Ställa in en Skanna till FTP-profil

Relaterade modeller:ADS‑3300W / ADS‑4500W
Ställ in en Skanna till FTP-profil för att skanna och ladda upp den skannade datan direkt på en FTP-plats.
Vi rekommenderar Microsoft Internet Explorer 11.0 eller senare/Microsoft Edge för Windows, Safari 12.0 eller senare för Mac, Google Chrome för Android (4.x eller senare) och Google Chrome/Safari för iOS (10.x eller senare). Se alltid till att ha JavaScript och cookies aktiverade, oavsett vilken webbläsare du använder.
  1. Starta webbläsaren.
  2. Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress).
    Exempel:

https://192.168.1.2

3. Om så krävs skriver du lösenordet i Login (Logga in)-fältet och klickar därefter på Login (Logga in).
    image
    Standardlösenordet för att hantera maskinens inställningar finns på baksidan av maskinen märkt med texten ”Pwd”.
  4. Gå till navigeringsmenyn och klicka sedan på Scan (Skanna)>Scan to FTP/SFTP/Network (Skanna till FTP/SFTP/nätverk).
    image
    Starta från image om navigeringsmenyn inte visas på skärmens vänstra sida.
  5. Välj alternativet FTP och klicka sedan på Submit (Skicka).
  6. Klicka på menyn Scan to FTP/SFTP/Network Profile (Skanna till FTP/SFTP/nätverk-profil).
  7. Välj profilen som du vill konfigurera eller ändra.
    image

Om du använder följande tecken: ?, /, \, ", :, <, >, | eller * kan fel i sändningen ske.

Alternativ Beskrivning
    Profile Name (Profilnamn)

Ange ett namn för serverprofilen (upp till 14 alfanumeriska tecken). Skannern visar det här namnet på LCD-skärmen.

Host Address (Värdadress)

Ange värdadressen (till exempel: ftp.example.com, högst 64 tecken) eller IP-adressen (till exempel 192.23.56.189).

Username (Användarnamn)

Ange ett användarnamn (upp till 32 tecken) som har behörighet att skriva data till FTP-servern.

Password (Lösenord)

Ange lösenordet (upp till 33 tecken) som tillhör det användarnamn du skrev in i fältet Username (Användarnamn). Ange lösenordet igen i fältet Retype password (Ange lösenord igen).

SSL/TLS

Ställ in alternativet SSL/TLS om du vill skanna säkert med SSL/TLS-kommunikation. Ändra inställningen CA Certificate (CA-certifikat) vid behov.

Store Directory (Lagra katalog)

Ange sökvägen (upp till 255 tecken) till mappen på FTP-servern dit du vill skicka dina skannade data. Skriv inget snedstreck i början av sökvägen (till exempel: brother/abc).

File Name (Filnamn)

Välj ett filnamn från de förvalda namn som tillhandahålls eller från användardefinierade namn. Du kan ställa in de användardefinierade namnen och filnamnsstil i menyn Scan File Name (Namn på skanningsfil) i navigeringsmenyn.

Quality (Kvalitet)

Välj en kvalitetsinställning. När Auto är markerat kan du justera detekteringsnivån för färg i rullgardinsmenyn Auto Color detect adjust (Justera automatisk färgavkänning).

File Type (Filtyp)

Välj vilken filtyp du vill använda för skannade dokument.

Document Size (Dokumentstorlek)

Välj dokumentstorlek i listan. Detta är nödvändigt för att se till att den skannade filen har korrekt storlek.

Margin Settings (Marginalinställningar)

Justera dokumentets marginaler.

File Size (Filstorlek)

Välj filstorlek.

Skip Blank Page (Hoppa över tom sida)

Välj alternativet On (På) om du vill ta bort tomma sidor i dokumentet från skanningsresultaten.

Skip Blank Page Sensitivity (Hoppa över känslighet för tom sida)

Ställ in känslighetsnivå för att detektera tomma sidor i skannade data. Ju högre känslighet, desto enklare är det för maskinen att detektera tomma sidor.

Document Separation (Dokumentseparering)

Dela upp en skannad bild.

När flera dokument har skannats kan du dela upp och spara dokument separat genom att använda den här funktionen. Du kan också ställa in antalet sidor att dela upp ett dokument efter.

Colour/Grey TIFF Compress (Färg/grå TIFF-komprimering)

Välj TIFF-komprimeringsfiltypen för ett färgat/grått dokument.

B&W TIFF Compress (Svartvit TIFF-komprimering)

Välj TIFF-komprimeringsfiltypen för ett monokromt dokument.

2-sided Scan (Duplexskanning)

Välj On (På) för att skanna båda sidorna av dokumentet.

Brightness (Ljusstyrka)

Välj ljusstyrka.

Contrast (Kontrast)

Välj kontrastnivå.

Continuous Scan (Kontinuerlig skanning)

Skanna fler sidor än dokumentmatarens maxkapacitet och spara dem som en datafil.

Passive Mode (Passivt läge)

Ställ in alternativet Passive Mode (Passivt läge) till av eller på beroende på din FTP-server och nätverkets brandväggskonfiguration. Standardinställningen är på. I de flesta fall behöver den här inställningen inte ändras.

Port Number (Portnummer)

Ändra inställningen för Port Number (Portnummer) som används för att komma åt FTP-servern. Standardinställningen är port 21. I de flesta fall behöver den här inställningen inte ändras.

8. Klicka på Submit (Skicka).