Termer og begreper for trådløse nettverk

Hvis du vil bruke maskinen på et trådløst nettverk, må du konfigurere maskinen slik at innstillingene samsvarer med dem som brukes på det eksisterende trådløse nettverket. Dette avsnittet omhandler noen av de viktigste termene og begrepene for disse innstillingene, og kan være nyttige når du konfigurerer maskinen for et trådløst nettverk.

SSID (Service Set Identifier) og kanaler

Du må konfigurere SSID-en og en kanal for å angi det trådløse nettverket du vil koble til.
SSID
Hvert enkelt trådløst nettverk har et eget unikt nettverksnavn, som i teknisk sammenheng omtales som SSID eller ESSID (Extended Servise Set Identifier). SSID-en er en verdi på 32 biter eller mindre, og er tildelt til tilgangspunktet. De trådløse nettverksenhetene du vil knytte til det trådløse nettverket, må passe til tilgangspunktet. Tilgangspunkt og trådløse nettverksenheter sender regelmessig ut trådløse pakker (omtales som en beacon-pakke), som inneholder SSID-informasjon. Når din trådløse nettverksenhet mottar en beacon-pakke, kan du identifisere det trådløse nettverket som er nært nok for at radiobølgene når enheten din.
Kanaler
Trådløse nettverk bruker kanaler. Hver enkelt trådløs kanal er på forskjellig frekvens. Det finnes opptil 14 forskjellige kanaler som kan brukes på et trådløst nettverk. I mange land er imidlertid kun et begrenset antall kanaler tilgjengelige. For ytterligere informasjon, se Trådløst nettverk via Ethernet.