Konfigurera trådlösa inställningar

1
Starta maskinen genom att sätta i nätkabeln i ett eluttag.
2
Starta datorn.
3
Sätt i den medföljande cd-skivan i cd-läsaren. Startbilden visas automatiskt. Välj din maskin om skärmen med modellnamn visas. Välj ditt språk om skärmen för språkval visas.
4
Cd-skivans huvudmeny visas då. Klicka på Inledande installation eller Avancerat.
Skärm
Skärm
Obs Obs
Kör programmet start.exe (som finns i rotmappen på cd-skivan från Brother) i Windows® Explorer om fönstret inte visas.
Skärmen som visas på maskinen kan variera beroende på var du befinner dig.
5
Klicka på Installationsguide för trådlöst LAN.
Skärm
Skärm
6
Välj Steg-för-steg-installation (rekommenderas) och klicka sedan på Nästa.
Skärm
7
Välj Med kabel (rekommenderas) och klicka sedan på Nästa.
Skärm
8
Läs Viktigt. Markera kryssrutan när du har kontrollerat att den trådlösa inställningen är aktiverad och klicka sedan på Nästa.
Skärm
9
Anslut tillfälligt den trådlösa Brother-enheten till åtkomstpunkten med en nätverkskabel (medföljer ej) och klicka på Nästa.
Skärm
Grafik
10
Välj den maskin som du vill konfigurera och klicka på Nästa. Om listan är tom ska du kontrollera att åtkomstpunkten och maskinen har slagits på och sedan klicka på Uppdatera.
Skärm
Obs Obs
Nodnamnet är som standard ”BRNxxxxxxxxxxxx”.
11
Guiden söker efter trådlösa nätverk som är tillgängliga från din maskin. Välj den åtkomstpunkt som du vill ansluta maskinen till och klicka sedan på Nästa.
Skärm
Obs Obs
Maskinens standard-SSID är ”SETUP”. Välj inte detta SSID.
Om listan är tom bör du kontrollera åtkomstpunktens strömförsörjning samt att åtkomstpunkten sänder SSID-informationen. Kontrollera även att maskinen och åtkomstpunkten är tillräckligt nära varandra för att kunna kommunicera trådlöst. Klicka sedan på Uppdatera.
Om åtkomstpunkten är inställd på att inte sända ett SSID kan du lägga till det manuellt genom att klicka på knappen Lägg till. Följ anvisningarna på skärmen för att ange Namn (SSID).
Skärm
12
Om nätverket inte är konfigurerat för verifiering och kryptering kommer nedanstående skärmbild att visas. Om du vill fortsätta med konfigurationen klickar du på OK och går till steg 14.
Skärm
13
Fyll sedan i fälten Nätverksnyckel och Bekräfta nätverksnyckel och klicka på Nästa.
Skärm
14
Klicka på Nästa. Inställningarna skickas till din maskin. Sidan Network Configuration skrivs ut. Inställningarna ändras inte om du väljer på Avbryt.
Skärm
Grafik
Obs Obs
Om du vill ställa in maskinens IP-adress manuellt klickar du på Ändra IP-adress och gör de IP-adressinställningar som krävs för ditt nätverk.
Kontrollpanelens inställningar ändras automatiskt till WLAN när trådlösa inställningar sänds till maskinen.
15
Kontrollera sidan Network Configuration. Välj statusen då den visas för Wireless Link Status på sidan Network Configuration. Klicka på Nästa.
Gå till steg 17 om din status är "Link OK.".
Gå till steg 16 om din status är "Failed To Associate".
Skärm
Obs Obs
Om du använder WEP och din status är "Link OK.", men maskinen inte kan hittas, kontrollerar du att du har angett WEP-nyckeln korrekt. WEP-nyckeln är skiftlägeskänslig.
16
Klicka på Slutför. Den trådlösa installationen misslyckades då det inte gick att ansluta till det trådlösa nätverket. Det beror troligen på felaktiga säkerhetsinställningar. Återställ skrivarserverns fabriksinställningar. (Se Återställa nätverksinställningarna till fabriksinställningarna.) Kontrollera det trådlösa nätverkets säkerhetsinställningar och prova att börja från steg 5 igen.
Skärm
17
Koppla bort nätverkskabeln mellan åtkomstpunkten (hubb eller router) och maskinen, och klicka på Nästa.
Skärm
18
Markera kryssrutan när du har bekräftat att de trådlösa inställningarna har slutförts och klicka sedan på Slutför.
Skärm
OK!
Du har nu slutfört den trådlösa nätverksinstallationen. Välj Installera programsviten MFL-Pro eller Inledande installation / Installera programsviten MFL-Pro i menyn på cd-skivan om du vill fortsätta att installera de drivrutiner och den programvara som behövs för att kunna använda enheten.
Obs Obs
Om det inte går att göra de trådlösa inställningarna visas ett felmeddelande när du installerar MFL-Pro Suite och installationen avbryts. Om det inträffar ska du gå till steg 5 och ställa in den trådlösa anslutningen igen.