Home > Fax > Een fax verzenden > Dezelfde fax naar meer dan een geadresseerde verzenden (groepsverzenden)

Dezelfde fax naar meer dan een geadresseerde verzenden (groepsverzenden)

Gerelateerde modellen:MFC‑L5710DN / MFC‑L5710DW / MFC‑L5715DN / MFC‑L6710DW / MFC‑L6910DN / MFC‑L6915DN / MFC‑EX910
Gebruik de functie groepsverzenden om dezelfde fax tegelijkertijd naar meerdere faxnummers te verzenden.
  • Dezelfde groepsverzending kan groepen, adresboeknummers en maximaal 50 handmatig gekozen nummers bevatten.
  • Adresboeknummers moeten in het geheugen van het apparaat zijn opgeslagen voordat u ze kunt gebruiken voor rondsturen.
  • Ook groepsnummers moeten in het geheugen van het apparaat zijn opgeslagen voordat u ze kunt gebruiken voor rondsturen. Groepsnummers omvatten vele opgeslagen adresboeknummers voor eenvoudiger kiezen.

MFC-L5710DN/MFC-L5710DW/MFC-L5715DN

image

Als u geen van de adresboeknummers voor groepen gebruikt, kunt u faxen rondsturen naar het maximale aantal locaties dat uw apparaat ondersteunt. Voor informatie over locaties voor groepsverzenden imageimage Verwante informatie: Specificaties

1. Plaats uw document.
  2. Druk op image [Fax].
    image
    Wanneer de optie voor Faxvoorbeeld is ingesteld op [Aan], drukt u op image [Fax]>[Faxen verzenden].
  3. Druk op image[Opties]>[Rondsturen].
  4. Druk op [Nummer toevoegen].
    U kunt op de volgende manier nummers aan de groepsverzending toevoegen:
    • Druk op [Nummer toevoegen] en voer een nummer in met behulp van het LCD-scherm.

Druk op [OK].

image

Als u wilt groepsverzenden met behulp van een e-mailadres, drukt u op image, voert u het e-mailadres in en drukt u op [OK].

(Voor bepaalde modellen moet u Internetfax downloaden om de functies Internetfax en Scannen naar e-mailserver te gebruiken.)

• Druk op [Toevoegen uit adresboek]. Veeg omhoog of omlaag of druk op image of image om het nummer weer te geven dat u aan de groepsverzending wilt toevoegen. Selecteer de selectievakjes van de groepsverzending. Nadat u alle gewenste nummers hebt geselecteerd, drukt u op [OK].
    • Druk op [Zoeken in adresboek]. Druk op de naam en druk op [OK]. Druk op de naam of de eerste letter van de naam en druk vervolgens op het nummer dat u wilt toevoegen.
  5. Druk op [OK] wanneer u klaar bent.
    image
    Als uw apparaat image weergeeft, drukt u er op.
  6. Druk op [Fax start].
    image
    • Hoeveel geheugen op het apparaat beschikbaar is, hangt af van het soort opdrachten in het geheugen en de nummers die u gebruikt voor het rondsturen. Als u de fax naar het maximale aantal nummers stuurt, kunt u de tweevoudige werking en uitgestelde fax niet gebruiken.
    • Als het bericht [Geheugen vol] verschijnt, drukt u op image of [Stoppen] om de taak te stoppen. Als meer dan een pagina werd gescand, drukt u op [Nu verzenden] om het deel te verzenden dat zich in het geheugen van het apparaat bevindt.

MFC-L6710DW/MFC-L6910DN/MFC-L6915DN/MFC-EX910

image

Als u geen van de adresboeknummers voor groepen gebruikt, kunt u faxen rondsturen naar maximaal 350 verschillende nummers.

1. Plaats uw document.
  2. Druk op image [Fax].
    image
    Wanneer de optie voor Faxvoorbeeld is ingesteld op [Aan], drukt u op image [Fax]>[Faxen verzenden].
  3. Druk op [Opties]>[Rondsturen].
  4. Druk op [Nummer toevoegen].
    U kunt op de volgende manier nummers aan de groepsverzending toevoegen:
    • Druk op [Nummer toevoegen] en voer een nummer in met behulp van het LCD-scherm.

Druk op [OK].

image

Als u wilt groepsverzenden met behulp van een e-mailadres, drukt u op image, voert u het e-mailadres in en drukt u op [OK].

(Voor bepaalde modellen moet u Internetfax downloaden om de functies Internetfax en Scannen naar e-mailserver te gebruiken.)

• Druk op [Toevoegen uit adresboek]. Veeg omhoog of omlaag of druk op image of image om het nummer weer te geven dat u aan de groepsverzending wilt toevoegen. Selecteer de selectievakjes van de groepsverzending. Nadat u alle gewenste nummers hebt geselecteerd, drukt u op [OK].
    • Druk op [Zoeken in adresboek]. Druk op de naam en druk op [OK]. Druk op de naam of de eerste letter van de naam en druk vervolgens op het nummer dat u wilt toevoegen.
  5. Druk op [OK] wanneer u klaar bent.
    image
    Als uw apparaat image weergeeft, drukt u er op.
  6. Druk op [Fax start].
    image
    • Hoeveel geheugen op het apparaat beschikbaar is, hangt af van het soort opdrachten in het geheugen en de nummers die u gebruikt voor het rondsturen. Als u de fax naar het maximale aantal nummers stuurt, kunt u de tweevoudige werking en uitgestelde fax niet gebruiken.
    • Als het bericht [Geheugen vol] verschijnt, drukt u op image of [Stoppen] om de taak te stoppen. Als meer dan een pagina werd gescand, drukt u op [Nu verzenden] om het deel te verzenden dat zich in het geheugen van het apparaat bevindt.