Koti > Vianetsintä > Tulostuslaadun parantaminen

Tulostuslaadun parantaminen

Jos tulostuslaadussa ilmenee ongelmia, tulosta testisivu. Jos tuloste näyttää hyvältä, ongelma ei todennäköisesti ole laitteessa. Tarkista liitäntäkaapelin kytkennät ja yritä tulostaa jokin toinen asiakirja. Jos laitteesta tulostetussa tulosteessa tai testisivussa on laatuongelmia, tarkastele huonon tulostuslaadun esimerkkejä ja noudata taulukossa olevia suosituksia.

1. Voit varmistaa parhaan mahdollisen tulostuslaadun käyttämällä suositeltuja tulostusmateriaaleja. Varmista, että käytät vaatimusten mukaista paperia.
  2. Tarkista, että väriainekasetti ja rumpuyksikkö on asennettu oikein.
Esimerkkejä heikosta tulostuslaadusta Suositus
image
Tulostetut sivut ovat pakkaantuneita, niissä näkyy vaakaraitoja tai merkkejä ylä- ja alaosassa, tulosteessa ei näy vasenta tai oikeaa marginaalia

Säädä tulostusmarginaaleja asiakirjasi sovelluksessa ja tulosta työ uudelleen.

image
Värilliset ja ohuet kirjaimet näyttävät haaleilta kopiossa
  • Valitse kopiointilaadun asetukseksi Teksti tai Kuitti.
  • Säädä kopiointitummuutta ja -kontrastia.
image
Värit ovat haaleita tai himmeitä koko sivulla
  • Suorita kalibrointi käyttäen laitteen nestekidenäyttöä.imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Väritulostuksen korjaus
  • Säädä kopiointitummuutta ja -kontrastia, jos käytät kopiointiominaisuutta.
  • Varmista, että väriaineen säästötila on pois käytöstä nestekidenäytössä tai tulostinohjaimessa.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Vähennä väriaineen kulutusta

• Varmista, että tulostinohjaimen tulostusmateriaalin tyypin asetus vastaa käyttämääsi paperia.
  • Ravista kaikkia neljää värikasettia kevyesti.
  • Pyyhi kaikkien neljän LED-pään lasit kuivalla, pehmeällä ja nukkaamattomalla liinalla.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Puhdista LED-päät

image
Sivulla näkyy pystysuuntaisia valkoisia raitoja
  • Pyyhi kaikkien neljän LED-pään lasit kuivalla, pehmeällä ja nukkaamattomalla liinalla.
  • Pyyhi skannerin lasiliuska kuivalla, nukkaamattomalla ja pehmeällä kankaalla.
  • Varmista, ettei laitteen sisällä tai väriainekasetin ja rumpuyksikön ympärillä ole mitään sinne kuulumatonta, kuten revenneitä paperinpaloja, tarralappuja tai pölyä.
image
Sivulla näkyy pystysuuntaisia värillisiä raitoja
  • Pyyhi skannerin lasiliuska kuivalla, nukkaamattomalla ja pehmeällä kankaalla.
  • Puhdista kaikki neljä rumpuyksikön sisällä olevaa koronalankaa (yksi jokaista väriä kohden) liu’uttamalla vihreää liuskaa. Varmista, että koronalangan vihreä liuska on alkuasennossa (1).
    image
  • Vaihda raidan tai juovan väriä vastaava väriainekasetti uuteen.

Voit tunnistaa väriainekasetin värin siirtymällä osoitteeseen support.brother.com/faqs ja katsomalla laitemallisi Usein kysytyt kysymykset ja vianmääritys -sivua.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasetin vaihto

• Asenna uusi rumpuyksikkö.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Rumpuyksikön vaihtaminen

image
Sivulla näkyy vaakasuuntaisia värillisiä viivoja
  • Tunnista väri, josta ongelma johtuu, ja vaihda viivan väriä vastaava väriainekasetti.

Voit tunnistaa väriainekasetin värin siirtymällä osoitteeseen support.brother.com/faqs ja katsomalla Usein kysytyt kysymykset ja vianmääritys -sivua.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasetin vaihto

• Asenna uusi rumpuyksikkö.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Rumpuyksikön vaihtaminen

image
Valkoiset pisteet
  • Varmista, että tulostinohjaimen tulostusmateriaalin tyypin asetus vastaa käyttämääsi paperia.

