Utskriftsinställningar (Windows)

Fliken Grundläggande

image
  1. Papperstyp
    Ange vilken typ av papper som har fyllts på.
  2. 2-skiktsläge
    Ange inställningen för användning av 2-lags papper.
  3. Rullskrivarfodral
    Ange inställningen för användning av det valfria rullskrivarhöljet. Beroende på det valda alternativet kan du justera matningsvärdet eller mängden papper som dras tillbaka för rullskrivarhöljet.
    Alternativ Beskrivning
    Skrivarstandard Välj det här alternativet om du vill använda skrivarinställningarna som de är.
    Ingen Välj det här alternativet när du inte använder rullskrivarhöljet.
    PA-RC-001 Välj det här alternativet om du vill använda antirullmekanismen när du använder rullskrivarhöljet.
    PA-RC-001 (utan uträtning) Välj det här alternativet om du inte vill använda antirullmekanismen när du använder rullskrivarhöljet.
    PA-RC-001 (kort matning) Om du använder rullskrivarhöljet med papper som gått genom antirullmekanismen får pappret tryckmärken. Använd det här alternativet för att se till att tryckmärken inte skrivs ut.
  4. Formulär matningsläge
    Ange hur skrivaren reagerar på formmatningskommandon som tas emot från vilken källa som helst.
    Ingen matning/Matningsmarginal
    Om Matningsmarginal är inställt på 0 matas inte papper in i slutet av ett jobb. Om ett värde har angetts för Matningsmarginal matas papper i slutet av jobbet som motsvarar det här värdet. Använd den här inställningen när du skriver ut på icke-perforerad pappersrulle. Se till att du ställer in PapperstypRulle.
    Fast sida
    Papper matas in i slutet av ett jobb för att passa den vertikala längden för den valda sidstorleken (t.ex. letter, legal, A4 eller användardefinierad storlek). Välj den här inställningen när du använder pappersrulle. Se till att du ställer in PapperstypRulle.
    Slut på sidan
    Papper matas ut tills papperssensorn känner av ett förtryckt märke för sidslut på papperet eller arket, eller tills 355,6 mm av papperet har matats. Använd den här inställningen när Papperstyp är inställd på Klippt ark eller Perforerad rulle.
    Dra in, slut på sidan
    Papper matas ut tills papperssensorn känner av ett förtryckt märke för sidslut på papperet. Därefter matas pappret tillbaka till startpositionen innan nästa sida skrivs ut. Använd den här inställningen när Papperstyp är inställd på Perforerad rulle.
  5. Matningsmarginal
    Ange matningsmarginalen för utskriftsjobbet. Använd den här inställningen när Formulär matningsläge är inställd på Ingen matning/Matningsmarginal.
  6. Matarposition
    Ange positionen för pappersmatningen för utskrift på anpassat papper.
  7. Flersidig utskrift
    Välj om du vill skriva ut mer än en sida på ett enda pappersark.
  8. Sidordning
    Ange sidordning när en annan inställning än Normal anges för Flersidig utskrift.
  9. Kantlinje
    Ange kantlinje mellan sidor när en annan inställning än Normal anges för Flersidig utskrift.

Fliken Avancerat

image
  1. Justering av utskriftssvärta
    Välj skrivarens svärtningsgrad.
  2. Skalning
    Ange minskning eller förstoring för utskrift.
  3. Spegelvänd utskrift
    Välj om du vill skriva ut dokumentet i omvänd ordning.
  4. Roterad
    Välj om du vill rotera dokumentet 180 grader.
  5. Använd vattenstämpel
    Välj om du vill skriva ut en logotyp eller text som vattenstämpel på dokumentet. Du kan använda förinställda vattenstämplar, lägga till en ny vattenstämpel eller använda en bildfil som du själv har skapat.
  6. Utskrift av sidhuvud/sidfot
    Välj om du vill skriva ut datum, tid och ID i sidhuvud eller sidfoten.
  7. Administratör
    Välj att låsa följande inställningar så att de inte kan ändras.
    • Antal kopior
    • Flera sidor och skalning
    • Vattenstämpel
    • Utskrift av sidhuvud/sidfot
  8. Övriga utskriftsalternativ
    Skriv ut text i svart
    Välj att skriva ut text i färg i svart.
    Halvtoning
    Välj en bearbetningsmetod för halvtoner.
    Skriv ut streckad linje
    Välj att skriva ut streckade linjer mellan sidorna, vilket är användbart när du skriver ut på pappersrulle. Ställ in Formulär matningslägeFast sida och PapperstypRulle och markera sedan kryssrutan Skriv ut streckad linje. Observera att streckade linjer skrivs ut på pappret, de stansas inte in i pappret.
    Byt automatiskt kommandoläge
    Ange om kommandot för lägesbyte skickas automatiskt när kommandona växlas när skrivaren används.

Vi rekommenderar att du aktiverar det här läget genom att markera kryssrutan.

Utskriftshastighet
    Välj skrivarens utskriftshastighet. Om du minskar utskriftshastigheten förbättras utskriftskvaliteten.
    Alternativ Beskrivning
    1.1 ips / 27 mm/s Välj dessa alternativ när du vill prioritera bildkvaliteten.
    1.9 ips / 48 mm/s
    2.7 ips / 70 mm/s
    3.5 ips / 90 mm/s Den här inställningen balanserar hastighet och bildkvalitet. Välj det här alternativet när du skriver ut standarddokument.
    Snabb (utkastkvalitet) Prioritetsläge för hastighet. Välj det här alternativet när du skriver ut dokument som innehåller fet text.
    Snabb (linjekonvertering) Prioritetsläge för hastighet. Välj det här alternativet när du skriver ut dokument med linjerade sidor eller fet text.
    Datakomprimering
    Välj att komprimera utskriftsdata och skicka dem till skrivaren.

Vi rekommenderar att du markerar kryssrutan för detta objekt.

Paus för rullpapper
    Under pausen före utskrift av nästa ark visas ett meddelande där du måste bekräfta om du vill fortsätta med utskriften.
    Skriv ut arkiv
    Välj att spara utskriftsdata som en PDF-fil på datorn.

Fliken Utskriftsprofiler

image

Utskriftsprofiler är förinställningar som snabbt ger dig åtkomst till utskriftskonfigurationer som används ofta. Ofta använda utskriftsinställningar kan läggas till som utskriftsprofiler.