Handmatig tweezijdig afdrukken

•
De BR-Script-driver (PostScript® 3™-emulatie) biedt geen ondersteuning voor het handmatig tweezijdig afdrukken.
•
Raadpleeg Tweezijdig afdrukken (duplex) als u de printerdriver Macintosh® voor gebruikt.

Handmatig tweezijdig afdrukken vanuit de papierlade

1
Kies in de printerdriver het tabblad Geavanceerd, klik op het symbool voor Duplex en kies vervolgens de afdrukmodus Handmatig tweezijdig afdrukken. Selecteer het tabblad Normaal en kies als Papierbron Lade1.
2
Stuur de gegevens naar de printer.
De printer zal automatisch eerst alle even pagina's op de ene zijde van het papier afdrukken.
3
Neem de afgedrukte even pagina's van de uitvoerlade en plaats ze opnieuw in de papierlade, met de te bedrukken zijde (de blanco zijde) naar beneden. Volg de instructies op uw computerscherm.
Scherm
Scherm
4
De printer zal nu automatisch de oneven pagina's op de ommezijde van het papier afdrukken.
Opmerking Opmerking
•
Als u bij de Papierbron de optie Automatisch selecteert, moet u de bedrukte even pagina's in de MF lade leggen.
•
Wanneer u papier in de papierlade plaatst, moet u eerst alle resterende papier uit de lade halen. Daarna legt u de bedrukte pagina's met de bedrukte zijde naar boven in de lade. (Leg nooit reeds bedrukte vellen op een stapel onbedrukt papier.)

Handmatig tweezijdig afdrukken vanuit de MF lade

Opmerking Opmerking

Strijk het papier glad alvorens het weer in de MF lade te plaatsen, daar het anders kan vastlopen.
1
Kies in de printerdriver het tabblad Geavanceerd, klik op het symbool voor Duplex en kies vervolgens de afdrukmodus Handmatig tweezijdig afdrukken. Selecteer het tabblad Normaal en kies als Papierbron MF lade.
2
Plaats het papier met de te bedrukken zijde naar boven in de MF lade. Volg de instructies op uw computerscherm. Herhaal deze stap totdat u alle even pagina's hebt afgedrukt.
Figuur
3
Neem de afgedrukte even pagina’s van de uitvoerlade en plaats ze in dezelfde volgorde weer in de MF lade. Plaats het papier met de te bedrukken zijde (blanco zijde) naar boven. Volg de instructies op uw computerscherm.
Scherm
Scherm
4
De printer zal nu automatisch de oneven pagina's op de ommezijde van het papier afdrukken.

Afdrukstand voor handmatig tweezijdig afdrukken

De printer drukt de tweede pagina eerst af.
Als u tien pagina’s op vijf vellen papier afdrukt, wordt op het eerste vel eerst pagina 2 afgedrukt en dan pagina 1. Op het tweede vel wordt pagina 4 en dan pagina 3 afgedrukt. Op het derde vel wordt pagina 6 en dan pagina 5 afgedrukt, enz.
Als u handmatig tweezijdig afdrukt, dient u het papier als volgt te plaatsen:
•
Voor de papierlade:
•
Plaats het papier met de te bedrukken zijde naar beneden gericht en met de bovenkant naar de voorkant van de lade toe.
•
Als u de ommezijde wilt bedrukken, plaatst u het papier met de bedrukte zijde naar boven en de bovenkant naar de voorkant van de lade toe.
•
Bij gebruik van briefhoofden plaatst u het papier met het briefhoofd naar boven en naar de voorkant van de lade gericht.
•
Als u de ommezijde wilt bedrukken, plaatst u het vel met het briefhoofd naar beneden en naar de voorkant van de lade toe.
•
Voor de multifunctionele lade (MF lade):
•
Plaats het papier met de te bedrukken zijde naar boven gericht en met de bovenkant eerst.
•
Als u de ommezijde wilt bedrukken, plaatst u het papier met de bedrukte zijde naar beneden en de bovenkant eerst.
•
Bij gebruik van briefhoofden plaatst u het papier met het briefhoofd eerst en naar beneden gericht.
•
Als u de ommezijde wilt bedrukken, plaatst u het papier met het briefhoofd eerst en naar boven gericht.