vieraat esineet ja paperinpalaset laitteen sisältä. Ellei virheviesti katoa, katkaise laitteesta virta usean minuutin ajaksi ja kytke se sitten takaisin.

Voit kokeilla muita paperitukosten selvittämistoimenpiteitä.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperisilpun poistaminen

(Jos et voi tulostaa asiakirjoja tai vastaanotettuja fakseja, siirrä ne toiseen faksilaitteeseen tai tietokoneeseesi.)

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Faksien tai faksiraportin siirto

Ei voi skannata XX

Laitteessa on mekaaninen vika.

Katkaise laitteesta virta usean minuutin ajaksi ja kytke se takaisin.

(Jos et voi tulostaa asiakirjoja tai vastaanotettuja fakseja, siirrä ne toiseen faksilaitteeseen tai tietokoneeseesi.)

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Faksien tai faksiraportin siirto

Enimmäismäärä laitteita on jo kytketty Wi-Fi Directin kautta.

Wi-Fi Direct -verkkoon on jo yhdistetty enimmäismäärä mobiililaitteita, kun Brother-laite on ryhmän omistaja.

Yritä määrittää Wi-Fi Direct -asetukset uudelleen, kun Brother-laitteen ja toisen mobiililaitteen välinen yhteys on katkaistu. Voit vahvistaa yhteyden tilan tulostamalla verkkoasetusraportin.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulosta verkkoasetusten raportti

Faksimuisti täynnä

Faksimuisti on täynnä.

Tee jokin seuraavista:

• Poista tietoja muistista. Voit vapauttaa muistitilaa poistamalla Vastaanotto muistiin -toiminnon käytöstä.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Muistiin vastaanoton poistaminen käytöstä

• Tulosta muistissa olevat faksit.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Laitteen muistiin tallennetun faksin tulostaminen

Kansi auki

Skannerin kansi ei ole lukittunut suljettuun asentoon.

Nosta skannerin kansi ja sulje se sitten uudelleen.

Varmista, että puhelinjohto ja liitäntäkaapeli (jos käytössä) on ohjattu oikein kaapelikourun läpi ja ulos laitteen takaosasta.

Värikasetin kansi ei ole lukittunut suljettuun asentoon.

Sulje värikasetin kansi kunnolla, jotta se lukittuu paikalleen.

Kasettiaset.

Kasetin 1 asetukset

Kasetin 2 asetukset

Kasetin 3 asetukset

MT-alustan asetukset

Tämä viesti tulee esiin, kun asetus paperityypin ja -koon vahvistamiseksi otetaan käyttöön.

Kun et halua näyttää tätä vahvistusviestiä, muuta asetukseksi Ei.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperin tarkistusasetuksen muuttaminen

Korkea lämpötila

Huonelämpötila on liian korkea.

Kun olet viilentänyt huoneen, anna laitteen jäähtyä huoneenlämpöön. Yritä uudelleen, kun laite on jäähtynyt.

Kosketusnäytön alustus epäon.

Kosketusnäyttöä painettiin, ennen kuin virrankytkennän alustus oli valmis.

Varmista, ettei mikään kosketa tai nojaa kosketusnäyttöön etenkään laitetta kytkettäessä.

Likaa on voinut juuttua kosketusnäytön alaosan ja sen kehyksen väliin.

Aseta pala jäykkää paperia kosketusnäytön alaosan ja sen kehyksen väliin ja poista lika liu’uttamalla paperia edestakaisin.

Käyttökelv. keskitin

Keskitin tai keskittimen sisältävä USB-muistitikku on kytketty USB-suoraliitäntään.

Keskittimiä, mukaan lukien keskittimen sisältämää USB-muistitikkua, ei tueta. Irrota laite USB-suoraliitännästä.

Käyttökelv. laite

Irrota laite etuliittimestä. Katkaise sitten laitteen virta ja kytke se uudelleen

USB-suoraliitäntään on kytketty viallinen laite.

Irrota laite USB-suoraliitännästä. Katkaise laitteesta virta ja kytke se takaisin.

Käyttökelv. laite

Irrota USB-laite.

USB-suoraliitäntään on kytketty USB-laite tai USB-muistitikku, jota ei tueta.

