Koti > Vianetsintä > Tulostusongelmat

Tulostusongelmat

Jos tarvitset edelleen apua tämän taulukon tietojen lukemisen jälkeen, katso viimeisimmät vianetsintävinkit osoitteesta support.brother.com/faqs.

Ongelmat Ehdotetut toimenpiteet

Ei tulostetta

Tarkista, että laitetta ei ole sammutettu.

Jos laite on sammutettu, paina image-painiketta ja lähetä sitten tulostettavat tiedot uudelleen.

Tarkista, että oikea tulostinohjain on asennettu ja valittu.

Tarkista, ilmoittavatko Status Monitor -ohjelma ja laitteen ohjauspaneeli virheistä.

Varmista, että laite on online-tilassa:

• Windows 11

Napsauta image > Kaikki sovellukset > Windows-työkalut > Ohjauspaneeli. Napsauta Laitteisto ja äänet -ryhmässä Näytä laitteet ja tulostimet. Napsauta laitemallin kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja napsauta Näytä, mitä tulostetaan parhaillaan. Jos tulostinohjainvalinnat tulevat näkyviin valitse tulostinohjaimesi. Napsauta valikkopalkissa Tulostin-kohtaa ja varmista, että Käytä tulostinta offline-tilassa ei ole valittuna.

• Windows 10, Windows Server 2016, Windows Server 2019 ja Windows Server 2022

Valitse image > Windows-järjestelmä > Ohjauspaneeli. Napsauta Laitteisto ja äänet (Laitteisto) -ryhmässä Näytä laitteet ja tulostimet. Napsauta hiiren kakkospainikkeella laitteen mallin nimeä. Napsauta Näytä, mitä tulostetaan parhaillaan. Jos tulostinohjainvalinnat tulevat näkyviin valitse tulostinohjaimesi. Napsauta Tulostin-valintaa valikkopalkissa ja varmista, että Käytä tulostinta offline-tilassa ei ole valittuna.

• Windows Server 2012 R2

Napsauta Ohjauspaneeli -valintaa Käynnistä-valikossa. Napsauta Laitteisto -ryhmässä Näytä laitteet ja tulostimet. Napsauta hiiren kakkospainikkeella laitteen mallin nimeä. Napsauta Näytä, mitä tulostetaan parhaillaan. Jos tulostinohjainvalinnat tulevat näkyviin valitse tulostinohjaimesi. Napsauta valikkopalkissa Tulostin-kohtaa ja varmista, että Käytä tulostina offline-tilassa ei ole valittuna.

• Windows Server 2012

Siirrä hiiren osoitin työpöydän oikeaan alakulmaan. Kun näyttöön tulee valikkorivi, napsauta Asetukset > Ohjauspaneeli. Napsauta Laitteisto -ryhmässä Näytä laitteet ja tulostimet. Napsauta hiiren kakkospainikkeella laitteen mallin nimeä. Napsauta Näytä, mitä tulostetaan parhaillaan. Jos tulostinohjainvalinnat tulevat näkyviin valitse tulostinohjaimesi. Napsauta Tulostin-valintaa valikkopalkissa ja varmista, että Käytä tulostinta offline-tilassa ei ole valittuna.

Laite ei tulosta tai se lopetti tulostamisen.

Peruuta tulostustyö ja tyhjennä se laitteen muistista. Tuloste saattaa olla puutteellinen. Lähetä tulostustiedot uudelleen.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja:Tulostustyön peruuttaminen

Asiakirjan ylä- ja alatunnisteet näkyvät näytöllä, mutta eivät tulostu paperille.

Sivun ylä- ja alareunassa on alue, jota ei tulosteta. Säädä asiakirjan ylä- ja alamarginaaleja vastaavasti.

Laite tulostaa odottamattomasti tai se ei tulosta oikein.

Peruuta tulostustyö ja tyhjennä se laitteen muistista. Tuloste saattaa olla puutteellinen. Lähetä tulostustiedot uudelleen.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja:Tulostustyön peruuttaminen

Tarkista, että sovelluksen asetukset on määritetty laitettasi vastaavasti.

