Hjem > Feilsøking > Nettverksproblemer > Hvis du har problemer med maskinens nettverk > Maskinen min kan ikke skrive ut, skanne eller bruke funksjonen PC-FAX-mottak over nettverket

Maskinen min kan ikke skrive ut, skanne eller bruke funksjonen PC-FAX-mottak over nettverket

Relaterte modeller:DCP‑L2620DW / DCP‑L2622DW / DCP‑L2627DW / DCP‑L2627DWXL / DCP‑L2627DWE / DCP‑L2640DN / DCP‑L2660DW / DCP‑L2665DW / MFC‑L2802DN / MFC‑L2800DW / MFC‑L2802DW / MFC‑L2827DWXL / MFC‑L2827DW / MFC‑L2835DW / MFC‑L2860DWE / MFC‑L2860DW / MFC‑L2862DW / MFC‑L2922DW / MFC‑L2960DW / MFC‑L2980DW
Årsak Tiltak

Maskinen kobles fra det trådløse nettverket.

• DCP-L2620DW/DCP-L2622DW/DCP-L2627DW/DCP-L2627DWXL/DCP-L2627DWE/MFC-L2800DW/MFC-L2802DW/MFC-L2827DWXL/MFC-L2827DW/MFC-L2835DW
    1. Trykk på Wi-Fi.

2. Trykk på image eller image for å vise Gjenoppr. WLAN-alternativet og trykk deretter på OK.

3. Når den trådløse enheten er tilkoblet, viser maskinen Tilkoblet.

• DCP-L2660DW/DCP-L2665DW/MFC-L2860DWE/MFC-L2860DW/MFC-L2862DW/MFC-L2922DW/MFC-L2960DW/MFC-L2980DW
    1. Trykk på image > Gjenopprett WLAN.
    2. Når den trådløse enheten er tilkoblet, viser maskinen Tilkoblet.

Sikkerhetsprogramvaren blokkerer maskinens tilgang til nettverket. (Funksjonen for nettverksskanning fungerer ikke. )
  • Windows

Konfigurer tredjeparts sikkerhets-/brannmurprogramvare til å tillate nettverksskanning. Når du skal legge til port 54925 for nettverksskanning, skriver du inn informasjonen under:

• Under Navn:

Skriv inn en beskrivelse, for eksempel Brother NetScan.

• Under Portnummer:

Skriv inn 54925.

• Under Protokoll:

UDP er valgt.

Se bruksanvisningen som fulgte med din tredjeparts sikkerhets-/brannmurprogramvare eller kontakt programvareprodusenten.

• Mac

(Brother iPrint&Scan)

Finder-menylinjen klikker du på  > Programmer, og deretter dobbeltklikker du på Brother iPrint&Scan-ikonet. Brother iPrint&Scan-vinduet vises. Klikk på Velg din maskin-knappen, og følg deretter skjerminstruksjonene for å velge nettverksmaskinen på nytt.

Sikkerhetsprogramvaren blokkerer maskinens tilgang til nettverket. (Funksjonen PC-FAX-mottak fungerer ikke.)

(Windows)

Still inn tredjeparts sikkerhets-/brannmurprogramvare til å tillate PC-FAX mottak. For å legge til port 54926 for PC-FAX-mottak over nettverket, angir du informasjonen under:

• Under Navn:

Skriv inn en beskrivelse, for eksempel Brother PC-FAX-mottak.

• Under Portnummer:

Skriv inn 54926.

• Under Protokoll:

UDP er valgt.

Se bruksanvisningen som fulgte med din tredjeparts sikkerhets-/brannmurprogramvare eller kontakt programvareprodusenten.

Sikkerhetsprogramvaren blokkerer maskinens tilgang til nettverket.

Noen sikkerhetsprogrammer kan blokkere tilgang uten å vise en dialogboks med sikkerhetsadvarsel, selv etter en vellykket installasjon.

For å tillate tilgangen, må du se instruksene til sikkerhetsprogramvaren din eller spørre programvareprodusenten.

Brother-maskinen ble ikke tilordnet en tilgjengelig IP-adresse.

• Bekreft IP-adressen og nettverksmasken.

Bekreft at både IP-adressene og nettverksmaskene på datamaskinen og Brother-maskinen samsvarer og befinner seg i samme nettverk.

For mer informasjon om hvordan du bekrefter IP-adressen og nettverksmasken, spør nettverksadministratoren.

• Windows

Bekreft IP-adresse og nettverksmaske ved bruk av reparasjonsverktøyet for nettverkstilkopling.

En mislykket utskriftsjobb er fremdeles i utskriftskøen på datamaskinen.
  • Hvis en mislykket utskriftsjobb fremdeles er i utskriftskøen på datamaskinen, må du slette den.
  • Alternativt kan du dobbeltklikke på skriverikonet i følgende mappe og kansellere alle dokumenter:

(Windows)

1. Hold nede image-tasten og trykk på image på datamaskinens tastatur for å kjøre Kjør.
    2. Skriv "control printers" i Åpne:-feltet og klikk på OK.
      image

• (Mac)

Klikk på Systeminnstillinger > Skrivere og skannere eller Systemvalg > Skrivere og skannere.

Maskinen din er ikke koblet til det trådløse nettverket.

Skriv ut WLAN-rapporten slik at du kan kontrollere feilkoden på den utskrevne rapporten.

imageimage Beslektet informasjon: Skrive ut WLAN-rapporten

Hvis du har kontrollert og prøvd alt ovenfor, men du har fortsatt problemer, kan du avinstallere driverne (Windows) og programvaren, og deretter installere de nyeste.