Irrota laite USB-suoraliitännästä.

Lähet.virhe

Väärät asiakirjakokoasetukset

Asiakirjan kokovaihtoehto ei täsmää faksiasiakirjan koon kanssa.

Valitse oikea asiakirjan kokovaihtoehto ja paina sitten uudelleen Faksin käynnistys.

Media on täynnä.

Käyttämälläsi USB-muistitikulla ei ole tarpeeksi tyhjää tilaa asiakirjojen skannaukseen.

Vapauta tilaa poistamalla käyttämättömiä tiedostoja USB-muistitikulta ja yritä sitten uudelleen.

Muisti täynnä

Laitteen muisti on täynnä.

Jos faksin lähetys tai kopiointi on käynnissä:

• Paina image tai Lopeta ja odota, kunnes muut käynnissä olevat toiminnot ovat päättyneet. Yritä sitten uudelleen.
  • Kopioi tähän mennessä skannatut sivut painamalla Osatulostus.
  • Poista muistiin tallennetut tiedot. Voit vapauttaa muistitilaa poistamalla Vastaanotto muistiin -toiminnon käytöstä.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Muistiin vastaanoton poistaminen käytöstä

• Tulosta muistiin tallennetut faksit.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Laitteen muistiin tallennetun faksin tulostaminen

Muistissa tietoa jäljellä

Tulostustiedot jäävät laitteen muistiin.

Paina image. Laite peruuttaa työn ja poistaa sen muistista. Yritä tulostaa uudelleen.

Muste vähissä

Musteen määrä on alhainen. Jos lähettävässä laitteessa on toiminto, joka voi muuntaa faksin, värillinen faksi tulostetaan laitteessasi mustavalkoisena faksina.

Valmistele uusi värikasetti. Voit jatkaa tulostusta, kunnes kosketusnäytössä näkyy Vaihda muste.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasettien vaihto

• Voit edelleen skannata, vaikka muste on vähissä tai se on vaihdettava.

Musteenimeytin täynnä

Musteenimeyttimen säiliö on täynnä. Brother-laitteen moitteeton toiminta edellyttää, että nämä osat vaihdetaan tai huolletaan ajoittain. Takuu ei kata tällaisia säännöllisen huollon piiriin kuuluvia osia. Osien vaihtoväli ja -tarve riippuu mustejärjestelmän puhdistuksen edellyttämien tyhjennys- ja huuhtelukertojen määrästä. Näihin säiliöihin kertyy mustetta tyhjennys- ja huuhtelutoimintojen aikana. Puhdistukseen liittyvien tyhjennys- ja huuhtelukertojen määrä vaihtelee. Esimerkiksi usein tapahtuva laitteen virran kytkeminen ja sammutus aiheuttaa lukuisia puhdistusjaksoja, sillä laite käy automaattisesti läpi puhdistusvaiheen jokaisen käynnistyksen yhteydessä.

Musteenimeyttimen säiliö on vaihdettava. Ota yhteys Brotherin asiakaspalveluun tai paikalliseen valtuutettuun Brother-huoltokeskukseen laitteen huoltoa varten.

Laite puhdistaa itsensä jälkeenpäin.

• Irrota virtajohto ja kytke se takaisin.
  • Paperitukos on poistettu.

• Laite on valmiustilassa yli 30 päivää (harvinainen käyttö).

• Samanvärisiä värikasetteja on vaihdettu 12 kertaa.

Musteenimijä melkein täynnä

Musteenimeyttimen säiliö on lähes täynnä.

Musteenimeyttimen säiliö on vaihdettava pian. Ota yhteys Brotherin asiakaspalveluun tai paikalliseen Brother-jälleenmyyjään.

Pap.kokoristiriita

Paperikokoasetus ei vastaa paperikasetissa olevan paperin kokoa.

-TAI-

Paperin suunta ei ole oikea paperikoolle.

-TAI-

Paperikasetin paperiohjaimia ei ole asetettu käytetyn paperikoon mukaisesti.

