Byta ut rullkitet

Skannern är utrustad med ett skanningsräkneverk som automatiskt räknar hur många gånger skannern har skannat.. Efter ungefär 100 000 skanningar kan du behöva byta rullkitet.

När du har bytt rullarna nollställer du räkneverket så att skannern börjar räkna från 0.

image

Nedre matningsrulle

image

Övre matningsrulle

image

Bromsvals

1. Ta bort dokumentmataren.
    image
  2. Öppna den främre luckan genom att trycka på frigöringsmekanismen.
    image
  3. Tryck höger sida av matningsrullens lucka åt vänster och dra ner den.
    image
  4. Ta bort båda matningsrullarna.
    image
  5. Passa in den nya nedre matningsrullen i öppningen och skjut den åt vänster in på axeln.
    image
  6. Passa in den nya övre matningsrullen i öppningen och skjut den åt vänster in på axeln.
    image
  7. Stäng luckan till matningsrullen.
    image
  8. Vänd på skannern som bilden visar.
    image
    VAR FÖRSIKTIG
    Vissa delar av skannern kan ge upphov till personskada om den främre luckan (det skuggade området i bilden) stängs med för stor kraft. Var försiktig när du placerar din hand i eller nära det skuggade området.
  9. Tryck övre vänstra sidan av luckan till bromsvalsen nedåt och dra ner den.
    image
  10. Håll i axeln till bromsvalsen och dra den mot dig och ta sedan bort bromsvalsen genom att dra ut den åt höger.
    image
  11. Trä på den nya bromsvalsen på axeln och sätt sedan in bromsvalsen i skannern.
    image
  12. Stäng luckan till bromsvalsen.
    image
  13. Stäng den främre luckan och vänd skannern med framsidan framåt.
    image
  14. Fäst dokumentmataren ordentligt tills den låses på plats.
    image
  15. Återställ rullvalsens räkneverk:
    • ADS-3100/ADS-4100
      1. Gör något av följande:
        • Windows

Starta image (Brother Utilities) och klicka sedan på rullgardinsmenyn för att välja ditt modellnamn (om det inte redan är valt). Klicka på Verktyg i vänster navigationsfält och klicka sedan på Fjärrinställning.

• Mac

I menyfältet Finder klickar du på >Program>Brother, väljer ditt modellnamn och dubbelklickar sedan på ikonen Brother Remote Setup.

Om dialogrutan Upptäcka enheter visas väljer du ditt modellnamn och klickar sedan på Anslut.
      2. Klicka på Maskininformation i vänster navigationsfält.
      3. Gå till avsnittet Kvarvarande laddning och klicka på knappen Återställ för att återställa matningsrullens räkneverk.
      4. Stäng fönstret Fjärrinställning genom att klicka på OK.
    • ADS-3300W/ADS-4500W
      1. Tryck på image [Inställningar]>[Maskininfo.]>[Användningsräknare].
      2. Tryck på [Räkneverk för rulle].
      3. Tryck på [Ja] när ett bekräftelsemeddelande visas på LCD-skärmen.
      4. Tryck på image.