Home > Problemen oplossen > Als u problemen hebt met het apparaat > Netwerkproblemen > Als u problemen hebt met het netwerk van uw apparaat

Als u problemen hebt met het netwerk van uw apparaat

image
Voor technische ondersteuning neemt u contact op met de customer support van Brother.

Als u denkt dat er een probleem is met uw apparaat, raadpleegt u de volgende onderwerpen. U kunt de meeste problemen zelf oplossen.

Ga voor meer hulp naar de pagina Veelgestelde vragen en probleemoplossing voor uw model op support.brother.com.

Het lukt niet om de configuratie van het draadloze netwerk te voltooien.

Schakel de draadloze router uit en vervolgens weer in. Probeer de draadloze instellingen vervolgens opnieuw te configureren. Als het niet lukt om het probleem op te lossen, volgt u de onderstaande instructies:

Onderzoek het probleem met behulp van het WLAN-rapport.

Oorzaak Wat te doen Interface
Uw beveiligingsinstellingen (SSID/Netwerksleutel) zijn niet juist.
  • Controleer de netwerkbeveiligingsinstellingen Hulp bij draadloze configuratie. Voor meer informatie en om het hulpprogramma te downloaden, gaat u naar de pagina Downloads van uw model op support.brother.com.
  • Controleer of u de juiste beveiligingsinstellingen gebruikt.
    • Raadpleeg de handleiding die u bij uw draadloze LAN-toegangspoort/router hebt ontvangen voor informatie over het achterhalen van de veiligheidsinstellingen.
    • Het kan ook zijn dat de naam van de fabrikant of het modelnummer van de draadloze LAN-toegangspoort/router als de standaardbeveiligingsinstellingen worden gebruikt.
    • Neem hierover contact op met de fabrikant van de toegangspoort/router, uw internetprovider of netwerkbeheerder.
Draadloos
Het MAC-adres van uw Brother apparaat wordt niet toegestaan. Controleer of het MAC-adres van het Brother-apparaat in het filter wordt toegestaan. U vindt het MAC-adres via het bedieningspaneel van het Brother-apparaat. Draadloos
Uw draadloze LAN-toegangspoort/router staat in de sluimerstand (geeft de SSID niet door).
  • Voer de juiste SSID-naam of netwerksleutel handmatig in.
  • Controleer de SSID-naam of de netwerksleutel in de handleiding die u bij uw draadloze LAN-toegangspoort/router hebt ontvangen en configureer de draadloze netwerkinstallatie opnieuw.
Draadloos
De beveiligingsinstellingen (SSID/wachtwoord) zijn niet correct.
  • Bevestig de SSID en het wachtwoord.
    • Wanneer u het netwerk handmatig configureert, worden de SSID en het wachtwoord weergegeven op het LCD-scherm van uw Brother-apparaat. Als uw mobiele apparaat de handmatige configuratie ondersteunt, worden de SSID en het wachtwoord weergegeven op het scherm van het mobiele apparaat.
Wi-Fi Direct
U maakt gebruik van Android™ 4.0. Als de verbinding van uw mobiele apparaat (ongeveer zes minuten na gebruik van Wi-Fi Direct) wordt verbroken, probeert u de drukknopconfiguratie met WPS (aanbevolen) en stelt u het apparaat van Brother als een groepseigenaar in. Wi-Fi Direct
Uw Brother-apparaat bevindt zich te ver van uw mobiele apparaat. Plaats uw Brother-apparaat binnen een afstand van ongeveer 1 meter van het mobiele apparaat wanneer u de instellingen van het Wi-Fi Direct-netwerk configureert. Wi-Fi Direct
Er bevinden zich obstakels (muren of meubels bijvoorbeeld) tussen uw apparaat en het mobiele apparaat. Verplaats uw Brother-apparaat naar een plaats zonder obstakels. Wi-Fi Direct
Er bevindt zich een draadloze computer, Bluetooth®-apparaat, magnetron of draadloze telefoon in de buurt van uw Brother-apparaat of mobiele apparaat. Verwijder andere apparaten uit de buurt van het Brother-apparaat of het mobiele apparaat. Wi-Fi Direct
Als u al het bovenstaande hebt gecontroleerd en geprobeerd, maar uw Brother-apparaat de configuratie van Wi-Fi Direct nog steeds niet kan voltooien.
  • Schakel uw Brother-apparaat uit en weer in. Probeer vervolgens de Wi‑Fi Direct-instellingen opnieuw te configureren.
  • Als u uw Brother-apparaat als een client-pc gebruikt, bevestig dan het aantal apparaten die tot het huidige Wi-Fi Direct netwerk zijn toegelaten en controleer hoeveel apparaten zijn verbonden.
Wi-Fi Direct
Voor Windows
Als uw draadloze verbinding verbroken is, en u al het bovenstaande hebt gecontroleerd en geprobeerd, raden we u aan het hulpprogramma voor het herstellen van de netwerkverbinding te gebruiken.

