Netwerkapparaten controleren met de pingopdracht

Controleer de IP-adressen van uw computer en Brother-machine en controleer vervolgens of het netwerk correct werkt.

Configureer het IP-adres op uw computer (Windows)

1. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Windows 10

Klik op image>Systeem>Opdrachtprompt.

• Windows 8.1

Verplaats uw muis naar de rechterbenedenhoek van uw bureaublad. Wanneer de menubalk verschijnt, klikt u op Zoeken>Opdrachtprompt.

• Windows 7

Klik op image (Starten)>Alle programma's>Accessoires>Opdrachtprompt.

2. Typ "ipconfig" en druk vervolgens op Enter op uw toetsenbord.
  3. Controleer de waarden van het IPv4-adres en het subnetmasker.
  4. Typ "exit" en druk vervolgens op Enter op uw toetsenbord.

Configureer het IP-adres op uw computer (Mac)

1. Selecteer Systeemvoorkeuren... in het Apple-menu.
  2. Klik op Netwerk>Geavanceerd>TCP/IP.
  3. Controleer de waarden van het IPv4-adres en het subnetmasker.

Configureer het IP-adres op uw Brother-apparaat

Druk het netwerkconfiguratierapport af en controleer de waarden van het IP-adres en het subnetmasker.

image

Controleer de IP-adressen van uw computer en het Brother-apparaat. Controleer of de netwerkadresgedeelten hetzelfde zijn. Als het subnetmasker bijvoorbeeld "255.255.255.0" is, is het normaal dat alleen de hostadresgedeelten verschillen.

Netwerkadres Hostadres
IP-Adres 192.168.100. 250 Stel het laatste nummer, dat overeenkomt met "0" in het subnetmasker, in op 1–254.
Subnetmasker 255.255.255. 0 Als het subnetmasker "255.255.255.0" is, zijn er doorgaans geen problemen. Gebruik dezelfde waarde voor al uw computers.