Hem > Introduktion till din Brother-maskin > Översikt över kontrollpanelen > Tilldela skanningsfunktioner till enhet med skanningsknapp 1

Tilldela skanningsfunktioner till enhet med skanningsknapp 1

Relaterade modeller:ADS‑1300 / ADS‑1350W
Tilldela en av de följande skanningsfunktionerna till image (knapp 1) om du vill använda image som genvägsknapp:
  • Skanna till USB
  • Skanna till PC
  • Skanna med WS (ADS-1350W)

Innan du skannar ska du installera skanningsprogrammet (till exempel Brother iPrint&Scan) och sedan konfigurera skanningsinställningarna med hjälp av programmet.

Tilldela med hjälp av Fjärrinställning när maskinen är ansluten via en USB-kabel

1. Gör något av följande:
    • Windows

Starta image (Brother Utilities) och klicka sedan på rullgardinsmenyn för att välja ditt modellnamn (om det inte redan är valt). Klicka på Verktyg i vänster navigationsfält och klicka sedan på Fjärrinställning.

• Mac

I menyfältet Finder klickar du på >Program>Brother, väljer ditt modellnamn och dubbelklickar sedan på ikonen Brother Remote Setup.

Om Sök enheter-dialogrutan visas väljer du modellnamnet och klickar sedan på Anslut.
  2. Välj Skanningsmål-menyn i navigationsfältet och välj sedan det alternativ du vill tilldela i Knapp 1-fältet.
    image
    • Markera vid behov kryssrutan Växla automatiskt till ”Skanna till USB” om ett USB-flashminne är isatt.
    • (ADS-1350W) Välj Skanna med WS-alternativet och välj sedan datornamnet dit du vill skicka data i Mål för ”Skanna med WS”-fältet.
  3. Stäng fönstret Fjärrinställning genom att klicka på OK.

Tilldela med hjälp av Webbaserad hantering när din maskin är ansluten via ett nätverk

Denna funktion är tillgänglig för ADS-1350W.

1. Starta webbläsaren.
  2. Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress).
    Exempel:

https://192.168.1.2

3. Om så krävs skriver du lösenordet i Login (Logga in)-fältet och klickar därefter på Login (Logga in).
    image
    Standardlösenordet för att hantera maskinens inställningar finns på undersidan av maskinen och är märkt med texten ”Pwd”. Ändra standardlösenordet genom att följa anvisningarna på skärmen första gången du loggar in.
  4. I det vänstra navigeringsfältet klickar du på Scan (Skanna)>Scan Destination (Skanningsdestination).
    image
    Om det vänstra navigeringsfältet inte är synligt börjar du navigera från image.
  5. Välj det alternativ du vill tilldela i fältet Button 1 (Knapp 1).
    image
    • Markera vid behov kryssrutan Automatically switch to "Scan to USB" if a USB flash drive is inserted. (Växla automatiskt till ”Skanna till USB” om ett USB-minne sätts in.)
    • (ADS-1350W) Välj WS Scan (Skanna med WS)-alternativet och välj sedan datornamnet dit du vill skicka data i "WS Scan" Destination (”Skanna med WS”-destination)-fältet.
  6. Klicka på Submit (Skicka).