• Tarkista laitteen käyttöympäristö. Tämä tulostusvika voi johtua olosuhteista, kuten korkeasta kosteudesta tai lämpötiloista.

• Jos ongelma ei korjaannu tyhjien sivujen tulostuksen jälkeen, rummun pinnalla voi olla vierasta materiaalia, kuten tarraliimaa. Puhdista rumpuyksikkö.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Rumpuyksikön puhdistaminen

• Asenna uusi rumpuyksikkö.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Rumpuyksikön vaihtaminen

image
Tyhjä sivu tai joitakin puuttuvia värejä
  • Selvitä, mistä väristä ongelma aiheutuu, ja asenna uusi väriainekasetti.

Voit tunnistaa väriainekasetin värin siirtymällä osoitteeseen support.brother.com/faqs ja katsomalla Usein kysytyt kysymykset ja vianmääritys -sivua.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasetin vaihto

• Asenna uusi rumpuyksikkö.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Rumpuyksikön vaihtaminen

image
Värillisiä pisteitä 75 mm:n välein
  • Jos ongelma ei korjaannu tyhjien sivujen tulostuksen jälkeen, rummun pinnalla voi olla vierasta materiaalia, kuten tarraliimaa. Puhdista rumpuyksikkö.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Rumpuyksikön puhdistaminen

• Asenna uusi rumpuyksikkö.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Rumpuyksikön vaihtaminen

image

Värillisiä pisteitä 29 mm:n välein

• Selvitä, mistä väristä ongelma aiheutuu, ja asenna uusi väriainekasetti.

Voit tunnistaa väriainekasetin värin siirtymällä osoitteeseen support.brother.com/faqs ja katsomalla Usein kysytyt kysymykset ja vianmääritys -sivua.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasetin vaihto

image
Väriaine leviää tai tahrii
  • Tarkista laitteen käyttöympäristö. Tämä tulostusvika voi johtua olosuhteista, kuten korkeasta kosteudesta tai lämpötiloista.

• Tunnista väri, josta ongelma aiheutuu, ja aseta uusi väriainekasetti tulostimeen.

Voit tunnistaa väriainekasetin värin siirtymällä osoitteeseen support.brother.com/faqs ja katsomalla Usein kysytyt kysymykset ja vianmääritys -sivua.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasetin vaihto

• Asenna uusi rumpuyksikkö.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Rumpuyksikön vaihtaminen

Tulosteiden väri ei ole odotetun mukainen
  • Jos haluat parantaa värin tummuutta, tee värin korjaaminen nestekidenäytön avulla.
  • Voit säätää värien tulostussijaintia, jotta reunat ovat terävämpiä, suorittamalla väri rekisteröinnin nestekidenäytön avulla.

• Säädä kopiointitummuutta ja -kontrastia, jos käytät kopiointiominaisuutta.
  • Varmista, että väriaineen säästötila on pois käytöstä nestekidenäytössä tai tulostinohjaimessa.
  • Mikäli mustan värin tulostuslaatu ei ole odotusten mukainen, valitse tulostinohjaimessa Paranna mustan tulostusta -valintaruutu.

• Poista Paranna harmaasävyä -valintaruudun valinta tulostinohjaimessa.

• Tunnista väri, josta ongelma aiheutuu, ja aseta uusi väriainekasetti tulostimeen.

Voit tunnistaa väriainekasetin värin siirtymällä osoitteeseen support.brother.com/faqs ja katsomalla Usein kysytyt kysymykset ja vianmääritys -sivua.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasetin vaihto

• Asenna uusi rumpuyksikkö.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Rumpuyksikön vaihtaminen

image
Värin siirtymä
  • Varmista, että laite on asetettu tasaiselle, kiinteälle alustalle.
  • Suorita värin korjaaminen nestekidenäytön avulla.
  • Asenna uusi rumpuyksikkö.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Rumpuyksikön vaihtaminen

• Asenna uusi hihnayksikkö.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Hihnayksikön vaihtaminen

image
Epätasainen värin tummuus sivulla
  • Suorita värin korjaaminen nestekidenäytön avulla.
  • Säädä kopiointitummuutta ja -kontrastia, jos käytät kopiointiominaisuutta.

