Home > Printerinstellingen > De printerinstellingen wijzigen met Printer Instelling Tool (Windows) > De communicatie-instellingen van Printer Instelling Tool (Windows)

De communicatie-instellingen van Printer Instelling Tool (Windows)

Gerelateerde modellen:PJ‑862 / PJ‑863 / PJ‑883
Met de optie Communicatie-instellingen in Printer Instelling Tool kunt u de communicatie-instellingen voor de printer opgeven of wijzigen als de printer met een USB-kabel of via een Bluetooth-verbinding met de computer wordt verbonden. U kunt de communicatie-instellingen niet alleen opgeven voor één printer, u kunt de instellingen ook toepassen op meerdere printers.

Dialoogvenster Instellingen

image
  1. Menubalk
    Via de menubalk hebt u toegang tot diverse opdrachten, gegroepeerd onder menutitels (de menu’s Bestand, Tools en Help) op basis van de beschikbare functies.
  2. Apparaatnaam

De naam van het apparaat wordt weergegeven.

3. Gedeelte voor weergave en wijzigen van instellingen
    Weergave van de huidige instellingen voor het geselecteerde item.
  4. Vernieuwen
    Klik op deze knop om de instellingen die worden weergegeven bij te werken met de meest recente informatie.
  5. Afsluiten

Klik om het venster Communicatie-instellingen te sluiten en terug te keren naar het hoofdvenster van Printer Instelling Tool.

image
    Als u wijzigingen hebt aangebracht in de instellingen, worden die niet op de printers toegepast als u alleen op de knop Afsluiten klikt. U moet eerst op de knop Toepassen klikken.
  6. Toepassen

Klik om de instellingen toe te passen op de printer. Selecteer de optie Opslaan in opdrachtbestand in de vervolgkeuzelijst om de opgegeven instellingen in een opdrachtbestand op te slaan. U kunt het opgeslagen opdrachtbestand in de modus massaopslag gebruiken om instellingen op een printer toe te passen.

image
    Als u op Toepassen klikt, worden alle instellingen op alle tabbladen toegepast op de printer. Als het selectievakje Deze instellingen uitschakelen is aangevinkt, worden de instellingen niet toegepast.
  7. Items
    Als u het menu Huidige status selecteert, worden de huidige instellingen weergegeven in het gedeelte voor het weergeven en wijzigen van instellingen. Selecteer het item waarvan u de instellingen wilt wijzigen.
  8. Deze instellingen uitschakelen
    Als u dit selectievakje inschakelt, wordt image weergegeven op het tabblad en kunnen geen instellingen meer worden opgegeven of gewijzigd. Instellingen op een tabblad waarop image wordt weergegeven, worden niet toegepast op de printer, ook niet als u op Toepassen klikt. Bovendien worden de instellingen op het tabblad niet opgeslagen of geëxporteerd als de opdracht Opslaan in opdrachtbestand of Exporteren wordt gebruikt. Schakel het selectievakje uit als u de instellingen wilt toepassen op de printer, wilt opslaan of wilt exporteren.
  9. Tabbladen voor instellingen
    Op de tabbladen staan instellingen die u kunt opgeven en wijzigen. Als image op het tabblad wordt weergegeven, worden de instellingen niet toegepast op de printer.
  10. Printer

De lijst met aangesloten printers.

Menubalk

Bestand Menuopties
Instellingen op printer toepassen

De instellingen worden op de printer toegepast.

