Inställningstabeller

[Inställningar]

image [Inställningar]

Nivå 2

Nivå 3

Nivå 4

Beskrivningar

Toner

Tonerlivslängd

Visa tonerns ungefärliga återstående livslängd.

Testutskrift

Skriv ut en testsida.

Färgkorrigering

Korrigeringsstart

Gör en färgkalibrering för att kontrollera och korrigera färgerna. Gör sedan en registrering för att justera utskriftspositionen för varje färg.

Återställ

Återställ kalibreringsparametrarna till standardinställningarna.

Nätverk

Trådbundet LAN

Öppna inställningsmenyerna för trådbundet LAN.

WLAN(Wi-Fi)  *1

Öppna inställningsmenyerna för WLAN.

Fackinst.

Öppna inställningsmenyerna för fack.

Wi-Fi Direct

Öppna inställningsmenyerna för Wi-Fi Direct.

Eco-läge

Slå på följande maskininställningar samtidigt.

• 2-sidig utskriftLångsida *2
  • Vilolägestid: 0 Min
  • Dämp.timer: 10sek
  • Tyst läge: *2
  • Tonerbesparing: *2

Alla inställn.

Konfigurera de detaljerade inställningarna.

*1
För vissa modeller kan den trådlösa nätverksanslutningen endast användas när tillvalet WiFi-modul är installerat.
*2
Den här inställningen kan ändras efter att du har ändrat vissa maskininställningar via Webbaserad hantering.

[Allmän inställ]

[Alla inställn.]>[Allmän inställ]

Nivå 3

Nivå 4

Nivå 5

Nivå 6

Beskrivningar

Fackinst.

Papperstyp

Kombi

Välj den papperstyp som stämmer överens med papperet i kombifacket.

Fack 1

Välj den papperstyp som stämmer överens med papperet i standardpappersfacket.

Fack 2 *1

Välj den papperstyp som stämmer överens med papperet i det extra facket (fack 2).

Fack 3 *1

Välj den papperstyp som stämmer överens med papperet i det extra facket (fack 3).

Fack 4 *1

Välj den papperstyp som stämmer överens med papperet i det extra facket (fack 4).

Fack 5 *2

Välj den papperstyp som stämmer överens med papperet i det extra facket (fack 5).

Papp.format

Kombi

Välj pappersformatet på det papper som du har lagt i kombifacket.

Fack 1

Välj pappersformatet på det papper som du har lagt i standardpappersfacket.

Fack 2 *1

Välj storleken på det papper som du har lagt i det extra facket (fack 2).

Fack 3 *1

Välj storleken på det papper som du har lagt i det extra facket (fack 3).

Fack 4 *1

Välj storleken på det papper som du har lagt i det extra facket (fack 4).

Fack 5 *2

Välj storleken på det papper som du har lagt i det extra facket (fack 5).

Fack

Välj det fack du vill använda.

Prioritering

När alternativet Auto har valts i menyn Fack väljer du i vilken ordning maskinen använder olika pappersfack som innehåller papper av samma storlek.

Utskriftsposit.

Kombi

X Offset

Flytta utskriftens startposition (från övre vänstra hörnet på sidan) på det papper du har lagt i kombifacket vågrätt upp till -500 (vänster) till +500 (höger) punkter vid 300 dpi.

Y Offset

Flytta utskriftens startposition (från övre vänstra hörnet på sidan) på det papper du har lagt i kombifacket lodrätt upp till -500 (upp) till +500 (ned) punkter vid 300 dpi.

Fack 1

X Offset

Flytta utskriftens startposition (från övre vänstra hörnet på sidan) på det papper du har lagt i standardpappersfacket vågrätt upp till -500 (vänster) till +500 (höger) punkter vid 300 dpi.

Y Offset

Flytta utskriftens startposition (från övre vänstra hörnet på sidan) på det papper du har lagt i standardpappersfacket lodrätt upp till -500 (upp) till +500 (ned) punkter vid 300 dpi.