1. Tarkista, että laitteen näytöllä valittu paperikoko vastaa paperikasetissa olevan paperin kokoa.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperikoon ja paperityypin vaihtaminen

2. Varmista, että paperi on asetettu oikeaan suuntaan, ja aseta paperiohjaimet käyttämääsi paperikokoa vastaaviin merkkeihin.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperin asettaminen

3. Kun olet tarkistanut paperin koon ja paperin suunnan, noudata LCD-näyttöön tulevia ohjeita.

Jos tulostat tietokoneelta, varmista, että tulostinohjaimessa tai tulostukseen käytetyssä sovelluksessa valittu paperikoko vastaa paperikasetissa olevien papereiden kokoa.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulostusasetukset (Windows)

Paperi vähis. kaset. 1

Paperi vähis. kaset. 2

Paperi vähis. kaset. 3

Paperikasetti on lähes tyhjä.

Lisää paperia LCD-näytön ilmoittamaan paperikasettiin.

Paperikasettia ei löydy

Paperikasettia 1 ei löydetty

Paperikasettia 2 ei löydetty

Paperikasettia 3 ei löydetty

Paperikasetti ei ole täysin paikallaan.

Työnnä paperikasetti hitaasti kokonaan laitteeseen.

Paperikasettia ei voitu työntää kokonaan laitteeseen, koska laitteessa on paperia tai vieras esine.

Vedä paperikasetti laitteesta ja poista juuttunut paperi tai vieras esine laitteesta. Jos et löydä tai voi irrottaa juuttunutta paperia imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulostimen tukos tai paperitukos

Toistuva paperia ei syötetty

Paperi on loppunut tai sitä ei ole asetettu oikein paperikasettiin.

Tee jokin seuraavista:

• Täytä paperikasetti uudelleen ja noudata sitten LCD-näyttöön tulevia ohjeita.
  • Poista ja aseta paperi uudelleen ja noudata sitten LCD-näyttöön tulevia ohjeita.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperin asettaminen

Paperipölyä on kertynyt paperinsyöttörullien pinnalle.

Puhdista paperinsyöttörullat.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperikasetin 1 paperinsyöttörullien puhdistus tai Puhdista paperikasetin 2 ja paperikasetin 3 paperinsyöttörullat

Toistuvia paperitukoksia

Laitteessa on vieras esine, esimerkiksi paperiliitin tai revennyt paperinpala.

Poista mahdolliset vieraat esineet ja paperinpalat laitteesta.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperisilpun poistaminen

Tukos edessä/takaosassa

Tukos edessä

Tukos, takaosa

MT-alustatukos

Tukos käsinsyöttöraossa

Tukos edessä/MT-alusta

Tukos edessä/Käsinsyöttörako

Tukos, kasetti 2

Tukos, kasetti 3

Uusi tukos XX

Paperi on juuttunut laitteeseen.

Poista juuttunut paperi varovasti.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulostimen tukos tai paperitukos

Jos paperitukoksia on jatkuvasti, kokeile toista paperitukoksen selvitystoimenpidettä.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperisilpun poistaminen

Paperiohjaimia ei ole säädetty oikeaa paperikokoa varten.

Varmista, että paperiohjaimet on säädetty oikeaa paperikokoa varten.

Laitteen paperitukea ei ole asetettu oikein.

Varmista, että paperituki on asetettu kokonaan laitteeseen.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperi on juuttunut laitteen etuosaan

Käsinsyöttörakoon oli asetettu useita paperiarkkeja.

-TAI-

Toinen paperiarkki asetettiin käsinsyöttörakoon, ennen kuin kosketusnäytössä kehotettiin toisen paperiarkin asettamiseen.

Aseta käsinsyöttörakoon vain yksi paperiarkki kerrallaan. Odota, kunnes kosketusnäyttö kehottaa asettamaan toisen paperiarkin, ennen kuin syötät seuraavan paperiarkin käsinsyöttörakoon.

Poista juuttunut paperi varovasti.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Tulostimen tukos tai paperitukos

Paperipölyä on kertynyt paperinsyöttörullien pinnalle.

