Home > Routineonderhoud > Verbruiksartikelen vervangen > De drumeenheid vervangen

De drumeenheid vervangen

1. Zorg ervoor dat het apparaat ingeschakeld is.
  2. Open het frontdeksel.
    image
  3. Verwijder de module met de tonercartridge en drumeenheid uit het apparaat.
    image
  4. Duw de groene vergrendelhendel omlaag en haal de tonercartridge uit de drumeenheid.
    image
  5. Pak de nieuwe drumeenheid uit.
  6. Verwijder de bescherming.
    image
  7. Duw de tonercartridge stevig in de nieuwe drumeenheid tot de tonercartridge vastklikt.
    image
    image
    Zorg ervoor dat u de tonercartridge correct plaatst. Zoniet, kan hij van de drumeenheid loskomen.
  8. Plaats de module met de tonercartridge en de drumeenheid terug in het apparaat.
    image
  9. Sluit het frontdeksel van het apparaat.
OPMERKING
  • De drum slijt door gebruik en het draaien van de drum en de interactie met papier, toner en andere materialen in het papierpad. Bij het ontwerpen van dit product besloot Brother om de gebruiksduur van de drum te laten bepalen door het aantal rotaties van de drum. Wanneer een drum de in de fabriek vastgelegde rotatielimiet die overeenstemt met het nominale aantal pagina's heeft bereikt, zal de LCD van het product u adviseren om de drum te vervangen. Het product blijft werken, maar de afdrukkwaliteit neemt af.
  • Als de niet-verpakte drumeenheid aan direct zonlicht wordt blootgesteld (of langdurig aan kamerlicht), dan kan de eenheid beschadigd zijn.
  • Er zijn vele factoren die invloed hebben op de eigenlijke gebruiksduur van de drum, zoals temperatuur, vochtigheid, gebruikte papiersoort en toner, enz. In ideale omstandigheden wordt de gemiddelde levensduur van de drum geschat op ongeveer 75.000 pagina's op basis van drie pagina's per taak en 45.000 pagina's op basis van één pagina per taak (A4/Letter enkelzijdige pagina's). Het aantal pagina's kan beïnvloed worden door tal van factoren, met inbegrip van, maar niet beperkt tot het mediatype en het mediaformaat.

Wij hebben geen invloed op de vele factoren die de gebruiksduur van de drum bepalen en kunnen derhalve geen minimumaantal pagina's garanderen dat door uw drum zal worden afgedrukt.

• Het apparaat mag alleen in een schone, stofvrije omgeving met voldoende ventilatie worden gebruikt.

Wij adviseren u originele Brother-verbruiksartikelen te gebruiken voor stabiele afdrukkwaliteit en prestaties. Niet alle niet-originele verbruiksartikelen veroorzaken problemen, maar de mogelijkheid bestaat dat sommige van dergelijke artikelen een negatieve impact hebben op de afdrukkwaliteit of storingen veroorzaken. Indien schade het gevolg is van het gebruik van niet-originele verbruiksartikelen, worden de reparatiekosten van uw apparaat mogelijk door Brother aangerekend, ook al hebt u nog garantie op het apparaat.