Hem > Skrivarinställningar > Ändra skrivarinställningar med Printer Setting Tool (Mac) > Inställningsdialog till Printer Setting Tool (Mac)

Inställningsdialog till Printer Setting Tool (Mac)

image
  1. Printer (Skrivare)

Visar en lista över de anslutna skrivarna.

2. Import (Importera)
    Importerar inställningar från en fil.
  3. Export (Exportera)
    Sparar de nuvarande inställningarna i en fil.
  4. Inställningsflikar

Innehåller inställningar att ange eller ändra.

5. Apply Settings to the Printer (Tillämpa inställningar på skrivaren)

Tillämpa inställningarna på skrivaren.

6. Clean Unit (Rengör enhet)
    Välj att rengöra matningsrullen genom att fylla på det särskilda rengöringsarket.
  7. Exit (Avsluta)
    Klicka för att avsluta Printer Setting Tool.
  8. Current Settings (Nuvarande inställningar)
    Hämtar inställningarna från den anslutna skrivaren och visar dem i dialogrutan.
  9. Factory Reset (Fabriksåterställning)
    Återställ alla inställningar till fabriksinställningarna, inklusive enhetsinställningarna.
  10. Print Unit Settings (Inställningar för skrivarenhet)
    Skriv ut en rapport med uppgifter om firmware-version, pappersformat och konfiguration.

Fliken Paper Settings (Pappersinställningar)

Paper Size (Pappersformat)
Välj standardpappersformat.
Form Length (Formlängd)
Denna parameter kan endast ställas in när Paper Size (Pappersformat) är inställd till Custom (Anpassad).

Formlängd bestäms genom att ange antalet rader per sida eller längden i tum för varje sida. De tillgängliga inställningarna skiljer sig åt beroende på vilka inställningar för Text Line Spacing (Radavstånd i texten) som valts.

Bottom Margin (Nedre marginal)
Den inställning som anges för den här parametern träder endast i kraft när Paper Size (Pappersformat) är inställd till Custom (Anpassad).

Höjden på den nedre marginalen uttrycks i textrader. De tillgängliga inställningarna skiljer sig åt beroende på vilka inställningar för Text Line Spacing (Radavstånd i texten) som valts.

Text Line Spacing (Radavstånd i texten)
Ange höjden på varje textrad.
Left Margin (Vänster marginal)
Ange den vänstra marginalen.
Right Margin (Höger marginal)
Ange den högra marginalen.
Default Pitch (Standardhöjd)
Ange teckenbredd.
CR-LF Mode (CR-LF-läge)
Ange hur skrivaren reagerar när kommandon LF (radmatning) och CR (vagnretur) (ASCII-tecken 10 och 13) tas emot.
Roll Printer Case Setting (Inställningar för rullskrivarhölje)
Ange inställningen för användning av det valfria rullskrivarhöljet. Beroende på det valda alternativet kan du justera matningsvärdet eller mängden papper som dras tillbaka för rullskrivarhöljet.
Alternativ Beskrivning
Off (Av) Välj det här alternativet när du inte använder rullskrivarhöljet.
On (Without Anti Curl) (På (utan antirull)) Välj det här alternativet om du inte vill använda antirullmekanismen när du använder rullskrivarhöljet.
On (With Anti Curl) (På (med antirull)) Välj det här alternativet om du vill använda antirullmekanismen när du använder rullskrivarhöljet.
On (Short Feed) (På (kort inmatning)) Om du använder rullskrivarhöljet med papper som gått genom antirullmekanismen får pappret tryckmärken. Använd det här alternativet för att se till att tryckmärken inte skrivs ut.
Print Length Scaling (Skalning av utskriftslängden)
Ange minskning eller förstoring för utskrift.
Tear Distance Adjust (Justering av avrivningsavstånd)
Justera avrivningskantens avrivarposition för pappersmedia.
Form Feed Mode (Formmatningsläge)
Ange hur skrivaren reagerar på formmatningskommandon som tas emot från vilken källa som helst.
Tid för pappersgrepp
Ange fördröjningen innan skrivaren tar tag i pappret.
Pre-Feed (Förmatning)
När du väljer Enable (Aktivera) matar skrivaren ut en liten del av pappret när skrivaren slås på. När du använder perforerad pappersrulle eller pappersrulle som är förtryckt rekommenderar vi att du ställer in den här parametern till Disable (Inaktivera).
Skip Perforation (Hoppa över perforering)
Lämnar en marginal på 25,4 mm i övre och nedre delen av pappret. Använd det när du skriver ut på perforerad pappersrulle så att skrivaren inte skriver ut på perforeringen.