Fack 2 *1

X Offset

Flytta utskriftens startposition (från övre vänstra hörnet på sidan) på det papper du har lagt i extrafacket (fack 2) vågrätt upp till -500 (vänster) till +500 (höger) punkter vid 300 dpi.

Y Offset

Flytta utskriftens startposition (från övre vänstra hörnet på sidan) på det papper du har lagt i extrafacket (fack 2) lodrätt upp till -500 (upp) till +500 (ned) punkter vid 300 dpi.

Fack 3 *1

X Offset

Flytta utskriftens startposition (från övre vänstra hörnet på sidan) på det papper du har lagt i extrafacket (fack 3) vågrätt upp till -500 (vänster) till +500 (höger) punkter vid 300 dpi.

Y Offset

Flytta utskriftens startposition (från övre vänstra hörnet på sidan) på det papper du har lagt i extrafacket (fack 3) lodrätt upp till -500 (upp) till +500 (ned) punkter vid 300 dpi.

Fack 4 *1

X Offset

Flytta utskriftens startposition (från övre vänstra hörnet på sidan) på det papper du har lagt i extrafacket (fack 4) vågrätt upp till -500 (vänster) till +500 (höger) punkter vid 300 dpi.

Y Offset

Flytta utskriftens startposition (från övre vänstra hörnet på sidan) på det papper du har lagt i extrafacket (fack 4) lodrätt upp till -500 (upp) till +500 (ned) punkter vid 300 dpi.

Fack 5 *2

X Offset

Flytta utskriftens startposition (från övre vänstra hörnet på sidan) på det papper du har lagt i extrafacket (fack 5) vågrätt upp till -500 (vänster) till +500 (höger) punkter vid 300 dpi.

Y Offset

Flytta utskriftens startposition (från övre vänstra hörnet på sidan) på det papper du har lagt i extrafacket (fack 5) lodrätt upp till -500 (upp) till +500 (ned) punkter vid 300 dpi.

Utmatningsfack *3

Välj det utmatningsfack du vill använda.

Häfta *4

Välj om du vill att utskrifter ska häftas ihop och sidorna matas ut i utmatningsfacket för efterbehandlaren med häftning.

Förskjutning *4

Välj om du vill att utskrifter som matas ut i utmatningsfacket för efterbehandlaren med häftning ska separeras så att de blir lättare att hantera.

SF fortsätt *4

Välj om du vill att skrivaren ska fortsätta att skriva ut när det valda pappersformatet eller den valda mediatypen inte stöds av efterbehandlaren med häftning.

MX fortsätt *5

Välj om du vill att skrivaren ska fortsätta att skriva ut så fort det finns ledigt utrymme i sorteringsfacket (MX).

Restfack *6

Välj ett visst fack du inte vill använda om det ligger papper av fel storlek i det.

Sorteringsfack *6

Välj det fack som innehåller papper som används som separeringspapper, vilket införs mellan varje utskriftsjobb.

Med. pap.ni. låg

Med. pap.ni. låg

Välj om ett meddelande som berättar att pappersfacket nästan är tomt ska visas.

Meddelandenivå

Välj minsta pappersnivå som utlöser meddelandet.

Kontr. papper

Välj om du vill att ett meddelande som ber dig att kontrollera papperstyp och pappersformat ska visas när du drar ut facket ur skrivaren.

LCD-inställn.

Bakgrundsljus

Justera ljusstyrkan för bakgrundsbelysningen.

Dämp.timer

Ange hur länge LCD-skärmens bakgrundsbelysning ska vara tänd efter en tryckning.

Skärminställ.

Displayinfo

IP-adress

Välj om maskinens IP-adress ska visas på startskärmen.

Miljö

Eco-läge

Slå på följande maskininställningar samtidigt.

• 2-sidig utskrift: Långsida *7
  • Vilolägestid: 0 Min
  • Dämp.timer: 10sek
  • Tyst läge: *7
  • Tonerbesparing: *7

Tonerbesparing

Öka sidkapaciteten för tonerkassetten.

