Hem > Felsökning > Fel- och underhållsmeddelanden

Fel- och underhållsmeddelanden

Relaterade modeller:ADS‑3100 / ADS‑4100

LED-lamporna på kontrollpanelen förklaras i den här tabellen.

Om det finns ett fel som du inte kan rensa själv, kontakta din Brother-återförsäljare eller Brothers kundtjänst.

Felindikator Strömindikator Beskrivning
image
image
Statuslampan är av.
image
image
Statuslampan är på.
image
image
Statuslampan blinkar.
Felindikator
Strömindikator
Maskinstatus
image
image

Dokumentstopp

Rensa dokumentstopp. Om du skannar ett långt dokument väljer du Långt papper från rullgardinsmenyn Skanningsstorlek eller Dokumentstorlek.

Dokumentmatningsfel

Skannern kan inte mata in dokumentet. Öppna den främre luckan och ta bort dokumentet. Stäng den främre luckan och mata in dokumentet igen.

Den främre luckan är öppen

Den främre luckan är öppen.

Åtkomstfel

• Skanna till PC
    • USB-kabeln är inte ansluten till skannern. Anslut USB-kabeln.
  • Skanna till USB
    • Ett USB-minne är inte isatt i skannern. Sätt i ett USB-minne.
    • USB-minnet kopplades bort när åtkomst upprättades. Sätt i USB-minnet igen.

Oanvändbar enhet

• En USB-enhet som inte stöds har anslutits till USB-porten. Ta bort enheten.

För många filer på USB-enheten (Skanna till USB)

Skannern kan inte spara till ett USB-minne om det innehåller för många filer. Ta bort USB-minnet och gör något av följande:

• Radera oanvända filer och mappar från USB-minnet och försök sedan på nytt.
  • Använd ett USB-minne som inte är fullt.
image
image

Uppdaterar firmware

Uppdatering av firmware pågår. Vänta på att uppdateringen ska slutföras.

image
image

Räkneverket för schemalagt underhåll överstiger 5000.

Kontrollera den återstående livslängden i dialogrutan Maskininformation med Fjärrinställning.

Om räkneverket för schemalagt underhåll överstiger gränsen rengör du skannern omgående. Om du inte gör det kan dokumentstopp och pappersmatningsproblem uppstå. När du har rengjort skannern nollställer du räkneverket för schemalagt underhåll med Fjärrinställning. imageimage Närliggande information: Rengöra skannern och rullarna

Matningsrullen har använts mer än 100 000 gånger.

Kontrollera den återstående livslängden i dialogrutan Maskininformation med Fjärrinställning.

Om matningsrullen eller bromsvalsen har använts fler gånger än användningsgränsen byter du ut dem och nollställer räkneverket med Fjärrinställning. imageimage Närliggande information: Byta ut rullkitet

image
Om du vill ha mer information om fel kontrollerar du skannerns status i Brother iPrint&Scan (för Windows och Mac).