Home > Fax > Faxen ontvangen > Opties voor geheugenontvangst > Gebruik PC-Fax ontvangen om ontvangen faxen over te dragen naar uw computer (alleen Windows)

Gebruik PC-Fax ontvangen om ontvangen faxen over te dragen naar uw computer (alleen Windows)

Gerelateerde modellen:MFC‑L5710DN / MFC‑L5710DW / MFC‑L5715DN / MFC‑L6710DW / MFC‑L6910DN / MFC‑L6915DN / MFC‑EX910
Schakel de functie PC-Fax ontvangen in om inkomende faxen automatisch op te slaan in het geheugen van het apparaat en ze vervolgens naar de computer te verzenden. Gebruik uw computer voor het weergeven en het opslaan van deze faxen.
Op uw computer moet speciale software voor PC-Fax ontvangen zijn geïnstalleerd om ontvangen faxberichten naar de computer te kunnen overzetten.

Zelfs als u uw computer hebt uitgeschakeld ('s nachts of in het weekend bijvoorbeeld), ontvangt uw apparaat faxen en slaat hij deze op in het geheugen.

Wanneer u uw computer inschakelt en de software PC-FAX Ontvangen actief is, brengt uw apparaat uw faxen automatisch over naar uw computer.

Als u [Backup Print: Aan] selecteerde, drukt het apparaat de fax ook af.

1. Druk op image [Instellingen]>[Alle instellingen]>[Fax]>[Ontvangstmenu]>[PC-Fax ontv.].
    image
    Als het [Alle instellingen]-menu wordt weergegeven op het Home-scherm van uw apparaat, slaat u het [Instellingen]-menu over.
  2. Druk op [Aan].
  3. Druk op [OK] en volg de instructies op het LCD-scherm.
    image
    • PC-Fax Ontvangen is niet beschikbaar voor macOS.
    • Als u een foutmelding kreeg en het apparaat de faxen in het geheugen niet kan afdrukken, kunt u deze instelling gebruiken om uw faxen naar uw computer over te brengen.
  4. Druk op [<USB>] of de naam van de computer als u faxen wilt ontvangen terwijl u met een netwerk bent verbonden, en druk vervolgens op [OK].
  5. Druk op [Backup Print: Aan] of [Backup Print: Uit].
  6. Druk op image.