Vilolägestid

Ställ in hur lång tid som ska passera innan skrivaren växlar till energisparläge.

Tyst läge

Sänk utskriftsljud.

Autoavstängn.

Ange antalet timmar som maskinen ska befinna sig i djupt viloläge innan den växlar till avstängt läge.

Inställn.lås

Ange lösenord

Förhindra att obehöriga användare ändrar maskinens inställningar.

Lås Av⇒På

Nytt lösenord

(Endast tillgängligt när du anger lösenordet första gången.)

Gränssnitt

Välj

Välj det gränssnitt som ska användas.

Om du väljer alternativet Auto ändrar maskinen automatiskt gränssnittet till USB eller Nätverk beroende på vilket gränssnitt som tar emot data.

Autogränssn.tid

Ställ in timeoutperiod för automatiskt gränssnittsval.

Indatabuffert

Öka eller minska indatabuffertens kapacitet.

Ta Bort Sparat

Makro-ID=

Radera registrerad makroinformation.

Ström-ID

Radera sparad flödesinformation.

Font-ID=

Radera registrerad information om teckensnitt.

Radera alla

Återställ skrivarens standardinställningar för makro, flöde och teckensnitt.

Initiera USB-enhet

(Endast tillgängligt när USB-minnet har valts på menyn för lagringsplats.)

Starta USB-minnet för USB-lagrad utskrift. Det tar mer än 40 minuter att starta USB-minnet.

*1

Tillgängligt om extra fack är installerade.

*2

Tillgängligt om extra fack är installerade.

*3
Tillgänglig om sorteringsfacket eller efterbehandlaren med häftning är installerad.
*4
Tillgänglig om efterbehandlaren med häftning är installerad.
*5
Tillgänglig om sorteringsfacket är installerat.
*6

Tillgängligt om nedre fack är installerade.

*7
Den här inställningen kan ändras efter att du har ändrat vissa maskininställningar via Webbaserad hantering.

[Skrivare]

[Alla inställn.]>[Skrivare]

Nivå 3

Nivå 4

Nivå 5

Beskrivningar

Emulering

Välj emuleringsläget.

Kvalitet

Välj utskriftskvalitet.

Utskriftsval

Teckensn. lista

HP LaserJet

Skriv ut listan med teckensnitt och exempel på HP LaserJet.

BR-Script 3

Skriv ut listan med teckensnitt och exempel på BR-Script.

Testutskrift

Skriv ut testsidan.

2-sidigt

2-sidig utskrift

Välj om du vill ha dubbelsidig utskrift på pappret.

En bild

Välj alternativet Ensidig matning för ett utskriftsjobb där den sista sidan är en ensidig bild, för att minska utskriftstiden.

Du måste välja alternativet 2-sidig matning när du använder brevpapper eller förtryckt papper. Om du väljer Ensidig matning för brevpapper eller förtryckt papper kommer den sista sidan att skrivas ut på motsatt sida.

Auto fortsätt

Välj om du vill att maskinen ska nollställa fel som gäller pappersformat eller medietyp automatiskt och använda papper från andra fack.

Utmatningsfärg

Ange utmatningsfärgen.

Papperstyp

Ange papperstyp.

Papp.format

Ställ in pappersformat.

Kopior

Ange antalet utskrivna sidor.

Orientering

Ställ in om pappret som ska skrivas ut ska vara liggande eller stående.

Utskriftsposit.

Öppna inställningsmenyerna för utskriftsposition.

Auto sidmatning

Gör att maskinen automatiskt kan skriva ut information i minnet.

HP LaserJet

Font nummer

Font nummer

Ställ in teckensnittsnummer.

Den här menyn visas om ett hämtningsbart teckensnitt är installerat på din Brother-skrivare.

Mjuk font nr.

Ställ hämtningsbart teckensnittsnummer.

