Hem > Installera programvara > Ansluta skrivaren till en dator eller mobil enhet > Anslut skrivaren till datorn med hjälp av Wi-Fi

Anslut skrivaren till datorn med hjälp av Wi-Fi

Relaterade modeller:RJ‑3250WB
Följande Wi-Fi-anslutningsmetoder finns tillgängliga:

Använda en Wi-Fi-router/åtkomstpunkt (infrastrukturläge)

Med infrastrukturläget ansluter du skrivaren till en dator eller mobil enhet via en Wi-Fi-router/åtkomstpunkt.
  • Innan du börjar

Först måste du konfigurera skrivarens Wi-Fi-inställningar för att kommunicera med din Wi-Fi-router/åtkomstpunkt. När skrivaren har konfigurerats får datorer och mobila enheter i nätverket åtkomst till skrivaren.

• Innan du ansluter skrivaren till nätverket kontaktar du systemadministratören för att bekräfta dina Wi-Fi-nätverksinställningar.
    • Om du vill konfigurera om Wi-Fi-inställningarna eller om statusen för skrivarens Wi-Fi-anslutning är okänd återställer du skrivarens Wi‑Fi-inställningar.
      1. Tryck på och håll ner knappen image (Mata) / OK och strömbrytaren image i cirka fem sekunder. LED-indikatorn börjar blinka grönt.
      2. Medan du trycker på strömbrytaren image trycker du två gånger på knappen image (Mata) / OK.
      3. Släpp strömbrytaren image.
    • Det bästa resultatet vid vanlig utskrift får du om du använder skrivaren så nära till Wi-Fi-routern/åtkomstpunkten med så lite hinder i vägen som möjligt. Överföringshastigheten för data kan påverkas om det finns stora föremål eller väggar mellan de två enheterna eller om det finns störningar från andra elektroniska enheter.

• Ansluta skrivaren till Wi-Fi-routern/åtkomstpunkten

1. Skriv först ner Wi-Fi-routerns/åtkomstpunktens SSID (nätverksnamn) och lösenord (nätverksnyckel).
  2. Anslut skrivaren och datorn med en USB-kabel.
  3. Tryck på knappen Menu / image (Välj) på skrivaren för att välja [WLAN]-menyn och tryck sedan på knappen image (Mata) / OK. Ställ in [På/av][].
  4. Konfigurera skrivarens inställningar för infrastrukturläge.
    • Från LCD-menyn:
      1. Tryck på knappen Menu / image (Välj) för att välja [WLAN]-menyn och tryck sedan på knappen image (Mata) / OK.
      2. Tryck på knappen Menu / image (Välj) för att välja [Läge]-menyn och tryck sedan på knappen image (Mata) / OK.
      3. Välj [Infrastruktur] och tryck sedan på knappen image (Mata) / OK.
    • På en Windows-dator:
      1. Starta Printer Setting Tool på datorn och klicka på knappen Kommunikationsinställningar.
      2. Välj Trådlöst LAN för Typ av nätverk på fliken Allmänt och välj Infrastruktur för Kommunikationsläge i Trådlösa inställningar på fliken Trådlöst LAN.
  5. Starta Printer Setting Tool på Windows-datorn och klicka på knappen Kommunikationsinställningar. Välj Trådlösa inställningar på fliken Trådlöst LAN. Ange SSID som du antecknat eller klicka på Sök och välj SSID från listan som visas.
  6. Ange lösenordet som Lösenordsfras.
    image
    Informationen som ska anges varierar beroende på autentiseringsmetod och krypteringsläge. Ange endast den information som är relevant för nätverksmiljön.
  7. Klicka på Verkställ.
    När anslutningen mellan skrivaren och din Wi-Fi-router/åtkomstpunkt har etablerats visas Wi-Fi-ikonen image på skrivarens LCD-skärm. Datorer och mobila enheter i samma nätverk som skrivaren får åtkomst till skrivaren.
    image
    Om du vill ändra andra nätverksinställningar använder du Printer Setting Tool.