Mijn Brother-machine kan niet afdrukken, scannen of PC-FAX Ontvangen via het netwerk.

Oorzaak Wat te doen Interface
De toegang tot het netwerk wordt door uw beveiligingssoftware geblokkeerd. (De functie netwerkscannen werkt niet. )
  • Windows

Configureer de beveiligings-/firewallsoftware van derden om Netwerkscannen toe te staan. Om poort 54925 toe te voegen voor netwerkscannen, voert u onderstaande informatie in:

• Bij Naam:

Voer een beschrijving in, bijvoorbeeld Brother NetScan.

• Bij Poortnummer:

Voer 54925 in.

Voer 137 in.

Voer 161 in.

• Bij Protocol:

Selecteer UDP.

Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw beveiligings-/firewallsoftware of neem contact op met de softwarefabrikant.

• Mac

(Brother iPrint&Scan)

Klik in de menubalk Finder op Ga > Programma’s en dubbelklik vervolgens op het pictogram van Brother iPrint&Scan. Het Brother iPrint&Scan-venster verschijnt. Klik op de knop Selecteer uw apparaat en volg daarna de aanwijzingen op het scherm om de netwerkmachine opnieuw te selecteren.

Bedraad/draadloos
De toegang tot het netwerk wordt door uw beveiligingssoftware geblokkeerd. (De functie PC-Fax Ontvangen via het netwerk werkt niet.)

(Windows)

Stel de beveiligings-/firewallsoftware van derden in om PC-FAX ontvangen toe te staan. Om poort 54926 toe te voegen voor PC-Fax ontvangen via het netwerk, voert u onderstaande informatie in:

• Bij Naam:

Voer een beschrijving in, bijvoorbeeld Brother PC-Fax ontvangen.

• Bij Poortnummer:

Voer 54926 in.

• Bij Protocol:

Selecteer UDP.

Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw beveiligings-/firewallsoftware of neem contact op met de softwarefabrikant.

Bedraad/draadloos
De toegang tot het netwerk wordt door uw beveiligingssoftware geblokkeerd.

Beveiligingssoftware blokkeert mogelijk de toegang zonder een beveiligingswaarschuwing weer te geven, zelfs na een succesvolle installatie.

Om toegang toe te staan, raadpleegt u de instructies voor uw beveiligingssoftware of neemt u contact op met de softwarefabrikant.

Bedraad/draadloos
Er werd geen beschikbaar IP-adres toegewezen aan uw Brother-apparaat.
  • Bevestig het IP-adres en het subnetmasker.

Controleer of de IP-adressen en subnetmaskers van uw computer en het Brother-apparaat correct zijn en zich in hetzelfde netwerk bevinden.

Neem contact op met uw netwerkbeheerder voor meer informatie over hoe u het IP-adres en Subnetmasker verifieert.

• Windows

Controleer het IP-adres en het subnetmasker met het hulpprogramma voor het herstellen van de netwerkverbinding.

• Mac

Controleer uw netwerkapparaten aan de hand van de ping-opdracht. Voor meer informatie over het controleren van uw netwerkinstellingen imageimage Verwante informatie:Netwerkapparaten controleren met de pingopdracht.

