Hjem > Nettverk > Innstillinger for trådløst nettverk > Skrive ut WLAN-rapporten > Feilkoder i rapport om trådløst LAN

Feilkoder i rapport om trådløst LAN

Relaterte modeller:DCP‑L2620DW / DCP‑L2622DW / DCP‑L2627DW / DCP‑L2627DWXL / DCP‑L2627DWE / DCP‑L2660DW / DCP‑L2665DW / MFC‑L2800DW / MFC‑L2802DW / MFC‑L2827DWXL / MFC‑L2827DW / MFC‑L2835DW / MFC‑L2860DWE / MFC‑L2860DW / MFC‑L2862DW / MFC‑L2922DW / MFC‑L2960DW / MFC‑L2980DW

Hvis rapporten om trådløst LAN viser at tilkoblingen mislyktes, kontrollerer du feilkoden på rapportutskriften og ser på de tilhørende instruksjonene i tabellen:

Feilkode

Problem og anbefalte løsninger

TS-01

WLAN (Wi-Fi) er ikke aktivert.

Kontroller følgende punkter, og forsøk å konfigurere den trådløse forbindelsen på nytt:

• Aktiver WLAN-innstillingen på maskinen din.
  • Hvis nettverkskabelen er koblet til maskinen, skal den kobles fra.

TS-02

Finner ikke den trådløse ruteren/tilgangspunktet.

Kontroller følgende punkter, og forsøk å konfigurere den trådløse forbindelsen på nytt:

• Kontroller at den trådløse ruteren/ tilgangspunktet er på.
  • Plasser maskinen midlertidig nærmere den trådløse ruteren / tilgangspunktet når du konfigurerer trådløse innstillinger.
  • Hvis den trådløse ruteren / tilgangspunktet bruker MAC-adressefiltrering, skal du bekrefte at MAC-adressen til maskinen tillates i filteret. Du finner MAC-adressen ved å skrive ut nettverkets konfigurasjonsrapport.
  • Hvis du har lagt inn nettverksnavnet (SSID) og sikkerhetsinformasjon (pålitelighetskontrollmetode/krypteringsmetode) manuelt, kan informasjonen være feil. Kontroll nettverksnavnet og sikkerhetsinformasjonen på nytt, og legg inn den riktige informasjonen på nytt.
  • Start den trådløse ruteren / tilgangspunktet på nytt. Hvis du ikke finner nettverksnavnet (SSID) og sikkerhetsinformasjonen, må du se i dokumentasjonen som fulgte med den trådløse ruteren / tilgangspunktet eller kontakte ruterprodusenten, systemadministratoren eller Internett-leverandøren.

TS-03

Det trådløse bedriftsnettverket og sikkerhetsinnstillingene kan være lagt inn feil.

Kontroller følgende punkter, og forsøk å konfigurere den trådløse forbindelsen på nytt:

• Bekreft følgende informasjon:
    • nettverksnavnet (SSID) som ble valgt for å konfigurere maskinen.
    • sikkerhetinformasjonen som ble valgt for å konfigurere maskinen (som f.eks. pålitelighetskontrollmetode, krypteringsmetode eller bruker-ID).

Hvis du fremdeles ikke finner nettverksnavnet (SSID) og sikkerhetsinformasjonen, må du se i dokumentasjonen som fulgte med den trådløse ruteren / tilgangspunktet eller kontakte ruterprodusenten, systemadministratoren eller Internett-leverandøren.

TS-04

Maskinen støtter ikke pålitelighetskontroll- og krypteringsmetodene som brukes av den valgte trådløse ruteren / tilgangspunktet.

Ved infrastrukturmodus (vanligst)

Endre pålitelighetskontroll- og krypteringsmetodene til den trådløse ruteren / tilgangspunktet. Maskinen støtter følgende pålitelighetskontroll- og krypteringsmetoder:

• WPA-Personal:

TKIP / AES

• WPA2-Personal:

TKIP / AES

• WPA3-Personal:

AES

• OPEN:

WEP / NONE (uten kryptering)

• Delt nøkkel:

WEP

Hvis problemet ikke løses, kan det være at feil nettverksnavn (SSID) eller sikkerhetsinnstillinger ble lagt inn. Kontroller at alle trådløse nettverksinnstillinger er riktig på nettverket.

TS-05

Nettverksnavnet (SSID) og nettverksnøkkelen (passord) er feil.