• Poista Paranna harmaasävyä -valintaruudun valinta tulostinohjaimessa.
  • Tunnista väri, josta ongelma aiheutuu, ja aseta uusi väriainekasetti tulostimeen.

Voit tunnistaa väriainekasetin värin siirtymällä osoitteeseen support.brother.com/faqs ja katsomalla Usein kysytyt kysymykset ja vianmääritys -sivua.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasetin vaihto

• Asenna uusi rumpuyksikkö.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Rumpuyksikön vaihtaminen

image
Puuttuvia ohuita viivoja kuvissa
  • Varmista, että väriaineen säästötila on pois käytöstä nestekidenäytössä tai tulostinohjaimessa.
  • Muuta tulostuksen erottelutarkkuutta.
  • Jos käytät Windowsin tulostinohjainta, valitse Paranna kuvioiden tulostus-välilehden tulostusasetukseksi Perusasetukset.
image
Rypistynyt tuloste
  • Tarkista paperin tyyppi ja laatu.

• Varmista, että takakansi on suljettu asianmukaisesti.
  • Varmista, että takakannen sisäpuolella olevat kaksi harmaata vipua ovat yläasennossa.

• Varmista, että tulostinohjaimen tulostusmateriaalin tyypin asetus vastaa käyttämääsi paperia.
image
Haamukuvat
  • Tarkista laitteen käyttöympäristö. Tämä tulostusvika voi johtua olosuhteista, kuten alhaisesta kosteudesta tai lämpötiloista.
  • Varmista, että tulostinohjaimen tulostusmateriaalin tyypin asetus vastaa käyttämääsi paperia.
  • Varmista, että takakannen sisäpuolella olevat kaksi harmaata vipua ovat yläasennossa.

• Asenna uusi rumpuyksikkö.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Rumpuyksikön vaihtaminen

image
Väriaine töhriytyy helposti
  • Varmista, että takakannen sisäpuolella olevat kaksi harmaata vipua ovat yläasennossa.

• Varmista, että tulostinohjaimen tulostusmateriaalin tyypin asetus vastaa käyttämääsi paperia.
  • Valitse tulostinohjaimessa Paranna värin kiinnitystä -tila.

Jos tämä valinta ei paranna laatua riittävästi, vaihda tulostinohjaimen Tulostusmateriaali -asetukseksi paksu materiaali. Jos tulostat kirjekuorta, valitse materiaalityypin asetukseksi Kuori, paksu.

image
Käpristynyt tai aaltoileva kuva
  • Valitse tulostinohjaimessa Vähennä paperin käyristymistä -tila.

Jos ongelma ei korjaannu, valitse tulostinohjaimessa materiaalityypin asetukseksi Tavallinen paperi.

• Jos tulostat kirjekuorta, valitse tulostinohjaimessa materiaalityypin asetukseksi Kuori, ohut.

• Mikäli et käytä laitetta usein, paperi on voinut olla kasetissa liian pitkään. Käännä paperipino ylösalaisin paperikasetissa. Leyhyttele pino ja käännä papereita 180° paperikasetissa.
  • Säilytä paperia paikassa, missä se ei altistu korkeille lämpötiloille tai kosteudelle.
  • Avaa luovutusalustan (tulostepuoli ylös -luovutusalusta) takakansi, jotta tuloste pääsee ylöspäin suunnatulle luovutusalustalle.
image
Rypistymiä kirjekuoressa
  • Varmista, että takakannen sisäpuolella olevat kirjekuorivivut on vedetty alas kirjekuoriasentoon, kun kirjekuoria tulostetaan.

HUOMAUTUS
    Kun tulostus on valmis, avaa takakansi ja palauta kaksi harmaata vipua takaisin niiden alkuperäiseen asentoon (1) nostamalla niitä ylös, kunnes ne pysähtyvät.
    image
  • (Mallit, joissa on MT-alusta) Jos kirjekuoriin tulee ryppyjä, kun kirjekuorivivut ovat kirjekuoriasennossa, tulosta takakansi auki ja syötä yksi kirjekuori kerrallaan MT-alustalta.