Utan att använda en Wi-Fi-router/åtkomstpunkt (Wireless Direct)

Med Wireless Direct ansluter du skrivaren till din dator eller mobila enhet direkt, utan en Wi-Fi-router/åtkomstpunkt. Skrivaren fungerar som en Wi-Fi-åtkomstpunkt.
  1. Bekräfta Wireless Direct-inställningarna för skrivaren.
    • Från LCD-menyn:
      1. Tryck på knappen Menu / image (Välj) för att välja [WLAN]-menyn och tryck sedan på knappen image (Mata) / OK.
      2. Tryck på knappen Menu / image (Välj) för att välja [Läge]-menyn och tryck sedan på knappen image (Mata) / OK.
      3. Välj [Direct] och tryck sedan på knappen image (Mata) / OK. Wireless Direct-ikonen visas på LCD-skärmen.
    • På en Windows-dator:
      1. Anslut skrivaren och datorn med en USB-kabel.
      2. Starta Printer Setting Tool på datorn och klicka på knappen Kommunikationsinställningar.
      3. Bekräfta att Wireless Direct har valts för Typ av nätverk på fliken Allmänt.
  2. Tryck på knappen Menu / image (Välj) på skrivaren för att välja [WLAN]-menyn och tryck sedan på knappen image (Mata) / OK. Ställ in [På/av][]
  3. Använd datorn eller den mobila enheten till att välja skrivarens SSID (”DIRECT-*****_RJ-3250WB”). Om det krävs anger du lösenordet (”325*****”, där ***** är de fem sista siffrorna i skrivarens serienummer).
OBS
  • Serienummeretiketten sitter på skrivarens underdel. Du kan även bekräfta serienumret genom att skriva ut skrivarinformationen. Mer information imageimage Liknande ämnen
  • Använd Printer Setting Tool till att ändra skrivarens nätverksinställningar.
  • Med Printer Setting Tool kan du även tillämpa nätverksinställningar på flera skrivare.
  • Du kan inte ansluta till internet via Wi-Fi när du använder Wireless Direct. Om du vill använda internet ansluter du med en Wi-Fi-router/åtkomstpunkt (infrastrukturläge).
  • Vi rekommenderar att du ställer in ett nytt Wireless Direct-lösenord med hjälp av Printer Setting Tool för att skydda skrivaren från oauktoriserad åtkomst.

Använda Infrastrukturläge och Wireless Direct samtidigt

1. Ställ in skrivaren på Infrastrukturläge och Wireless Direct.
    • Från LCD-menyn:
      1. Tryck på knappen Menu / image (Välj) för att välja [WLAN]-menyn och tryck sedan på knappen image (Mata) / OK.
      2. Tryck på knappen Menu / image (Välj) för att välja [Läge]-menyn och tryck sedan på knappen image (Mata) / OK.
      3. Välj [Direct/infra] och tryck sedan på knappen image (Mata) / OK.
    • På en Windows-dator:
      1. Starta Printer Setting Tool på din Windows-dator.
      2. Klicka på knappen Kommunikationsinställningar.
      3. Klicka på Allmänt>Kommunikationsinställningar.
      4. Bekräfta att alternativet Infrastruktur och Wireless Direct har valts för inställningen Typ av nätverk.

Använda WPS (Wi-Fi Protected Setup)

1. Först kontrollerar du att Wi-Fi-routern/åtkomstpunkten är märkt med WPS-symbolen.
    image
  2. Ställ skrivaren inom räckhåll för Wi-Fi-routern/åtkomstpunkten.
    Räckvidden kan variera beroende på hur omgivningen ser ut. Se instruktionerna som medföljer Wi-Fi-routern/åtkomstpunkten.
  3. Tryck på WPS-knappen på Wi-Fi-routern/åtkomstpunkten.
  4. Tryck på knappen Menu / image (Välj) på skrivaren för att välja [WLAN]-menyn och tryck sedan på knappen image (Mata) / OK.
  5. Tryck på knappen Menu / image (Välj) för att välja [WPS]-menyn och tryck sedan på knappen image (Mata) / OK.
  6. Välj [Knapptryckning] eller [PIN-kod]-menyn och tryck sedan på knappen image (Mata) / OK.
    Mer information finns i instruktionerna som medföljer Wi-Fi-routern/åtkomstpunkten. När anslutningen har etablerats visas WLAN-ikonen på skrivarens LCD-skärm. Datorer och mobila enheter i samma nätverk som skrivaren får åtkomst till skrivaren.
image
  • Skrivaren kommer i två minuter att försöka ansluta via WPS. Om knappen Menu / image (Välj) trycks in under denna tid försöker skrivaren ansluta i ytterligare två minuter.
  • Om datorn eller den mobila enheten har stöd för PIN-autentiseringsmetoden väljer du [PIN-kod] för högre säkerhet.