Koti > Vianetsintä > Puhelin- ja faksiongelmat

Puhelin- ja faksiongelmat

Vastaavat mallit:MFC‑L3740CDW / MFC‑L3740CDWE / MFC‑L3760CDW / MFC‑L8340CDW / MFC‑L8390CDW

Puhelinlinja tai yhteydet

Ongelmat

Ehdotetut toimenpiteet

Numeron valinta ei toimi. (Ei valintaääntä)

Tarkasta kaikki linjajohdot. Varmista, että puhelinjohto on kytketty puhelinpistorasiaan ja laitteen LINE -pistokkeeseen. Jos olet DSL- tai VoIP-palveluiden tilaaja, ota yhteyspalveluntarjoajaan, jos tarvitset ohjeita yhteyden muodostukseen.

(Saatavana vain joissakin maissa)

Muuta numerovalinta-asetusta (ääni-/pulssi).

Jos ulkoinen puhelin on kytketty laitteeseen, lähetä manuaalinen faksi nostamalla ulkoisen puhelimen kuuloke ja soittamalla numeroon ulkoisella puhelimella. Odota, että kuulet faksin vastaanottoäänet ennen faksin lähetystä.

Jos valintaääntä ei kuulu, kytke toimivaksi tietämäsi puhelin ja puhelinjohto pistorasiaan. Nosta sitten ulkoinen puhelinkuuloke ja kuuntele valintaääntä. Jos valintaääntä ei vieläkään kuulu, pyydä puhelinyhtiötä tarkistamaan linja ja/tai pistorasia.

Laite ei vastaa, kun siihen soitetaan.

Varmista, että laitteen vastaanottotila vastaa asetuksia.

Tarkista, kuuluuko valintaääntä. Jos mahdollista, soita laitteeseen ja tarkista, vastaako se. Jos laite ei vieläkään vastaa, tarkista, että puhelinjohto on kytketty puhelinpistorasiaan ja laitteen LINE (LINJA) -liitäntään. Jos laite ei soi, kun yrität soittaa siihen, pyydä puhelinyhtiötä tarkistamaan linja.

Saapuvien puheluiden käsitteleminen

Ongelmat

Ehdotetut toimenpiteet

Faksipuhelun siirtäminen laitteeseen.

Jos vastasit rinnakkaispuhelimella tai ulkoisella puhelimella, syötä kaukokäynnistystunnuksesi (tehdasasetus on *51). Jos vastasit ulkoiseen puhelimeen, voit vastaanottaa faksin painamalla käynnistyspainiketta.

Kun laite vastaa, sulje puhelin.

Mukautetut ominaisuudet yhtä linjaa käytettäessä.

Jos laitteen puhelinlinjassa on koputus- -, vastaajapalvelu-, puhelinvastaaja- tai hälytysjärjestelmätoiminto tai muu mukautettu toiminto, faksien lähetyksessä tai vastaanotossa voi ilmetä ongelmia.

Esimerkiksi: Jos linjassa on koputustoiminto tai jokin muu lisätoiminto ja linjalta tulee lisätoiminnon merkkiääni samalla kun faksia lähetetään tai vastaanotetaan, merkkiääni voi väliaikaisesti häiritä faksin lähetystä tai vastaanottoa tai katkaista sen. Brotherin ECM-toiminnon (virheenkorjaustila) pitäisi ratkaista tämä ongelma. Ongelma liittyy puhelinverkon rakenteeseen. Se esiintyy yleisesti laitteissa, jotka lähettävät ja vastaanottavat tietoja tavallisella jaetulla puhelinlinjalla, johon on liitetty lisätoimintoja. Suosittelemme erillisen linjan avaamista ilman mukautettuja toimintoja, jos vähäistenkin häiriöiden välttäminen on erittäin tärkeää.

Faksien vastaanottaminen

Ongelmat

Ehdotetut toimenpiteet

Faksia ei voida vastaanottaa.

Tarkasta kaikki linjajohdot. Varmista, että puhelinjohto on kytketty puhelinpistorasiaan ja laitteen LINE -pistokkeeseen. Jos olet DSL- tai VoIP-palveluiden tilaaja, ota yhteyspalveluntarjoajaan, jos tarvitset ohjeita yhteyden muodostukseen. Jos käytät VoIP-järjestelmää, yritä muuttaa VoIP-asetukseksi Perus (VoIP:lle). Tämä laskee modeemin nopeutta ja kytkee virheenkorjaustilan (ECM) pois päältä.

