Home > Software installeren > De printer verbinden met een computer of mobiel apparaat > De printer via Wi-Fi met een computer verbinden > De printer met een computer verbinden zonder een Wi-Fi-router/toegangspunt (WirelessDirect)

De printer met een computer verbinden zonder een Wi-Fi-router/toegangspunt (WirelessDirect)

Gerelateerde modellen:PJ‑883
Met WirelessDirect kunt u een verbinding tussen een printer en een computer of mobiel apparaat rechtstreeks tot stand brengen, zonder een Wi‑Fi-router/toegangspunt. De printer fungeert dan als Wi-Fi-toegangspunt.
  1. Controleer de Wireless Direct-instellingen van de printer.
    • Met een Windows-computer:
      1. Gebruik een USB-kabel om de printer met de computer te verbinden.
      2. Start Printer Instelling Tool op de computer en klik op de knop Communicatie-instellingen.
      3. Controleer of Wireless Direct is geselecteerd bij Geselecteerde interface op het tabblad Algemeen.
    • Met een Mac-computer:

Gebruik een USB-kabel om de printer met de computer te verbinden. Start Printer Instelling Tool op de computer en controleer of WirelessDirect is ingesteld op On (Aan) op het tabblad Wireless LAN (Draadloos LAN).

2. Druk op de Bluetooth en Wi-Fi-knop image op de printer om de Wi-Fi-functie in te schakelen.
    • Controleer of het Bluetooth en Wi-Fi-lampje image om de drie seconden in de kleur groen image of cyaan image gaat knipperen.
    • Als het Bluetooth en Wi-Fi-lampje image blauw image knippert, houdt u de Bluetooth en Wi-Fi-knop image ongeveer drie seconden ingedrukt. De kleur waarin het lampje knippert, verandert telkens wanneer u de Bluetooth en Wi-Fi-knop image ingedrukt houdt.
  3. Gebruik de computer of het mobiele apparaat om de SSID van de printer te selecteren. Voer indien nodig het wachtwoord in.
    image
    • De standaard SSID en het standaardwachtwoord zijn:
      • SSID: "DIRECT-*****_PJ-883" waarbij ***** staat voor de laatste vijf cijfers van het serienummer van de printer.
      • Wachtwoord: 883 *****

***** staat voor de laatste vijf cijfers van het serienummer. U vindt het serienummer aan de onderkant van de printer.

OPMERKING
  • U vindt het serienummer aan de onderzijde van de printer. U kunt het serienummer ook achterhalen door het configuratierapport af te drukken.

Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen: De printerinstellingen bevestigen.

• Wijzig de netwerkinstellingen van de printer in Printer Instelling Tool.
  • Met Printer Instelling Tool kunt u de netwerkinstellingen ook toewijzen aan meerdere printers.
  • Als U WirelessDirect hebt ingeschakeld, kunt u geen verbinding maken met internet via Wi‑Fi. Als u internet wilt gebruiken, moet u verbinding maken via een Wi-Fi-router/toegangspunt (infrastructuurmodus).
  • Het verdient aanbeveling een nieuw WirelessDirect-wachtwoord in te stellen met Printer Instelling Tool om ongeautoriseerde toegang tot de printer te voorkomen.