Instellingen opslaan in opdrachtbestand
De opgegeven instellingen opslaan in een opdrachtbestand. De bestandsextensie is BIN. U kunt het opgeslagen opdrachtbestand in de modus massaopslag gebruiken om instellingen op een printer toe te passen.
image
  • Als het selectievakje Deze instellingen uitschakelen is aangevinkt, worden de instellingen niet opgeslagen.
  • De volgende informatie wordt niet opgeslagen in het opdrachtbestand:
    • Naam knooppunt
    • IP-adres, subnetmasker en standaardgateway (als het IP-adres is ingesteld op STATIC)
  • De opgeslagen opdrachten voor de communicatie-instellingen hebben alleen betrekking op het toepassen van de instellingen op een printer. Gebruik de modus massaopslag om de instellingen met behulp van dit opdrachtbestand op de printer toe te passen.
  • Opdrachtbestanden worden opgeslagen met verificatiesleutels en wachtwoorden. Neem de nodige maatregelen om opgeslagen opdrachtbestanden te beveiligen, bijvoorbeeld door de bestanden op te slaan op locaties die voor anderen onbereikbaar zijn.
  • Stuur het opdrachtbestand niet naar een ander model printer.
Certificaten installeren (PJ-883)
Voor sommige netwerkverificatiemethoden is een certificaat vereist.

Installeer een certificaat op de aangesloten printer of sla een certificaat op als een opdrachtbestand dat onder printers van hetzelfde model kan worden gedistribueerd.

Importeren
Importeer draadloze instellingen vanuit de huidige computer (PJ-883)
De instellingen van de computer worden geïmporteerd.
image
  • Voor het importeren van de draadloze instellingen van de computer hebt u beheerdersrechten op de computer nodig.
  • U kunt uitsluitend PSA-instellingen importeren (instellingen voor Personal Security Authentication: open systeem, verificatie met publieke sleutel, WPA/WPA2-PSK en WPA3 SAE met maximaal 63 tekens). ESA-instellingen (instellingen voor Enterprise Security Authentication, zoals EAP-FAST) en WPA2-PSK- (TKIP) of WPA-PSK-instellingen (AES) kunnen niet worden geïmporteerd.
  • Als de computer is verbonden met meerdere draadloze LAN’s, wordt de eerste set draadloze instellingen die wordt gedetecteerd (alleen persoonlijke instellingen), gebruikt voor het importeren van de gegevens.
  • Alleen de instellingen op het tabblad Draadloos LAN - deelvenster Draadloze instellingen kunnen worden geïmporteerd (communicatiemodus, SSID, verificatiemethode, versleutelingsmodus en verificatiesleutel).
Selecteer een profiel om te importeren
Importeert het geëxporteerde bestand en past de instellingen op de printer toe. Klik op Bladeren en selecteer het bestand dat u wilt importeren. De instellingen in het geselecteerde bestand worden weergegeven in het gedeelte voor weergave en wijzigen van instellingen.
image
  • Alle instellingen kunnen worden geïmporteerd, behalve de namen van knooppunten.
  • U kunt alleen profielen importeren die compatibel zijn met de geselecteerde printer.
  • Als het IP-adres van het geïmporteerde profiel is ingesteld op STATIC, wijzigt u indien nodig het IP-adres van het geïmporteerde profiel om te voorkomen dat het IP-adres een duplicaat is van een eerder geconfigureerde printer op het netwerk.
Exporteren
De huidige instellingen opslaan in een bestand. Als het selectievakje Deze instellingen uitschakelen is aangevinkt, worden de instellingen niet opgeslagen.
image
Geëxporteerde bestanden worden niet gecodeerd.
Tools Menuopties
Optie-instellingen
Herstart de printer automatisch na toepassen van nieuwe instellingen
Als u dit selectievakje inschakelt, wordt de printer automatisch opnieuw opgestart nadat de communicatie-instellingen zijn toegepast. Als u dit selectievakje uitschakelt, moet de printer handmatig opnieuw worden opgestart.
image
Bij het configureren van meerdere printers kunt u het wijzigen van instellingen bespoedigen door dit selectievakje uit te schakelen. In dit geval raden we aan het selectievakje in te schakelen bij het configureren van de eerste printer, zodat u kunt controleren of elke instelling tegemoetkomt aan het beoogde doel.
Detecteert de verbonden printer automatisch en haalt de huidige instellingen op
Als u dit selectievakje inschakelt terwijl er een printer op de computer is aangesloten, wordt de printer automatisch gedetecteerd en worden de huidige instellingen van de printer weergegeven in het deelvenster Huidige status.
image
Als de aangesloten printer een ander model is dan de printer die wordt weergegeven in de vervolgkeuzelijst Printer, worden de beschikbare instellingen op alle tabbladen aangepast aan de aangesloten printer.
Naam knooppunt/Bluetooth apparaatnaam wijzigen
Hiermee kunt u de naam van een knooppunt en een Bluetooth-apparaat wijzigen.
Standaardcommunicatie-instellingen herstellen
Alle communicatie-instellingen terugzetten naar de fabriekswaarden.
Help Menuopties
Help weergeven
De Help-bestanden worden weergeven.