Kontroller følgende punkter, og forsøk å konfigurere den trådløse forbindelsen på nytt:

• Bekreft nettverksnavnet (SSID) og nettverksnøkkelen (passord).
  • Hvis nettverksnøkkelen inneholder store og små bokstaver, skal du sørge for at det skrives riktig.
  • Hvis du ikke finner nettverksnavnet (SSID) og sikkerhetsinformasjonen, må du se i dokumentasjonen som fulgte med den trådløse ruteren / tilgangspunktet eller kontakte ruterprodusenten, systemadministratoren eller Internett-leverandøren.
  • Hvis den trådløse ruteren / tilgangspunktet bruker WEP-kryptering med flere WEP-nøkler, skal du notere ned og bruke kun den første WEP-nøkkelen.

TS-06

Den trådløse sikkerhetsinformasjonen (pålitelighetskontrollmetoden/krypteringsmetoden/nettverksnøkkelen (passordet)) er feil.

Kontroller følgende punkter, og forsøk å konfigurere den trådløse forbindelsen på nytt:

• Bekreft nettverksnøkkelen. Hvis nettverksnøkkelen inneholder store og små bokstaver, skal du sørge for at det skrives riktig.
  • Bekreft at den angitte pålitelighetskontrollmetoden og pålitelighetskontrollmetoden eller krypteringsmetoden som støttes er den trådløse ruteren / tilgangspunktet, er like.
  • Hvis nettverksnøkkelen, pålitelighetskontrollmetoden og krypteringsmetoden er bekreftet, startes den trådløse ruteren / tilgangspunktet og maskinen på nytt.
  • Hvis den trådløse ruteren / tilgangspunktet er i Stealth-modus, må du kanskje deaktivere denne modusen for å koble til det trådløse nettverket.

Hvis du ikke finner nettverksnavnet (SSID) og sikkerhetsinformasjonen, må du se i dokumentasjonen som fulgte med den trådløse ruteren / tilgangspunktet eller kontakte ruterprodusenten, systemadministratoren eller Internett-leverandøren.

TS-07

Maskinen finner ikke en trådløs ruter / et tilgangspunkt der WPS (Wi-Fi Protected Setup) er aktivert.

Kontroller følgende punkter, og prøv på nytt:

• Se etter WPS-symbolet som vises på ruteren / tilgangspunktet, for å kontrollere at den trådløse ruteren / tilgangspunktet støtter WPS. Se dokumentasjonen som fulgte med den trådløse ruteren / tilgangspunktet for å finne mer informasjon.
  • Både maskinen og den trådløse ruteren / tilgangspunktet må konfigureres for å sette opp den trådløse forbindelsen ved bruk av WPS. Se brukerveiledningen for å finne mer informasjon.
  • Hvis du ikke vet hvordan du konfigurerer den trådløse ruteren / tilgangspunktet, skal du se i dokumentasjonen som fulgte med den trådløse ruteren / tilgangspunktet, eller kontakt ruterprodusenten, din systemadministoren eller Internett-leverandøren.

TS-08

To eller flere trådløse ruteren eller tilgangspunkter med WPS aktivert, er funnet.

Kontroller følgende punkter, og prøv på nytt:

• Kontroller at kun én trådløs ruter / ett tilgangspunkter med WPS aktivert innen rekkevidden, og prøv deretter å koble til på nytt.
  • Prøv å koble til på nytt etter noen få sekunder for å unngå forstyrrelser fra andre tilgangspunkter/rutere.
image

Slik bekrefter du informasjon om trådløs sikkerhet (SSID/pålitelighetskontrollmetode/krypteringsmetode/nettverksnøkkel) for WLAN-tilgangspunktet/ruteren:

1. Standard sikkerhetsinnstillingene kan være oppgitt på en etikett som er festet på WLAN-tilgangspunktet/ruteren. Produsentens navn eller modellnummer på WLAN-tilgangspunktet/ruteren kan også brukes som standard sikkerhetsinnstillinger.
  2. Se dokumentasjonen som fulgte med WLAN-tilgangspunktet/ruteren for informasjon om hvor du finner sikkerhetsinnstillingene.
  • Hvis WLAN-tilgangspunktet/ruteren er satt til ikke å kringkaste SSID-en, oppdages ikke SSID-en automatisk. Du må angi SSID-navnet manuelt.
  • Nettverksnøkkelen kan også beskrives som passordet, sikkerhetsnøkkelen eller krypteringsnøkkelen.

Hvis du ikke kjenner SSID-en og trådløse sikkerhetsinnstillinger for WLAN-tilgangspunktet/ruteren eller hvordan du endrer konfigurasjonen, se dokumentasjonen som fulgte med WLAN-tilgangspunktet/ruteren, spør produsenten av tilgangspunktet/ruteren eller spør Internett-leverandøren eller nettverksadministratoren.