Hem > Felsökning > Felmeddelanden och underhållsmeddelanden

Felmeddelanden och underhållsmeddelanden

Relaterade modeller:ADS‑3300W / ADS‑4500W

Som med alla kontorsmaskiner kan fel uppstå och förbrukningsartiklar behöver fyllas på. Om detta inträffar identifierar skannern felet eller nödvändigt rutinunderhåll och visar relevant felmeddelande. De vanligaste fel- och underhållsmeddelandena visas i tabellen nedan.

Du kan rätta till de flesta fel och bekräfta rutinmässiga underhållsmeddelanden på egen hand. Om du behöver mer information går du till din modells Vanliga frågor & felsökning-sida på support.brother.com.

Felmeddelande Orsak Åtgärd

Anslutningen misslyckades

Skannern kunde inte ansluta till nätverket.

Kontrollera följande:

• PIN-koden är korrekt.
  • Du tryckte inte på WPS-knappen på mer än en trådlös åtkomstpunkt/router.
  • Den trådlösa åtkomstpunkten/routern är påslagen.
  • Starta om skannern och den trådlösa åtkomstpunkten/routern.

Arbetsflöde hittades inte

• Arbetsflödet skapades inte.
  • Arbetsflödet togs bort.
  • Arbetsflödet konfigurerades inte korrekt.

Kontrollera att arbetsflödet har skapats och konfigurerats korrekt i Brother iPrint&Scan (för Windows och Mac).

imageimage Närliggande information:Konfigurera inställningar för Skanna till arbetsflöde med Brother iPrint&Scan

Certifikat saknas

Certifikatet finns inte eller är skadat.

Konfigurera inställningarna under Signed PDF (Signerad PDF) i menyn Administrator (Administratör) i Webbaserad hantering.

Ej registrerad

(Skanning)

Du försökte komma åt en e-postadress som inte har registrerats i adressboken.

Se till att e-postadressen är korrekt konfigurerad.

(Secure Function Lock (Säkert funktionslås))

En användare som inte är registrerad i Secure Function Lock (Säkert funktionslås) har åtkomst till skannern.

Kontakta din administratör för att kontrollera dina inställningar för Secure Function Lock (Säkert funktionslås).

imageimage Närliggande information: Använd Secure Function Lock 3.0 (säkert funktionslås)

Ersätt matarrullen

Alla rullar har använts mer än 100 000 gånger.

Byt ut alla rullar mot nya. Om du inte byter delen kan det uppstå fel vid skanning.

imageimage Närliggande information: Byta ut rullkitet

Ett dokument har fastnat

• Pappersskenorna är inte inställda på rätt dokumentstorlek.
  • Inställningarna är inte lämpliga för dokumentet.
  • Pappersdamm har samlats på matningsrullen eller bromsvalsen.
  • Dokumentet har rullats ihop.
  • Det utfällbara utmatningsfacket är inte inställt på rätt längd.

Ta bort dokumentstoppet och gör sedan följande:

• Justera försiktigt pappersskenorna så att de passar bredden på ditt dokument. Om skanningsstorleken är inställd på Auto och du skannar ett dokument med flera sidstorlekar, lägger du smala sidor rakt och så nära skannerns mitt som möjligt. Om dokumentet inte matas in rakt använder du alternativet Kontinuerlig skanning.
  • Bekräfta inställningarna.

imageimage Närliggande information: Dokumentstopp

• Rengör matningsrullen och bromsvalsen.

imageimage Närliggande information: Rengöra skannern och rullarna

• Räta ut det ihoprullade dokumentet och skanna igen.
  • Ställ in det utfällbara utmatningsfacket på rätt längd.

Fel nätverksnyckel

Nätverksnyckeln är felaktig.

Kontrollera nätverksnyckeln och försök igen.

Felaktig PIN

PIN-numret som angavs i Secure Function Lock (Säkert funktionslås) var felaktigt.