Varmista, että laite on oikeassa vastaanottotilassa. Tämän määrittävät ulkoiset palvelut ja tilatut puhelinpalvelut, jotka ovat käytössä samalla linjalla kuin Brother-laite.

• Jos sinulla on erillinen faksilinja ja haluat Brother-laitteen vastaavan kaikkiin saapuviin fakseihin automaattisesti, valitse vain faksitila.

• Jos Brother-laitteesi jakaa linjan ulkoisen puhelinvastaajan kanssa, valitse ulkoinen puhelinvastaajatila. Ulkoisessa puhelinvastaajatilassa Brother-laitteesi vastaanottaa saapuvat faksit automaattisesti ja soittajat voivat jättää puhelinvastaajaan viestin.

• Jos Brother-laitteellasi on yhteinen linja muiden puhelimien kanssa ja haluat sen vastaavan automaattisesti kaikkiin saapuviin fakseihin, valitse Faksi/Puhelin-tila. Faksi/Puhelin-tilassa Brother-laitteesi vastaanottaa faksit automaattisesti ja tuottaa vale-/kaksoissoiton puheluiden merkiksi.

• Jos et halua, että Brother-laitteesi vastaa saapuviin fakseihin automaattisesti, voit valita manuaalisen tilan. Manuaalisessa tilassa sinun on vastattava kaikkiin saapuviin puheluihin ja aktivoitava laite vastaanottamaan fakseja.

Toinen sijaintipaikkasi laite tai palvelu saattaa vastata puheluun ennen Brother-laitetta. Testaa tämä pienentämällä soittokerta-asetusta:

• Jos vastaanottotilaksi on valittu Vain faksi tai Faksi/Puhelin-tila, pienennä soittoviive pienimpään mahdolliseen arvoon (arvoa ”0” ei voi valita).

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Laitteen vastausta edeltävien soittojen määrän asettaminen (Soittoviive)

• Jos vastaanottotilaksi on asetettu Ulkoinen puhelinvastaaja, pienennä soittojen määrä puhelinvastaajassasi kahteen.

• Jos vastaanottotilaksi on asetettu manuaalinen, ÄLÄ muokkaa soittoviiveasetusta.

Pyydä, että joku lähettää sinulle testifaksin:

• Jos testifaksin vastaanottaminen onnistuu, laitteesi toimii oikein. Muista palauttaa soittoviive tai puhelinvastaajan asetus alkuperäiseen tilaan. Jos soittoviiveen palauttamisen jälkeen esiintyy vastaanotto-ongelmia, faksipuheluun vastaa henkilö, laite tai tilauspalvelu ennen laitettasi.

• Jos et vastaanottanut faksia, toinen laite tai tilauspalvelu voi häiritä faksin vastaanottoa tai faksilinjassa on vikaa.

Jos käytät puhelinvastaajaa (ulkoinen puhelinvastaajatila) samassa linjassa Brother-laitteen kanssa, varmista että puhelinvastaajasi asetukset on määritetty oikein.

1. Määritä vastaaja vastaamaan yhden tai kahden soiton jälkeen.
  2. Nauhoita puhelinvastaajan vastausviesti.
    • Nauhoita viisi sekuntia hiljaisuutta lähtevän viestin alkuun.
    • Rajoita puhe 20 sekuntiin.
    • Päätä lähtevä viesti etäaktivointikoodilla henkilöille, jotka lähettävät manuaalisia fakseja. Esimerkiksi: ”Jätä viesti äänimerkin jälkeen tai paina *51 ja aloita faksin lähetys.”
  3. Aseta puhelinvastaajasi vastaamaan puheluihin.
  4. Määritä Brother-laitteesi vastaanottotilaksi ulkoinen puhelinvastaaja.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Oikean vastaanottotilan valinta

Varmista, että Brother-laitteen faksin tunnistustoiminto on kytketty päälle. faksin tunnistustoiminnon avulla voit vastaanottaa faksin vaikka vastaisitkin puheluun ulkoisella tai rinnakkaispuhelimella.

Jos saat usein tiedonsiirtovirheitä, jotka johtuvat mahdollisista puhelinlinjassa esiintyvistä häiriöistä tai jos käytät VoIP-järjestelmää, yritä muuttaa yhteensopivuusasetukseksi Basic (VoIP:lle).