Den här menyn visas om ett hämtningsbart teckensnitt är installerat på din Brother-skrivare.

Fonttäthet

Ställ in teckensnittsbredd.

(Tillgängligt för vissa teckensnittsnummer)

Fontpunkt

Ställ in teckensnittsstorlek.

(Tillgängligt för vissa teckensnittsnummer)

Symboluppsättn.

Välj den symbol eller det tecken som ställts in.

Tabellutskrift

Skriv ut kodtabellen.

Auto radmatning

PÅ: CR -> CR+LF, AV: CR -> CR

Auto vagnretur

PÅ: LF -> LF+CR, FF -> FF+CR eller VT -> VT+CR

AV: LF -> LF, FF -> FF eller VT -> VT

Auto radbyte

Välj om radmatning och vagnretur ska införas när maskinen når högermarginalen.

Auto sidbyte

Välj om radmatning och vagnretur ska införas när vagnpositionen når den nedre marginalen.

Vänster marginal

Ställ in vänster marginal vid kolumn 0 till 70 kolumner vid 1 cpi.

Höger marginal

Ställ in höger marginal vid kolumn 10 till 80 kolumner vid 1 cpi.

Övre marginal

Ställ in den övre marginalen till ett avstånd från papprets övre kant.

Nedre marginal

Ställ in den undre marginalen till ett avstånd från papprets nedre kant.

Rader

Ställ in antalet linjer på varje sida.

Arkmatarkommando

Välj denna inställning om ett problem med facken sker när du använder HP-drivrutiner.

BR-Script 3

Felutskrift

Välj om felinformationen ska skrivas ut eller inte när fel uppstår.

CAPT

Använd CAPT (Colour Advanced Printing Technology) för optimal utskriftskvalitet när du skriver ut en PS-fil skapad av en annan drivrutin än en Brother PS-drivrutin.

Färger och bilder visas tydligare och mer exakt. Utskriftshastigheten blir långsammare.

PDF

Flera sidor

Ställ in sidlayouten när du skriver ut flera sidor.

PDF utskriftsalternativ

Ställ in PDF-utskrift till att antingen skriva ut anmärkningar eller stämplar i PDF-filen tillsammans med texten.

PDF anpassa till sida

Välj om skrivaren ska ändra skala eller storlek på sidorna i PDF-filen så att de överensstämmer med det valda pappersformatet.

Karbonpappermeny

Fotokopiering

Aktivera eller inaktivera funktionen för kopiering med karbonpapper.

Kopior

Anger antalet utskrivna sidor.

Kopia 1 Fack

Välj det fack som ska användas för Kopia1.

Kopia1 ström

Välj ett flöde för Kopia1.

Kopia 2 Fack

...

Kopia 8 Fack

Välj det fack som ska användas för Kopia2 till 8.

Kopia2 ström

...

Kopia8 ström

Välj ett flöde för Kopia2 till 8.

Färgkorrigering

Korrigeringsstart

Gör en färgkalibrering för att kontrollera och korrigera färgerna. Gör sedan en registrering för att justera utskriftspositionen för varje färg.

Återställ

Återställ kalibreringsparametrarna till standardinställningarna.

Autokorrigering

Ange att maskinen ska utföra färgkalibrering och -registrering automatiskt.

Färginställningar

Inställningsläge

Välj om du vill använda utskriftsinställningarna för färg från maskinen eller skrivardrivrutinen.

Färgläge

Välj färgläget.

Förbättra grå färg

Slå på eller av för att förbättra bildkvaliteten i skuggade områden.

Förstärk svart utskrift

Slå på eller stäng av om svart grafik inte skrivs ut korrekt.

Ljusstyrka

Justera ljusstyrkan.

Kontrast

Justera kontrasten.

Röd

Justera den röda färgen.

Grön

Justera den gröna färgen.

Blå

Justera den blå färgen.

Plats för lagring av jobb

Välj vilken plats utskrifterna ska sparas på.