Ange rätt PIN-kod. Kontakta din administratör för att kontrollera dina inställningar för Secure Function Lock (Säkert funktionslås).

imageimage Närliggande information: Använd Secure Function Lock 3.0 (säkert funktionslås)

Ingen PC hittades

Skannern är inte ansluten till datorn.

Anslut skannern till datorn och försök sedan på nytt. Om ett USB-minne sitter i skannern tar du bort det.

Ingen åtkomstpunkt

Skannern kan inte hitta någon trådlös åtkomstpunkt/router med en aktiverad WPS-funktion.

Kontrollera följande:

• Du tryckte inte på WPS-knappen på två eller fler trådlösa åtkomstpunkter/routrar.
  • Starta om skannern och den trådlösa åtkomstpunkten/routern.

Kontrollera anslutningen

Skannern är inte ansluten till nätverket.

Kontrollera nätverksanslutningen.

Datorn och skannern är inte anslutna med en USB-kabel.

Anslut USB-kabeln. Om ett USB-minne sitter i skannern tar du bort det.

Oanvändbar enhet

En oanvändbar enhet har anslutits till USB-porten.

Ta bort enheten. Stäng av skannern genom att dra ut skannerns strömkabel från eluttaget och sedan ansluta den på nytt. Tryck på image när du vill slå på skannern.

Det isatta USB-minnet är skrivskyddat.

Använd ett USB-minne som inte är skrivskyddat.

Otillräckligt USB-lagringsutrymme

Det insatta USB-minnet är fullt.

Tryck på Stäng och gör sedan något av följande:

• Radera oanvända filer och mappar från USB-minnet och försök sedan på nytt.
  • Använd ett USB-minne som har mer ledigt utrymme.

Profil saknas

Ingen Skanna till FTP/SFTP-profil eller Skanna till nätverksprofil är registrerad.

Konfigurera Skanna till FTP/SFTP-profil eller Skanna till nätverksprofil innan du använder Skanna till FTP/SFTP eller Skanna till nätverk.

imageimage Närliggande information: Ställa in en Skanna till FTP-profil

imageimage Närliggande information: Ställa in en Skanna till SFTP-profil

imageimage Närliggande information: Ställa in en Skanna till nätverk-profil

Schemalagd underhållsvarning

Matningsrullen har använts mer än 5000 gånger.

Rengör bromsvalsen och matningsrullen. Pappersstopp och problem med lägre skanningskvalitet kan uppstå om du inte rengör dem.

imageimage Närliggande information: Rengöra skannern och rullarna

Sändningsfel

Skanna till FTP/SFTP-profilen, Skanna till nätverk-profilen eller Skanna till e-postserver är inte korrekt konfigurerad.

Kontrollera att Skanna till FTP/SFTP-profilen, Skanna till nätverk-profilen eller Skanna till e-postserver är korrekt konfigurerad.

Konfigurera nätverksinställningar.

Ta bort dokumenten.

Autostarta skanningsläge var aktiverat medan ett dokument laddades.

Ta bort dokumentet och sätt sedan i det igen.

Timeout server

Skannern kopplades bort från Skanna till FTP/SFTP-profilen, Skanna till nätverk-profilen eller Skanna till e-postserver.

Kontrollera att Skanna till FTP/SFTP-profilen, Skanna till nätverk-profilen eller Skanna till e-postserver är korrekt konfigurerad.

Konfigurera nätverksinställningar.

USB-hubben stöds ej

Ett USB-minne med en hubb har anslutits till USB-porten.

Ta bort enheten som inte stöds från USB-porten.

USB-åtkomstfel

USB-minnet kopplades bort när åtkomst upprättades.

Sätt i USB-minnet.

Åtkomst nekad

Secure Function Lock (Säkert funktionslås) är på.

Kontakta din administratör för att kontrollera dina inställningar för Secure Function Lock (Säkert funktionslås).

imageimage Närliggande information: Använd Secure Function Lock 3.0 (säkert funktionslås)