Hem > Fax > Sända ett fax > Skicka samma fax till mer än en mottagare (gruppsändning)

Skicka samma fax till mer än en mottagare (gruppsändning)

Relaterade modeller:MFC‑L5710DN / MFC‑L5710DW / MFC‑L5715DN / MFC‑L6710DW / MFC‑L6910DN / MFC‑L6915DN / MFC‑EX910
Använd gruppsändningsfunktionen för att sända samma fax till flera faxnummer samtidigt.
  • Samma gruppsändning kan innehålla Grupper, nummer i adressboken och upp till 50 manuellt uppringda nummer.
  • Nummer i adressboken måste lagras i maskinminnet innan de kan användas i en gruppsändning.
  • Även gruppnummer måste sparas i maskinminnet innan de kan användas i en gruppsändning. I gruppnumren finns många lagrade adressboksnummer för enklare uppringning.

MFC-L5710DN/MFC-L5710DW/MFC-L5715DN

image

Om du inte använde adressboksnummer för grupper kan du gruppsända faxmeddelanden till det maximala antal platser som stöds av maskinen. För information om sändningsplatserna, se imageimage Närliggande information: Specifikationer

1. Ladda ditt dokument.
  2. Tryck på image [Fax].
    image
    Om alternativet för förhandsgranskning av fax är inställt på [] trycker du på image [Fax]>[Skicka fax].
  3. Tryck på image[Alternativ]>[Gruppsändning].
  4. Tryck på [Lägg till nr.].
    Du kan lägga till nummer till gruppsändningen på följande sätt:
    • Tryck på [Lägg till nr.] och ange ett nummer genom att använda LCD-skärmen.

Tryck på [OK].

image

Om du vill skicka en gruppsändning via en e-postadress trycker du på image, anger e-postadressen och trycker på [OK].

(På vissa modeller måste du ladda ner Internetfax för att kunna använda funktionen Internetfax och Skanna till e-postserver.)

• Tryck på [Lägg till från adressbok]. Visa numret som du vill lägga till i gruppsändningen genom att svepa upp eller ned, eller trycka på image eller image. Välj kryssrutorna för gruppsändningen. När du markerat alla nummer du önskar trycker du på [OK].
    • Tryck på [Sök i adressbok]. Ange namnet och tryck på [OK]. Tryck på namnet eller den första bokstaven i namnet och tryck sedan på siffran du vill lägga till.
  5. Tryck på [OK] när du är klar.
    image
    Om skrivaren visar image ska du trycka på den.
  6. Tryck på [Fax start].
    image
    • Maskinens tillgängliga minne varierar beroende på vilka jobb som sparas i minnet och hur många nummer som används för gruppsändning. Om du gruppsänder till maximalt antal tillgängliga nummer kommer du inte kunna använda dubbel åtkomst och fördröjt fax.
    • Om meddelandet [Minnet är fullt] visas trycker du på image eller [Avsluta] för att stoppa jobbet. Tryck på [Skicka nu] för att skicka det som finns i maskinens minne om fler än en sida har skannats.

MFC-L6710DW/MFC-L6910DN/MFC-L6915DN/MFC-EX910

image

Om du inte använder adressboksnummer för grupper kan du gruppsända faxmeddelanden till upp till 350 olika nummer.

1. Ladda ditt dokument.
  2. Tryck på image [Fax].
    image
    Om alternativet för förhandsgranskning av fax är inställt på [] trycker du på image [Fax]>[Skicka fax].
  3. Tryck på [Alternativ]>[Gruppsändning].
  4. Tryck på [Lägg till nr.].
    Du kan lägga till nummer till gruppsändningen på följande sätt:
    • Tryck på [Lägg till nr.] och ange ett nummer genom att använda LCD-skärmen.

Tryck på [OK].

image

Om du vill skicka en gruppsändning via en e-postadress trycker du på image, anger e-postadressen och trycker på [OK].

(På vissa modeller måste du ladda ner Internetfax för att kunna använda funktionen Internetfax och Skanna till e-postserver.)

• Tryck på [Lägg till från adressbok]. Visa numret som du vill lägga till i gruppsändningen genom att svepa upp eller ned, eller trycka på image eller image. Välj kryssrutorna för gruppsändningen. När du markerat alla nummer du önskar trycker du på [OK].
    • Tryck på [Sök i adressbok]. Ange namnet och tryck på [OK]. Tryck på namnet eller den första bokstaven i namnet och tryck sedan på siffran du vill lägga till.
  5. Tryck på [OK] när du är klar.
    image
    Om skrivaren visar image ska du trycka på den.
  6. Tryck på [Fax start].
    image
    • Maskinens tillgängliga minne varierar beroende på vilka jobb som sparas i minnet och hur många nummer som används för gruppsändning. Om du gruppsänder till maximalt antal tillgängliga nummer kommer du inte kunna använda dubbel åtkomst och fördröjt fax.
    • Om meddelandet [Minnet är fullt] visas trycker du på image eller [Avsluta] för att stoppa jobbet. Tryck på [Skicka nu] för att skicka det som finns i maskinens minne om fler än en sida har skannats.