Bedraad/draadloos
De mislukte afdruktaak staat nog steeds in de afdrukwachtrij van de computer.
  • Als de mislukte afdruktaak nog steeds in de afdrukwachtrij van uw computer staat, verwijdert u deze.
  • Dubbelklik anders in de volgende map op het printerpictogram en annuleer alle documenten:
    • Voor Windows 10, Windows Server 2016 en Windows Server 2019

Klik op image > Systeem > Configuratiescherm. Klik in de groep Hardware en geluiden op Apparaten en printers weergeven.

• Windows 8.1

Verplaats uw muis naar de rechterbenedenhoek van uw bureaublad. Als de menubalk verschijnt, klikt u op Instellingen > Configuratiescherm. Klik in de groep Hardware en geluiden op Apparaten en printers weergeven.

• Windows Server 2012 R2

Klik op Configuratiescherm op het start-scherm. Klik in de groep Hardware op Apparaten en printers weergeven.

• Windows Server 2012

Verplaats uw muis naar de rechterbenedenhoek van uw bureaublad. Als de menubalk verschijnt, klikt u op Instellingen > Configuratiescherm. Klik in de groep Hardware op Apparaten en printers weergeven > Printers.

• Windows 7

Klik op image(Starten) > Apparaten en printers.

• Windows Server 2008

Klik op start > Configuratiescherm > Printers.

• Mac

Klik op Systeemvoorkeuren... > Printers en scanners.

Bedraad/draadloos
Uw apparaat van Brother is niet met het draadloze netwerk verbonden.

Druk het WLAN-rapport af en controleer de foutcode op het afgedrukte rapport.

Draadloos

Als u al het bovenstaande hebt gecontroleerd en geprobeerd maar het Brother-apparaat nog steeds niet afdrukt en scant, verwijdert u de drivers (Windows) en Brother-software en installeert u van beide de nieuwste versie.

Ik wil controleren of mijn netwerkapparaten naar behoren werken.

Controle Wat te doen Interface
Controleer of uw Brother-apparaat, toegangspoort/router of netwerkhub is ingeschakeld.
Controleer het volgende:
  • Het netsnoer is goed aangesloten en het apparaat van Brother is ingeschakeld.
  • Het toegangspunt/router of hub is ingeschakeld en de verbindingsindicator knippert.
  • Alle beschermende verpakkingsmaterialen zijn van het apparaat verwijderd.
  • De inktcartridges zijn op de juiste wijze geïnstalleerd.
  • Het scannerdeksel en de klep ter verwijdering van vastgelopen papier zijn volledig gesloten.
  • Het papier is op de juiste manier in de papierlade geplaatst.
  • (Voor bedrade netwerken) Een netwerkkabel is stevig aangesloten op het Brother-apparaat en de router of hub.
Bedraad/draadloos
Controleer of u het Brother-apparaat kunt pingen vanaf uw computer.

Ping het Brother-apparaat vanaf uw computer door bij de Windows-opdrachtprompt of in een Mac-toepassing het IP-adres of de knooppuntnaam te typen:

ping <ipaddress> of <nodename>.

• Succesvol: Uw Brother-apparaat werkt correct en is op hetzelfde netwerk aangesloten als uw computer.
  • Niet succesvol: Uw Brother-apparaat is niet aangesloten op hetzelfde netwerk als uw computer.

Windows:

Informeer bij de systeembeheerder naar het IP-adres en het subnetmasker en gebruik vervolgens het hulpprogramma voor het herstellen van de netwerkverbinding.

Mac:

Controleer of het IP-adres en het subnetmasker correct zijn ingesteld.

Bedraad/draadloos
Controleer of het Brother-apparaat verbinding heeft met het draadloze netwerk.

Druk het WLAN-rapport af en controleer de foutcode op het afgedrukte rapport.

Draadloos

Als u al het bovenstaande gecontroleerd en geprobeerd hebt, maar nog steeds problemen ondervindt, raadpleegt u de handleiding van uw draadloze LAN-toegangspunt/router voor het vinden van de SSID (netwerknaam) en netwerksleutel (wachtwoord) en stelt u deze correct in.