Återställ skrivare

Återställ inställningarna till fabriksinställningarna.

[Nätverk]

[Alla inställn.]>[Nätverk]

Nivå 3

Nivå 4

Nivå 5

Nivå 6

Beskrivningar

Trådbundet LAN

TCP/IP

Boot metod

Välj den IP-metod som passar bäst för dina behov.

IP-adress

Ange IP-adressen.

Nätmask

Ange nätmasken.

Gateway

Ange gateway-adressen.

Nodnamn

Ställ in nodnamnet.

WINS-konfiguration

Väljer WINS-konfigureringsläge.

WINS-server

Primär

Ange den primära WINS-serverns IP-adress.

Sekundär

Ange den sekundära WINS-serverns IP-adress.

DNS server

Primär

Ange IP-adress för primär DNS-server.

Sekundär

Ange IP-adress för sekundär DNS-server.

APIPA

Tilldela IP-adressen automatiskt från det länklokala adressintervallet *1.

IPv6

Aktivera eller inaktivera IPv6-protokollet.

Ethernet

Välj Ethernet-länkläget.

Trådbunden status

Visa länkstatus för Ethernet.

MAC-adress

Visa maskinens MAC-adress.

Ställ in standard *2

Återställ inställningarna för trådbundet nätverk för din maskin till fabriksinställningar.

Aktivera kblans. *2

Stäng av eller starta det trådbundna gränssnittet.

WLAN(Wi-Fi)  *2

Hitta Wi-Fi-nätverk

Konfigurera manuellt inställningarna för ditt trådlösa nätverk.

TCP/IP

Boot metod

Välj den IP-metod som passar bäst för dina behov.

IP-adress

Ange IP-adressen.

Nätmask

Ange nätmasken.

Gateway

Ange gateway-adressen.

Nodnamn

Ställ in nodnamnet.

WINS-konfiguration

Väljer WINS-konfigureringsläge.

WINS-server

Primär

Ange den primära WINS-serverns IP-adress.

Sekundär

Ange den sekundära WINS-serverns IP-adress.

DNS server

Primär

Ange IP-adress för primär DNS-server.

Sekundär

Ange IP-adress för sekundär DNS-server.

APIPA

Tilldela IP-adress automatiskt från lokalt adressomfång. *1

IPv6

Aktivera eller inaktivera IPv6-protokollet.

WPS/Tryck på knappen

Konfigurera dina inställningar för trådlösa nätverket med metoden enknappstryck.

WPS/pinkod

Konfigurera inställningarna för trådlöst nätverk med hjälp av WPS med en PIN-kod.

WLAN-status

Status

Visa länkstatus för trådlös Ethernet.

Signal

Visa signalstatus.

SSID

Visa det trådlösa nätverkets SSID.

Komm. läge

Visa aktuellt kommunikationsläge.

MAC-adress

Visa maskinens MAC-adress.

Ställ in standard

Återställ inställningarna för trådlöst nätverk för din maskin till fabriksinställningar.

Akitvera WLAN

Stäng av eller slå på det trådlösa gränssnittet.

Wi-Fi Direct  *2

Manuell

Konfigurera dina Wi-Fi Direct-nätverksinställningar manuellt.

Gruppägare

Ställ in din maskin som Gruppägare.

Tryck på knapp

Konfigurera snabbt dina Wi-Fi Direct-nätverksinställningar med metoden enknappstryck.

PIN-kod

Konfigurera snabbt dina Wi-Fi Direct-nätverksinställningar med WPS med en PIN-kod.

Enhetsinformation

Enhetsnamn

Visa maskinens enhetsnamn.

SSID

Visa gruppägarens SSID.

IP-adress

Visa maskinens IP-adress.

Status Information

Status

Visa status för Wi-Fi Direct-nätverket.

Signal

Visa aktuell signalstyrka för Wi-Fi Direct-nätverket.

Aktivera I/F

Aktivera eller inaktivera Wi-Fi Direct-anslutningen.

