Hem > Utskrift > Säker utskrift med ett USB-minne

Säker utskrift med ett USB-minne

Relaterade modeller:MFC‑L6910DN / MFC‑L6915DN / MFC‑EX910
Med USB-lagrad utskrift kan du spara data för säker utskrift till USB-minnet och skriva ut dem senare genom att ange ett lösenord på skrivarens kontrollpanel.
OBS

Krav på USB-minnet:

• Lagringsstorlek: 1 GB eller mer (16 GB eller mer rekommenderas)
  • Format: FAT32/exFAT
  • Data som lagras på ett USB-minne krypteras, men skyddas kanske inte mot obehörig åtkomst under alla omständigheter. Se till att du hanterar och lagrar data och USB-minnet säkert.
  • Det går endast att läsa data i ett USB-minne på skrivaren vars data det lagrar. Det går inte att läsa data på en annan skrivare, enhet eller dator.
  • Radera all lagrad data och formatera USB-minnet på datorn när du inte längre behöver USB-minnet till att lagra data från skrivaren och vill använda det till annat. Se USB-minnets bruksanvisning för anvisningar om att formatera eller rensa det.

För mer information om inställningar av skrivardrivrutinen imageimage Närliggande information

1. Anslut USB-minnet till USB-porten (bak).
    image
  2. Tryck på image.
  3. Tryck på image[Inställningar]>[Alla inställningar]>[Skrivare]>[Plats för lagring av jobb] på skrivarens kontrollpanel.
    image
    Om skrivaren visar menyn [Alla inställningar] på startskärmen hoppar du över menyn [Inställningar].
  4. Tryck på [USB-minne(bakre port)].
    Ett meddelande om start av USB-minnet visas på LCD-skärmen.
    OBS
    När du ändrar platsen för sparade utskriftsjobb raderas alla lagrade jobb, makro-, flödes- och teckensnittsdata i maskinens minne.
  5. Håll [OK] intryckt i två sekunder för att starta.
    Skrivaren startar om så att funktionen USB-lagrad utskrift aktiveras.
    OBS
    När skrivaren startar om för att aktivera funktionen USB-lagrad utskrift raderas makro-, flödesdata och teckensnittsdata från USB-minnet.
  6. Slutför inställningarna för alternativet säker utskrift i skrivardrivrutinen och aktivera utskriftskommandot i programmet.
  7. Svep till vänster eller höger på maskinens kontrollpanel eller tryck på image eller image för att visa alternativet [Säker utskrift] och tryck sedan på det.
  8. Svep upp eller ner eller tryck på image eller image för att visa användarnamnen och tryck sedan på ditt användarnamn.
  9. Ange ditt fyrsiffriga lösenord och tryck sedan på [OK].
  10. Bläddra upp eller ner eller tryck på image eller image för att visa utskriftsjobbet och tryck sedan på det.
  11. Ange det antal kopior som önskas och tryck sedan på [OK].
  12. Tryck på [Start].

Skrivaren skriver ut datauppgifterna och raderar utskriften från USB-minnet.

VIKTIGT
Koppla INTE loss USB-minnet från USB-porten (bak) förrän skrivaren har slutat skriva ut.