Voit tarkistaa Secure Function Lock -asetukset ottamalla yhteyttä järjestelmänvalvojaasi.

Faksien lähettäminen

Ongelmat

Ehdotetut toimenpiteet

Faksia ei voi lähettää.

Tarkasta kaikki linjajohdot. Varmista, että puhelinjohto on kytketty puhelinpistorasiaan ja laitteen LINE -pistokkeeseen. Jos olet DSL- tai VoIP-palveluiden tilaaja, ota yhteyspalveluntarjoajaan, jos tarvitset ohjeita yhteyden muodostukseen.

Varmista, että olet painanut faksipainiketta, ja että laite on faksitilassa.

Tulosta lähetyksen vahvistusraportti ja tarkista virheet.

Voit tarkistaa Secure Function Lock -asetukset ottamalla yhteyttä järjestelmänvalvojaasi.

Pyydä vastaanottajaa tarkistamaan, että vastaanottavassa laitteessa on paperia.

Lähetettyjen faksien huono laatu.

Vaihda erottelutarkkuudeksi Hieno tai S.hieno. Tarkista laitteen skannerin toiminta ottamalla kopio. Jos kopio on huonolaatuinen, puhdista skanneri.

Lähetyksen vahvistusraportissa lukee RESULT:ERROR.

Puhelinlinjalla on luultavasti väliaikaista kohinaa tai staattisen sähkön aiheuttamaa häiriötä. Yritä lähettää faksi uudestaan. Jos lähetät PC-Fax-viestin ja lähetyksen vahvistusraporttiin tulostuu RESULT:ERROR, laitteen muisti voi olla täynnä. Voit vapauttaa muistia poistamalla faksitallennuksen käytöstä, tulostamalla muistissa olevat faksiviestit tai peruuttamalla ajastetun faksin. Jos ongelma ei ratkea, pyydä puhelinyhtiötä tarkastamaan puhelinlinja.

Jos saat usein tiedonsiirtovirheitä, jotka johtuvat mahdollisista puhelinlinjassa esiintyvistä häiriöistä tai jos käytät VoIP-järjestelmää, yritä muuttaa yhteensopivuusasetukseksi Perus (VoIP:lle).

Lähetetyt faksit ovat tyhjiä.

Varmista, että asetat asiakirjat laitteeseen oikein. Kun käytössä on ADS, asiakirjan on oltava tulostepuoli ylöspäin. Kun käytössä on valotustaso, asiakirjan on oltava tulostepuoli alaspäin.

Lähetettävässä faksissa on pystysuoria mustia raitoja.

Lähetetyissä fakseissa näkyvät mustat pystyviivat johtuvat yleensä siitä, että lasilla on korjauslakkaa tai likaa. Puhdista lasisuikale.

Vastaanotettujen faksien tulostus

Ongelmat

Ehdotetut toimenpiteet

• Tiivistynyt teksti

• Vaakasuuntaiset raidat

• Ylä- ja alarivit puuttuvat

• Rivejä puuttuu

image

Tämä johtuu yleensä heikosta puhelinyhteydestä. Tee testikopio. Jos kopiointijälki näyttää hyvältä, vika on luultavasti huonossa yhteydessä. Tämä saattaa johtua puhelinlinjalla olevasta häiriöstä. Pyydä lähettäjää lähettämään faksi uudelleen.

Vastaanotettavassa arkissa on pystysuoria mustia raitoja

Tulostuksen koronalangat saattavat olla likaiset.Puhdista rumpuyksikön koronalangat.

Lähettäjän valotustaso voi olla likainen. Pyydä lähettäjää ottamaan arkista kopio ja tarkistamaan, onko vika lähettävässä laitteessa. Pyydä, että faksi lähetetään toisesta faksilaitteesta, ja tarkista tulos.

Vastaanotetut faksit näkyvät jaettuina tai tyhjinä sivuina.

Vasen ja oikea marginaali ovat liian kapeita tai yksi sivu tulostuu kahdelle sivulle.

Jos vastaanotetut faksit on jaettu ja tulostettu kahdelle sivulle tai jos saat ylimääräisen tyhjän sivun, paperikokoasetus ei ehkä vastaa käytettävää paperia.

Kytke automaattinen pienennys päälle.