Hjem > Nettverk > Innstillinger for trådløst nettverk > Bruke det trådløse nettverket > Konfigurer maskinen for et trådløs nettverk når SSID-en ikke gruppesendes

Konfigurer maskinen for et trådløs nettverk når SSID-en ikke gruppesendes

Relaterte modeller:DCP‑L2620DW / DCP‑L2622DW / DCP‑L2627DW / DCP‑L2627DWXL / DCP‑L2627DWE / DCP‑L2660DW / DCP‑L2665DW / MFC‑L2800DW / MFC‑L2802DW / MFC‑L2827DWXL / MFC‑L2827DW / MFC‑L2835DW / MFC‑L2860DWE / MFC‑L2860DW / MFC‑L2862DW / MFC‑L2922DW / MFC‑L2960DW / MFC‑L2980DW

DCP-L2620DW/DCP-L2622DW/DCP-L2627DW/DCP-L2627DWXL/DCP-L2627DWE/MFC-L2800DW/MFC-L2802DW/MFC-L2827DWXL/MFC-L2827DW/MFC-L2835DW

Før du konfigurerer maskinen, anbefaler vi at du skriver ned innstillingene for det trådløse nettverket. Du trenger denne informasjonen før du fortsetter med konfigurasjonen.

1. Kontroller og skriv ned gjeldende innstillinger for trådløst nettverk.
    Nettverksnavn (SSID)

Pålitelighetskontrollmetode Krypteringsmodus Nettverksnøkkel
    Åpent system INGEN
    WEP
    Delt nøkkel WEP
    WPA/WPA2‑PSK AES
    TKIP
    WPA3-SAE AES

Eksempel:

Nettverksnavn (SSID)
    HELLO
    Pålitelighetskontrollmetode Krypteringsmodus Nettverksnøkkel
    WPA2-PSK AES 12345678
    image
    Hvis ruteren din bruker WEP-kryptering, skriver du inn nøkkelen som ble brukt som den første WEP-nøkkelen. Brother-maskinen støtter bare bruk av den første WEP-nøkkelen.
  2. Trykk på Menu (Meny).
  3. Trykk på image eller image for å vise [Nettverk]-alternativet og trykk deretter på OK.
  4. Trykk på image eller image for å vise [WLAN(Wi-Fi)]-alternativet og trykk deretter på OK.
  5. Trykk på image eller image for å vise [Finn nettverk]-alternativet og trykk deretter på OK.
  6. Når [WLAN aktivert?] vises, velger du På.
    Dette vil starte veiviseren for trådløst oppsett.
  7. Maskinen vil søke etter nettverket og vise en liste over tilgjengelige SSID-er. Trykk på image eller image for å vise [<Ny SSID>]-alternativet og trykk deretter på OK.
  8. Skriv SSID-navnet og trykk deretter på OK.
  9. Trykk på image eller image for å velg pålitelighetskontrollmetoden du ønsker og trykk deretter på OK.
  10. Gjør ett av følgende:
    • Hvis du valgte alternativet [Åpent system], trykker du på image eller image for å velge krypteringstype [Ingen] eller [WEP] og deretter på OK.

Hvis du valgte alternativet [WEP] for krypteringstype, må du skrive inn WEP-nøkkelen og deretter trykke på OK.

• Hvis du valgte alternativet [Delt nøkkel], må du skrive inn WEP-nøkkelen og deretter trykke på OK.
    • Hvis du valgte alternativet [WPA-Personal], trykker du på image eller image for å velge krypteringstype [TKIP+AES] eller [AES] og deretter på OK.

Angi WPA-nøkkelen og trykk på OK.

• Hvis du valgte alternativet [WPA3-SAE], skal du velge krypteringstype [AES] og deretter trykke på OK.

Angi WPA-nøkkelen og trykk på OK.

image
    Brother-maskinen støtter bare bruk av den første WEP-nøkkelen.
  11. For å bruke innstillingene, velg [Ja]. Vil du avbryte, velger du [Nei].
  12. Maskinen prøver å koble til den trådløse enheten du har valgt.
Hvis den trådløse enheten er skikkelig tilkoblet, vises [Tilkoblet] på maskinens LCD-skjerm.

Du har fullført konfigurasjonen av det trådløse nettverket. Hvis du vil installere driverne og programvaren som trengs for å bruke maskinen, går du til modellens Nedlastinger-side på support.brother.com/downloads.

DCP-L2660DW/DCP-L2665DW/MFC-L2860DWE/MFC-L2860DW/MFC-L2862DW/MFC-L2922DW/MFC-L2960DW/MFC-L2980DW

Før du konfigurerer maskinen, anbefaler vi at du skriver ned innstillingene for det trådløse nettverket. Du trenger denne informasjonen før du fortsetter med konfigurasjonen.

1. Kontroller og skriv ned gjeldende innstillinger for trådløst nettverk.
    Nettverksnavn (SSID)

Pålitelighetskontrollmetode Krypteringsmodus Nettverksnøkkel
    Åpent system INGEN
    WEP
    Delt nøkkel WEP
    WPA/WPA2‑PSK AES
    TKIP
    WPA3-SAE AES

Eksempel:

Nettverksnavn (SSID)
    HELLO
    Pålitelighetskontrollmetode Krypteringsmodus Nettverksnøkkel
    WPA2-PSK AES 12345678
    image
    Hvis ruteren din bruker WEP-kryptering, skriver du inn nøkkelen som ble brukt som den første WEP-nøkkelen. Brother-maskinen støtter bare bruk av den første WEP-nøkkelen.
  2. Trykk på image[Innstill.]>[Alle innst.]>[Nettverk]>[WLAN(Wi-Fi)]>[Finn Wi-Fi-nettverk].
  3. Når [Bytte nettverksgrensesnitt til trådløst?] vises, trykk på [Ja].
    Dette vil starte veiviseren for trådløst oppsett. Vil du avbryte, trykker du på [Nei].
  4. Maskinen vil søke etter nettverket og vise en liste over tilgjengelige SSID-er. Trykk image eller image for å vise [<Ny SSID>]. Trykk på [<Ny SSID>] og deretter [OK].
  5. Skriv SSID-navnet og trykk deretter på [OK].
  6. Velg pålitelighetskontrollmetode.
  7. Gjør ett av følgende:
    • Hvis du valgte [Åpent system]-alternativet, trykk på [Ingen] eller [WEP].

Hvis du valgte alternativet [WEP] for krypteringstype, må du skrive inn WEP-nøkkelen og deretter trykke på [OK].

• Hvis du valgte alternativet [Delt nøkkel], må du skrive inn WEP-nøkkelen og deretter trykke på [OK].
    • Hvis du valgte alternativet [WPA/WPA2-PSK/WPA3-SAE], trykk på [TKIP+AES] eller [AES].

Angi WPA-nøkkelen og trykk på [OK].

• Hvis du har valgt alternativet [WPA3-SAE], skal du trykke på [AES]:

Angi WPA-nøkkelen og trykk på [OK].

image
    Brother-maskinen støtter bare bruk av den første WEP-nøkkelen.
  8. Maskinen prøver å koble til den trådløse enheten du har valgt.
Hvis den trådløse enheten er skikkelig tilkoblet, vises [Tilkoblet] på maskinens LCD-skjerm.

Du har fullført konfigurasjonen av det trådløse nettverket. Hvis du vil installere driverne og programvaren som trengs for å bruke maskinen, går du til modellens Nedlastinger-side på support.brother.com/downloads.