Home > Routineonderhoud > Verbruiksartikelen vervangen

Verbruiksartikelen vervangen

U moet de verbruiksartikelen vervangen wanneer het apparaat aangeeft dat de levensduur van het artikel afgelopen is.
BELANGRIJK
  • Om problemen met de afdrukkwaliteit te vermijden, mag u NOOIT de onderdelen aanraken die in de afbeeldingen als schaduw zijn weergegeven.

Tonercartridge

Tonercartridge

Drumeenheid

Drumeenheid
    image
OPMERKING
  • Zorg ervoor dat u de gebruikte verbruiksartikelen in een goed afgesloten zak opbergt zodat er geen tonerstof uit de cartridge wordt gemorst.
  • Ga naar www.brother.com/original voor instructies over het terugsturen van gebruikte verbruiksartikelen naar het inzamel- en recyclingprogramma van Brother. Als uw lokale Brother-vestiging nog geen inzamelprogramma heeft of als u het gebruikte verbruiksartikel niet wilt terugsturen, gooi het dan weg volgens de lokale voorschriften, gescheiden van het huishoudelijk afval. Indien u vragen hebt, kunt u contact opnemen met uw plaatselijke afvalverzamelplaats.
  • We raden aan om zowel de nieuwe als de gebruikte verbruiksartikelen op een stuk papier te plaatsen zodat de inhoud ervan niet per ongeluk wordt gemorst of verspreid.
  • Als u papier gebruikt dat niet gelijkwaardig is aan de aanbevolen afdrukmedia, kan de levensduur van de verbruiksartikelen en van de onderdelen van het apparaat korter zijn.
  • De verwachte levensduur van de tonercartridges is gebaseerd op ISO/IEC 19752. Hoe vaak deze moet worden vervangen hangt af van het afdrukvolume, percentage dekking, gebruikte mediatypes en het in- en uitschakelen van het apparaat.
  • Hoe vaak verbruiksartikelen behalve tonercartridges moeten worden vervangen hangt af van het afdrukvolume, gebruikte mediatypes en het in- en uitschakelen van het apparaat.
  • Ga voorzichtig met de tonercartridge om. Als u toner op uw handen of kleren morst, veegt of was u het onmiddellijk met koud water.
image
  • Zowel de tonercartridge als de drumeenheid zijn uitgerust met een Integrated Circuit (IC)-chip. Raak deze oppervlaken NIET aan. Door de IC-chips aan te raken, kan er vervuiling of schade optreden en kan het apparaat deze componenten mogelijk niet meer goed detecteren.