Home > Netwerk > Ondersteunde basisnetwerkfuncties

Ondersteunde basisnetwerkfuncties

Het apparaat ondersteunt verschillende functies, afhankelijk van het besturingssysteem. In de volgende tabel ziet u welke netwerkfuncties en verbindingen door de verschillende besturingssystemen worden ondersteund.

Besturingssystemen

Windows

Windows Server

macOS

Afdrukken

Ja

Ja

Ja

Scannen

Ja

Ja

PC-Fax verzenden (op bepaalde modellen beschikbaar)

Ja

Ja

PC-Fax ontvangen (op bepaalde modellen beschikbaar)

Ja

Beheer via een webbrowser *1

Ja

Ja

Ja

Status Monitor

Ja

Driver Deployment Wizard

Ja

Ja

*1
Het standaardwachtwoord voor het beheer van de apparaatinstellingen vindt u op de achterzijde van het apparaat bij "Pwd". Het verdient aanbeveling het standaardwachtwoord onmiddellijk te wijzigen om ongeautoriseerde toegang tot het apparaat te voorkomen.
image
  • Wanneer u uw apparaat wilt verbinden met een extern netwerk zoals het internet, zorg er dan voor dat u uw netwerkomgeving goed beschermt met een aparte firewall (of andere oplossing) om te voorkomen dat informatie kan uitlekken als gevolg van onjuiste instellingen of ongeoorloofde toegang door kwaadwillenden.

• Wanneer uw apparaat verbinding heeft met het wereldwijde netwerk, wordt een waarschuwing weergegeven. Wanneer u deze waarschuwing ziet, raden wij u aan om uw netwerkinstellingen te controleren en vervolgens verbinding te maken met een beveiligd netwerk.

• Wanneer u op het apparaat de functie voor het filteren van communicatie via het wereldwijde netwerk inschakelt, wordt de toegang van het wereldwijde netwerk geblokkeerd. De functie voor het filteren van communicatie via het wereldwijde netwerk kan de ontvangst van bepaalde afdruk- of scantaken vanaf een computer of mobiel apparaat met een wereldwijd IP-adres tegenhouden.