Tabblad Algemeen

Communicatie-instellingen
Netwerkinstellingen bij inschakelen (PJ-883)
De netwerkinstellingen op het moment dat de printer wordt ingeschakeld.
Geselecteerde interface (PJ-883)
Selecteer de optie Infrastructuur, Infrastructuur en Wireless Direct of Wireless Direct.
Bluetooth bij inschakelen
De Bluetooth-instellingen op het moment dat de printer wordt ingeschakeld. Selecteer de optie Standaard aan, Standaard uit of Huidige status behouden.
IPv6 (PJ-883)
IPv6-gebruik
Selecteer Inschakelen of Uitschakelen.
Prioriteit op IPv6-adres
Schakel dit selectievakje in om een IPv6-adres prioriteit te geven.
AirPrint-instellingen (PJ-883)
AirPrint in- of uitschakelen en de instellingen configureren.

Draadloos LAN Tabblad (PJ-883)

TCP/IP (Draadloos)
Bootmethode
Selecteer de optie AUTO, BOOTP, DHCP, RARP of STATIC.
IP-adres/Subnetmasker/Gateway
Geef de verschillende netwerkinstellingen op. U kunt deze instellingen alleen opgeven als het IP-adres is ingesteld op STATIC.
DNS-servermethode
Selecteer de optie AUTO of STATIC.
IP-adres primaire DNS-server/IP-adres secundaire DNS-server
U kunt deze instellingen alleen opgeven als de DNS-server is ingesteld op STATIC.
IPv6
Statisch IPv6-adres
Geef een permanent IPv6-adres op.
Dit adres activeren
Het opgegeven statische IPv6-adres inschakelen.
Primaire DNS Server IPv6 Adres/Secundaire DNS Server IPv6 Adres
Geef de IPv6-adressen van de DNS-servers op.
Lijst van IPv6-adressen
De lijst met IPv6-adressen wordt weergegeven.
Draadloze instellingen
Communicatiemodus
Toont de communicatiemodus.
SSID (netwerknaam)
Klik op Zoeken om de beschikbare SSID’s weer te geven in een apart dialoogvenster.
Kanaal
Toont het automatisch geselecteerde kanaal.
Verificatiemethode/Coderingsmodus
Onderstaande tabel bevat de ondersteunde versleutelingsmodi voor de verificatiemethoden.
Verificatiemethode Coderingsmodus