NFC

Stäng av eller slå på NFC-funktionen.

Web Connect inställn.

Proxyinställ.

Proxyanslutning

Ändra inställningarna för Internetanslutning.

Adress

Port

Användarnamn

Lösenord

IPsec

IPsec är en alternativ säkerhetsfunktion för IP-protokollet som erbjuder autentiserings- och krypteringstjänster. Vi rekommenderar att du kontaktar din nätverksleverantör innan du ändrar denna inställning.

Nätv.återst.

Återställ alla nätverksinställningar för din maskin till fabriksinställningar.

*1
Om maskinens Boot-metod är inställd på Auto, kommer maskinen att försöka ställa in IP-adressen och subnätmasken från en bootserver som DHCP när maskinen ansluts till nätverket. Om ingen bootserver hittas tilldelas en APIPA-IP-adress som t.ex. 169. 254. [001-254]. [000-255]. Om maskinens ”Boot-method” är inställd på ”Statisk” måste du ange en IP-adress manuellt via maskinens kontrollpanel
*2
För vissa modeller kan den trådlösa nätverksanslutningen endast användas när tillvalet WiFi-modul är installerat.

[Skriv rapport]

[Alla inställn.]>[Skriv rapport]

Nivå 3

Beskrivningar

Skrivarinställningar

Skriv ut sidan med skrivarinställningar.

Nätverkskonfiguration

Skriv ut nätverkskonfigurationslistan.

Skriv fillista

Skriv ut en lista med data som sparats i minnet.

Trumpunktsutskrift

Skriv ut trummans punktkontrollblad.

WLAN-rapport

Skriv ut resultatet av diagnosen av den trådlösa nätverksanslutningen.

[Maskininformation]

[Alla inställn.]>[Maskininformation]

Nivå 3

Nivå 4

Beskrivningar

Serienummer

Visa maskinens serienummer.

Inbyggd pro.ver.

Main-version

Kontrollera maskinens firmware-version.

Säkerhetsversion

Uppd av inby prgrm

Uppdatera maskinen till den senaste firmware-versionen.

Auto av inbyggt prgrm

Visa information om firmware på hemskärmen.

Sidräknare

Totalt

Visa det totala antalet sidor som har skrivits ut.

Färg

Visa det totala antalet färgsidor som har skrivits ut.

Svartvitt

Visa det totala antalet monokroma sidor som har skrivits ut.

Dellivslängd *1

Trumma

Visa den återstående livslängden för trumman.

Bälte

Visa den återstående livslängden för bältenheten.

Fixeringsenhet

Visa den återstående livslängden för fixeringsenheten.

Laser

Visa den återstående livslängden för laserenheten.

PM-kit KF

Visa återstående livslängd för pappersmatningssatsen för kombifacket.

PM-kit 1

Visa återstående livslängd för pappersmatningssats 1.

PM-kit 2 *2

Visa återstående livslängd för pappersmatningssats 2.

PM-kit 3 *2

Visa återstående livslängd för pappersmatningssats 3.

PM-kit 4 *2

Visa återstående livslängd för pappersmatningssats 4.

PM-kit 5 *2 *3

Visa återstående livslängd för pappersmatningssats 5.

*1
Livslängden är en uppskattning och kan variera mellan olika användningsförhållanden.
*2

Tillgängligt om extra fack är installerade.

*3
Endast modeller som stöds.

[Grundinställn.]

[Alla inställn.]>[Grundinställn.]

Nivå 3

Nivå 4

Beskrivningar

Återställ

Maskinåterställning

Återställ alla de inställningar du ändrat på maskinen, t.ex. papperstyp.

Nätv.återst.

Återställ alla nätverksinställningar för din maskin till fabriksinställningar.

Fabriksinst.

Återställ maskinen och alla skrivarinställningar (inklusive kommandoinställningar) till fabriksinställningar.

Lokalt språk

Välj språk på LCD-skärmen för ditt land.