Hjem > Feilsøking > Hvis du har problemer med merkemaskinen

Hvis du har problemer med merkemaskinen

Dette kapittelet forklarer hvordan du løser vanlige problemer som kan oppstå når du bruker merkemaskinen.

Hvis du fortsatt har problemer imageimage Beslektet informasjon Hvis du ikke klarer å løse problemet etter å ha lest emnene, besøk Brother support-nettstedet på support.brother.com/faqs.

Problem Løsning

Etikettskriveren skriver ikke ut.

• Kontroller at tapekassetten er satt inn riktig.
  • Hvis tapekassetten er tom, må du skifte den. Hvis du vil bestille rekvisita og tilbehør, gå til go.brother/original.

• Kontroller at bakdekselet er skikkelig lukket.
  • Kontroller at etikettskriveren er på.
  • (Kun støttede modeller) Kontroller at Bluetooth-innstillingen på datamaskinen eller den mobile enheten er satt til på.
  • (Kun støttede modeller) Kontroller at merkemaskinen er koblet til datamaskinen eller den mobile enheten via Bluetooth.
  • (Kun støttede modeller) Kontroller at merkemaskinen er valgt i Brother-mobilappen.
  • (Kun støttede modeller) Kontroller at merkemaskinen ikke er paret med en annen enhet via Bluetooth.
  • (Kun støttede modeller) Kontroller at merkemaskinen og den mobile enheten eller datamaskinen er nær nok til å kommunisere trådløst.
  • (Kun støttede modeller) Kontroller at Bluetooth ikke er innstilt til å koble til en annen datamaskin eller mobil enhet automatisk.
  • Sørg for at ingen enheter som sender ut radiobølger (for eksempel en mikrobølgeovn) er i nærheten.
  • Kontroller at riktig skriverdriver er installert ved utskrift fra en datamaskin.
  • Koble etikettskriveren til datamaskinen ved hjelp av USB-kabelen (inkludert) ved utskrift fra en datamaskin.
  • Hvis skrivehodet er skittent, må du rense det med en bomullspinne eller den valgfrie kassetten for skrivehoderengjøring (TZe-CL4).
  • Tapen mater ikke riktig.
  • Tapen kiler seg fast inni etikettskriveren.
  • Hvis tapen er bøyd, må du kutte av den bøyde delen.
  • Hvis tapen er fastkjørt, må du ta ut tapekassetten, ta ut tapen som er fastkjørt og deretter kutte av skadet tape. For å unngå at tapen fastkjøres må tapekutteren rengjøres. imageimage Beslektede emner
  • Kontroller at enden av tapen går ut gjennom tapeføreren.
  • Kontroller at tapen vender mot tapeutgangens åpning.
  • Ta ut tapekassetten og installer den på nytt.

Det oppstod en feil ved bruk av en mobilapp.

Gå til mobilprogrammets innstillingsmeny og velg Support (Støtte) > Vanlige spørsmål og feilsøking.

LCD-skjermen svarer ikke.

Koble fra nettadapteren, ta ut batteriet og la det være ute i minst 10 minutter.

LCD-en forblir tom etter at maskinen er slått på. Kontroller at batteriet er riktig installert og at nettadapteren er riktig tilkoblet.

Meldinger på LCD-skjermen vises på et fremmed språk.

Angi ønsket skjermspråk. Mer informasjon imageimage Beslektede emner

Merkemaskinen stopper under utskrift av en etikett.

• Hvis den stripete tapen er synlig, indikerer dette at du har nådd slutten på tapen. Bytt ut tapekassetten.
  • Skift batteriet eller koble nettadapteren direkte til merkemaskinen.
  • Jeg kan ikke installere skriverdriveren selv om jeg følger riktig prosedyre. (Windows)
  • Jeg kan ikke se skriveren min oppført i P-touch Editor, selv om jeg har installert skriverdriveren. (Windows)
Hvis du ikke kan bruke merkemaskinen selv om du har installert skriverdriveren:
  1. Last ned programmet for avinstallering av skriverdriveren fra modellens Nedlastinger-side på support.brother.com.
  2. Bruk programmet for avinstallering av skriverdriveren til å fjerne skriverinformasjonen.
  3. Kjør installasjonsprogrammet for skriverdriver igjen og følg skjerminstruksjonene for å fortsette installasjonen.

Fargebåndet er skilt fra blekkrullen.

Hvis fargebåndet er skadet, må du bytte ut tapekassetten. Hvis den ikke er skadet, lar du tapen forbli ukuttet mens du forsiktig tar ut tapekassetten. Deretter vikler du det løse fargebåndet tilbake på spolen.
image

Utskrevne strekkoder eller QR-koder kan ikke leses.

• Bytt tape. (Anbefalt: svart på hvit tape)
  • Forstørr strekkoder eller QR-koder ved hjelp av strekkodeprogrammet hvis mulig.

Jeg kan ikke versjonsnummeret til fastvaren for etikettskriveren.

Du kan bekrefte nummeret på fastvareversjonen og annen informasjon på LCD-skjermen. Mer informasjon imageimage Beslektede emner

Når etiketten skrives ut, er det for mye plass (bred marg) på begge sider av teksten.

Endre kuttalternativet til en mindre margin.

imageimage Beslektede emner

Skriftstørrelsen kan ikke økes.

Skriften er allerede den maksimale størrelsen for bredden på etiketten, eller så har etikettlengden blitt angitt, så det er en begrensning på skriftstørrelsen for å forhindre at den angitte lengden overskrides.

Når flere etiketter skrives ut, blir den siste etiketten kuttet feilaktig.

Når kjedeinnstillingen er aktivert, mates og klippes den sist utskrevne etiketten.

imageimage Beslektede emner

Jeg kan ikke oppdatere skriverens fastvare ved bruk av P-touch Update Software eller Transfer Express.

Start skriveren på nytt og prøv å oppdatere fastvaren igjen. Ikke trykk på noen knapper under fastvareoppdateringen før startskjermen vises automatisk.

Etikettskriveren fungerer ikke som den skal.

• Nullstille skriveren til fabrikkinnstillingene. Mer informasjon imageimage Beslektede emner
  • Koble fra nettadapteren, ta ut batteriet og la det være ute i minst 10 minutter.