Puhdista paperinsyöttörullat.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Paperikasetin 1 paperinsyöttörullien puhdistus tai Puhdista paperikasetin 2 ja paperikasetin 3 paperinsyöttörullat

Vaihda muste

Yksi tai useampi värikasetti on käyttöikänsä lopussa. Laite keskeyttää kaikki tulostustoiminnot. Kun muistia on käytettävissä, mustavalkoiset faksit tallennetaan muistiin. Jos lähettävässä laitteessa on toiminto, joka voi muuntaa faksin, värillinen faksi tallennetaan mustavalkoisena faksina.

Vaihda värikasetit.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasettien vaihto

• Voit edelleen skannata, vaikka muste on vähissä tai se on vaihdettava.

Vain MV tulostus

Yhden tai useamman värin värikasetti on käyttöikänsä lopussa.

Laitetta voidaan käyttää mustavalkotilassa noin neljän viikon ajan tulostettavan sivumäärän mukaan.

Kun tämä viesti näkyy nestekidenäytössä, kukin toiminto toimii seuraavasti:

• Tulostus

Jos tulostusmateriaaliksi on asetettu Tavallinen paperi ja tulostinohjaimessa on valittu Harmaasävy, voit käyttää laitetta mustavalkoisena tulostimena.

• Kopiointi

Jos paperityypiksi on asetettu Tav. paperi, voit ottaa mustavalkoisia kopioita.

• Faksaus

Jos paperityypiksi on asetettu Tav. paperi, laite vastaanottaa ja tulostaa fakseja mustavalkoisina.

Vaihda värikasetit.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasettien vaihto

Vaikka Syy-sarakkeessa luetellaan vaihtoehtoja tämän laitteen käytölle sen jälkeen, kun tämä virhe tulee esiin, et ehkä pysty käyttämään laitetta, kunnes ennen kuin olet vaihtanut yhden tai useamman värikasetin seuraavin edellytyksin:

• Jos irrotat laitteen verkkovirrasta tai poistat värikasetin.

Väärä musteen väri

Värikasetti on asennettu väärään paikkaan.

Tarkista, mitkä värikasetit eivät vastaa paikkansa väriä, ja siirrä nämä värikasetit oikeille paikoilleen.

Väärä mustekasetti

Värikasetin mallinumero on yhteensopimaton laitteen kanssa.

Varmista, että värikasetin mallinumero sopii laitteelle.

Väärät kasettiaset.

Laitteen paperikoon ja käytettävän kasetin valinnan asetukset eivät vastaa käytettävässä paperikasetissa olevan paperin kokoa.

Seuraa kosketusnäytön ohjeita ja yritä tulostaa uudelleen.

Määritä paperikasetin paperikokoasetus LCD-näytön ohjeiden mukaan.

Yhteys epäonnistu

Brother-laitteesi ja mobiililaitteesi eivät voi olla tiedonsiirtoyhteydessä Wi-Fi Direct -verkon määrityksen aikana.

• Siirrä mobiililaite lähemmäs Brother-laitetta.
  • Siirrä Brother-laite ja mobiililaite esteettömälle alueelle.
  • Jos käytät PIN-koodia WPS-suojaukseen, varmista, että olet syöttänyt oikean PIN-koodin.

Yhteys katkesi

Toinen henkilö tai heidän faksinsa on lopettanut puhelun.

Yritä lähettää tai vastaanottaa uudestaan.

Jos puhelut katkeavat toistuvasti ja käytössäsi on VoIP (Voice over IP) -järjestelmä, yritä vaihtaa yhteensopivuusasetukseksi Perus (VoIP).

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Puhelinlinjan häiriöt / VoIP

Yhteysvirhe

Muut laitteet yrittävät muodostaa yhteyttä Wi-Fi Direct -verkkoon samanaikaisesti.

Varmista, ettei Wi-Fi Direct -verkkoon yritä yhdistää muita laitteita ja yritä määrittää Wi-Fi Direct -asetukset uudelleen.

Yhteysvirhe

Häiriö puhelinlinjalla aiheutti tiedonsiirtovirheen.

Lähetä faksi uudelleen tai kytke laite toiseen puhelinlinjaan. Jos ongelma ei korjaannu, ota yhteyttä puhelinyhtiöön ja pyydä heitä tarkistamaan puhelinlinjasi.