Vahvista, että Brother-tulostinohjain on valittu sovelluksen Tulosta-ikkunassa.

Laite tulostaa ensimmäiset pari sivua kunnolla, mutta sen jälkeen joiltakin sivuilta puuttuu tekstiä.

Tarkista, että sovelluksen asetukset on määritetty laitettasi vastaavasti.

Laitteesi ei saa kaikkia tietokoneesta lähetettyjä tietoja. Varmista, että liitäntäkaapeli on kytketty oikein.

Laite ei tulosta paperin molemmille puolille, vaikka tulostinohjaimen asetuksena olisi kaksipuolinen tulostus ja laite tukisi automaattista 2-puolista tulostusta.

Tarkista tulostinohjaimen paperikokoasetus. Sinun on valittava A4-paperi. Sopiva paperin paino on 60–105 g/m².

Tulostusnopeus on liian alhainen.

Pienennä tulostinohjaimen erottelutarkkuutta.

Jos olet ottanut käyttöön hiljaisen tilan, poista se käytöstä tulostinohjaimesta tai laitteen valikosta.

Jatkuvasti tulostettaessa tulostusnopeutta saatetaan automaattisesti vähentää laitteen sisälämpötilan alentamiseksi.

Laite ei syötä paperia.

Jos paperikasetissa on paperia, varmista, että se on suorassa. Suorista paperi, jos se on käpristynyt. Joissakin tapauksissa auttaa, jos paperit otetaan pois kasetista ja pino käännetään ylösalaisin ja asetetaan sitten takaisin paperikasettiin.

Leyhyttele paperipinoa ja aseta se takaisin paperikasettiin.

Vähennä paperikasetissa olevan paperin määrää ja yritä sitten uudelleen.

(Mallit, joissa on MT-alusta) Varmista, että MT-alusta-asetus ei ole valittuna Paperilähde -valinnalle tulostinohjaimessa.

(Mallit, joissa on käsinsyöttörako) Varmista, että Määritä-asetus ei ole valittuna Paperilähde -valinnalle tulostinohjaimessa.

Puhdista paperinsyöttörullat.

Laite ei syötä paperia MT-alustalta.

(Mallit, joissa on MT-alusta)

Leyhyttele paperipinoa ja aseta se takaisin MT-alustalle.

Varmista, että tulostinohjaimessa Paperilähde -asetukseksi on valittu MT-alusta.

Laite ei syötä paperia käsisyötöllä.

(Mallit, joissa on käsinsyöttörako)

Työnnä molemmin käsin yksi paperiarkki tukevasti käsinsyöttöaukkoon, kunnes paperin yläreuna painuu paperinsyöttöteloja vasten. Jatka paperin painamista teloja vasten, kunnes laite sieppaa paperin ja vetää sitä eteenpäin.

Aseta vain yksi paperiarkki käsinsyöttörakoon.

Varmista, että tulostinohjaimessa Määritä -asetukseksi on valittu Paperilähde.

Laite ei syötä kirjekuoria.

(Mallit, joissa on käsinsyöttörako)Aseta yksi kirjekuori kerrallaan käsinsyöttörakoon. Sovellus on määritettävä tulostamaan käyttämääsi kirjekuorikokoa. Tämän voi yleensä tehdä sovelluksen Sivun asetukset- tai Asiakirjan asetukset -valikossa.

(Mallit, joissa on MT-alusta)Kirjekuorten asettaminen MT-alustaan. Sovellus on määritettävä tulostamaan käyttämääsi kirjekuorikokoa. Tämän voi yleensä tehdä sovelluksen Sivun asetukset- tai Asiakirjan asetukset -valikossa.

Tulostussijainti on väärä esipainetussa materiaalissa.

Säädä tulostussijaintia käyttämällä Tulostussijainti-asetusta kullekin paperikasetille.