Open systeem

Geen / WEP

Gedeelde sleutel

WEP

WPA3-SAE

AES

WPA/WPA2-PSK/WPA3-SAE

TKIP+AES / AES

EAP-FAST/NONE

TKIP+AES / AES

EAP-FAST/MS-CHAPv2

TKIP+AES / AES

EAP-FAST/GTC

TKIP+AES / AES

PEAP/MS-CHAPv2

TKIP+AES / AES

PEAP/GTC

TKIP+AES / AES

EAP-TTLS/CHAP

TKIP+AES / AES

EAP-TTLS/MS-CHAP

TKIP+AES / AES

EAP-TTLS/MS-CHAPv2

TKIP+AES / AES

EAP-TTLS/PAP

TKIP+AES / AES

EAP-TLS

TKIP+AES / AES

image
Beveiligingsinstellingen op een hoger niveau opgeven: als de certificaatverificatie moet worden uitgevoerd met de verificatiemethode EAP-FAST, PEAP, EAP-TTLS of EAP-TLS kan het certificaat niet worden opgegeven met Printer Instelling Tool. Geef, nadat de printer is geconfigureerd voor het netwerk, het certificaat op door de printer te adresseren vanuit een webbrowser. De installatie van het verificatiecertificaat kan ook worden uitgevoerd via de menubalk van Printer Instelling Tool: Bestand>Certificaten installeren.
WEP-sleutel
U kunt alleen een instelling opgeven als u WEP hebt geselecteerd als versleutelingsmodus.
Passphrase
U kunt alleen een instelling opgeven als u WPA/WPA2-PSK/WPA3-SAE hebt geselecteerd als verificatiemethode.
Gebruiker-ID/Wachtwoord
U kunt alleen instellingen opgeven als u EAP-FAST, PEAP, EAP-TTLS of EAP-TLS hebt geselecteerd als verificatiemethode. Bovendien is het bij EAP-TLS niet nodig een wachtwoord in te voeren. Er moet wel een clientcertificaat worden geregistreerd. Maak vanuit een webbrowser verbinding met de printer en geef het certificaat op dat u wilt registreren.
Toon de sleutel en het wachtwoord op het scherm
Als u dit selectievakje inschakelt, worden sleutels en wachtwoorden leesbaar weergegeven op het scherm (niet-versleutelde tekst).

Wireless Direct Tabblad (PJ-883)

Instellingen Wireless Direct
SSID/Netwerksleutel genereren
Selecteer de optie AUTO of STATIC.
SSID (netwerknaam)/Netwerksleutel
Geef de SSID (max. 25 ASCII-tekens) en de netwerksleutel (max. 63 tekens) op die u in de modus WirelessDirect wilt gebruiken.
image
  • De standaard SSID en het standaardwachtwoord zijn:
    • SSID: "DIRECT-*****_PJ-883" waarbij ***** staat voor de laatste vijf cijfers van het serienummer van de printer.
    • Wachtwoord: 883 *****

***** staat voor de laatste vijf cijfers van het serienummer. U vindt het serienummer aan de onderkant van de printer.

Kanaal
Geef het kanaal op dat voor de modus WirelessDirect moet worden gebruikt.

Tabblad Bluetooth

Bluetooth-instellingen
Bluetooth-modus
Selecteer beheermodus als Bluetooth wordt ingeschakeld.
Klassiek
Zichtbaar voor andere apparaten
Hier kunt u aangeven of de printer mag worden gedetecteerd door andere Bluetooth-apparaten.
Pincode wijzigen
De PIN-code wijzigen.
De PIN-code op het scherm weergeven
De PIN-code op de computer weergeven.
Voor de koppeling is bevestiging op de printer vereist
Als dit selectievakje is ingeschakeld in de Classic Bluetooth-modus, moet er een extra handeling op de printer worden uitgevoerd als u de printer wilt koppelen aan apparaten met Bluetooth 2.1 of hoger.
Automatisch opnieuw koppelen
Geef aan of er automatisch verbinding moet worden gemaakt met een Apple-apparaat (iPad, iPhone of iPod touch) waarmee eerder verbinding is gemaakt.
Laag energieverbruik
Modus Minimale beveiliging
Selecteer het minimumbeveiligingsniveau bij gebruik van de modus Alleen Laag energieverbruik.
Voor de koppeling is bevestiging op de printer vereist
Als dit selectievakje is ingeschakeld in de modus Alleen Laag energieverbruik, moet er een extra handeling op de printer worden uitgevoerd als u de printer wilt koppelen aan apparaten die compatibel zijn met Laag energieverbruik.