Fliken Print Settings (Utskriftsinställningar)

Command Mode (Kommandoläge)
Ange kommandoformat för skrivaren.
Print Density (Svärtningsgrad)
Välj skrivarens svärtningsgrad.
Print Speed (Utskriftshastighet)
Välj skrivarens utskriftshastighet.
Alternativ Beskrivning
1.1 ips / 27 mm/s (1,1 ips / 27 mm/s) Välj dessa alternativ när du vill prioritera bildkvaliteten.
1.9 ips / 48 mm/s (1,9 ips / 48 mm/s)
2.7 ips / 70 mm/s (2,7 ips / 70 mm/s)
3.5 ips / 90 mm/s (3,5 ips / 90 mm/s) Den här inställningen balanserar hastighet och bildkvalitet. Välj det här alternativet när du skriver ut standarddokument.
Fast (Draft Quality) (Snabb (utkastkvalitet)) Prioritetsläge för hastighet. Välj det här alternativet när du skriver ut dokument som innehåller fet text.
Fast (Line Conversion) (Snabb (linjekonvertering)) Prioritetsläge för hastighet. Välj det här alternativet när du skriver ut dokument med linjerade sidor eller fet text.
Extended Characters (Utökade tecken)
Ange vilka tecken som används vid utskrift av ASCII-tecken 128 till 255.
Character Set Map (Karta över teckenuppsättningar)
Ange vilken teckenuppsättning som används, så att du kan skriva ut specialtecken som är lämpliga för det valda språket.
Default Font (Standardteckensnitt)
Ange vilket inbyggt teckensnitt som ska användas.
Character Attributes (Teckenattribut)
Ange de attribut som används för utskriven text.
Dash Line Print (Utskrift med streckad linje)
Skriver ut streckade linjer mellan sidorna, vilket är användbart när du skriver ut på pappersrulle. Ställ in Form Feed Mode (Formmatningsläge) till Fixed Page (Fixerad sida), och välj sedan Enable (Aktivera). Observera att streckade linjer skrivs ut på pappret, de stansas inte in i pappret.
Stencil Paper Mode (Läge för stencilpapper)
Det här läget är lämpligt för utskrift på stencilpapper. Aktivera den här inställningen när du skriver ut på stencilpapper.

Fliken Printer Settings (Skrivarinställningar)

Auto Power On (Automatisk påslagning)

Ange om skrivaren ska slås på automatiskt när den ansluts via USB, nät- eller DC-eluttag.

Auto Power Off (Automatisk avstängning)

Ange hur lång tid som går innan skrivaren stängs av automatiskt.

Blackmark Threshold (Gräns för svarta märken)
Justerar tröskelvärdet för att fastställa black marks på papper med black marks. Om black marks är för lätta för att känna igen ställer du in ett värde som är mindre än det aktuella värdet.
Print Data after Printing (Utskriftdata efter utskrift)
Ange om utskriftsdata ska raderas efter utskriften.
JPEG Printing Setting (Inställning för JPEG-utskrift)
Välj metod för bildbehandling när du skriver ut JPEG-bilder.
Scale JPEG images to fit media (Skala JPEG-bilder så att de passar media)
Gör det möjligt att förstora eller förminska en JPEG-bild så att den passar pappersformatet.
Airplane Mode (Flygplansläge)
Låter dig inaktivera gränssnitten för Bluetooth eller Wi-Fi. Den här funktionen är användbar om du använder skrivaren på en plats där signalöverföring inte är tillåten.

Bluetooth Settings (Bluetooth-inställningar) Fliken (PJ-862/PJ-863/PJ-883)

Bluetooth Device Name (Namn på Bluetooth-enheten)
Visar Bluetooth-enhetsnamnet.
Bluetooth Address (Bluetooth-adress)
Visar den erhållna Bluetooth-adressen.
Visible to Other Devices (Synlig för andra enheter)
Låter skrivaren upptäckas av andra Bluetooth-enheter.
Change PIN code (Ändra PIN-kod)
Om On (På) har valts kan du ändra den kompatibla PIN-koden med Bluetooth 2.0 eller tidigare.
Request Secure Simple Pairing (SSP) settings during pairing (Begär inställningar för Secure Simple Pairing (SSP) under parning)
Om denna kryssruta är markerad kan parkoppling utföras med hjälp av skrivarknapparna för kompatibla enheter med Bluetooth 2.1 eller senare.

Wireless LAN (Trådlöst LAN) Fliken (PJ-883)

WirelessDirect
Slå på eller av Wireless Direct-funktionen.
SSID/Network Key Generation (Generering av SSID/nätverksnyckel)
Välj alternativet AUTO eller STATIC (STATISK).
SSID(Network Name) (SSID (nätverksnamn))/Network Key (Nätverksnyckel)
Ange SSID (3 till 25 ASCII-tecken) och nätverksnyckeln som du vill använda i Wireless Direct-läge. Du kan endast ange en inställning när alternativet STATIC (STATISK) är valt som SSID/Network Key Generation (Generering av SSID/nätverksnyckel).
Display current settings (Visa nuvarande inställningar)
Visar de aktuella inställningarna för Wireless Direct. Klicka på knappen Current Settings (Nuvarande inställningar) för att uppdatera inställningarna som visas med den senaste informationen.