Home > Kopiëren > Kopiëren op beide zijden van het papier (tweezijdig)

Kopiëren op beide zijden van het papier (tweezijdig)

Verminder de hoeveelheid papier die u gebruikt door op beide zijden van het papier te kopiëren.
  • U moet uit de volgende opties een tweezijdige kopieerlay-out kiezen voordat u tweezijdig kunt beginnen te kopiëren.
  • De lay-out van uw originele document bepaalt welke tweezijdige kopieerlay-out u moet kiezen.
  • Gebruik voor belangrijke en tere documenten de glasplaat van het apparaat, niet de ADF (automatische documentinvoer).

• Als u de functie automatisch tweezijdig kopiëren wilt gebruiken, moet u uw document in de ADF (automatische documentinvoer) plaatsen.
  • Als u handmatig tweezijdige kopieën maakt van een tweezijdig document, gebruikt u de glasplaat.
  • Selecteer papier van A4-formaat wanneer u de optie voor tweezijdig kopiëren gebruikt.
Staand
Tweezijdig naar tweezijdig
image
Enkelzijdig naar tweezijdig (lange zijde omdraaien)
image
Enkelzijdig naar tweezijdig (korte zijde omdraaien)
image
Liggend
Tweezijdig naar tweezijdig
image
Enkelzijdig naar tweezijdig (lange zijde omdraaien)
image
Enkelzijdig naar tweezijdig (korte zijde omdraaien)
image
  1. Plaats uw document.
    OPMERKING
    • (Voor MFC-L5710DN/MFC-L5710DW/MFC-L5715DN/MFC-L6710DW/MFC-L6910DN/MFC-L6915DN/MFC-EX910) Plaats uw dubbelzijdige document in de ADF (automatische documentinvoer). Als u de glasplaat gebruikt voor uw tweezijdige document, selecteert u de optie [1-zijdig⇒2-zijdig].
    • (Voor DCP-L5510DW) Plaats uw dubbelzijdige document op de glasplaat.
  2. Druk op image [Kopie].
  3. Voer het aantal kopieën in.
  4. Druk op [Opties]>[2-zijdige kopie].
  5. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Als u tweezijdige kopieën wilt maken van een tweezijdig document, drukt u op [2-zijdig⇒2-zijdig].

• Als u tweezijdige kopieën wilt maken van een enkelzijdig document, volgt u de onderstaande stappen:

1. Druk op [Lay-out] en vervolgens op [Lange zijde omslaan] of [Korte zijde omslaan] om de lay-outopties te wijzigen.
      2. Druk op [1-zijdig⇒2-zijdig].
    OPMERKING
    (Voor DCP-L5510DW) Als u de optie [2-zijdig⇒2-zijdig] selecteert, kunt u de ADF (automatische documentinvoer) niet gebruiken. Gebruik de glasplaat.
  6. Druk op [OK] wanneer u klaar bent. (Als de knop [OK] wordt weergegeven.)
  7. Druk op [Start].

Als u het document in de ADF (automatische documentinvoer) hebt geplaatst, scant het apparaat de pagina's en begint deze vervolgens met afdrukken.

8. Als u de glasplaat gebruikt, herhaalt u de volgende stappen voor elke pagina van het document:
    image
    • Voor een tweezijdig document draait u het blad om langs de lange zijde om de andere zijde te scannen.

• Plaats de volgende pagina op de glasplaat en druk vervolgens op [Doorgaan] om de pagina te scannen.
    • Wanneer alle pagina's zijn gescand, drukt u op [Voltooien].