Pålitelighetskontroll og kryptering

De fleste trådløse nettverk bruker én eller annen form for sikkerhetsinnstilling. Disse sikkerhetsinnstillingene definerer pålitelighetskontrollen (hvordan enheter identifiserer seg overfor nettverket) og krypteringen (hvordan data krypteres når de sendes på nettverket). Hvis du ikke spesifiserer disse alternativene på korrekt måte når du konfigurerer den trådløse Brother-enheten, vil den ikke kunne koble til det trådløse nettverket. Derfor må du være nøyaktig ved konfigurering av disse alternativene. Se informasjonen nedenfor for å finne ut hvilke pålitelighetskontroll- og krypteringsmetoder som støttes av den trådløse Brother-enheten.

Pålitelighetskontrollmetoder

Brother-maskinen støtter følgende metoder:
Åpent system
Trådløse enheter får tilgang til nettverket uten pålitelighetskontroll.
Delt nøkkel
En hemmelig, forhåndsinnstilt nøkkel deles av alle enheter som ønsker tilgang til det trådløse nettverket.
Den trådløse Brother-maskinen bruker WEP-nøkler som forhåndsinnstilt nøkkel.
WPA-PSK/WPA2-PSK
Aktiverer en Wi-Fi Protected Access™ Pre-shared key (WPA-PSK/WPA2-PSK), som igjen aktiverer den trådløse Brother-maskinen slik at denne knyttes til tilgangspunkt med TKIP for WPA-PSK eller AES for WPA-PSK og WPA2-PSK (WPA-Personal).

Krypteringsmetoder

Kryptering brukes for å sikre dataene som sendes over det trådløse nettverket. Den trådløse Brother-maskinen støtter følgende krypteringsmetoder:
Ingen
Ingen krypteringsmetode brukes.
WEP
Ved bruk av WEP (Wired Equivalent Privacy) overføres og mottas dataene med en sikkerhetsnøkkel.
TKIP
TKIP (Temporal Key Integrity Protocol) gir ny nøkkel for hver pakke ved å kombinere meldingsintegritetskontroll og en dynamisk nøkkelmekanisme.
AES
AES (Advanced Encryption Standard) er en Wi-Fi®-godkjent, sterk krypteringsstandard.

Nettverksnøkkel

Det finnes noen regler for hver sikkerhetsmetode:
Åpent system / Delt nøkkel med WEP
Denne nøkkelen er en 64-biters eller 128-biters verdi som må angis i ASCII-format eller heksadesimalt format.
64 (40)-biters ASCII:
Bruker fem teksttegn, f.eks. "WSLAN" (det skilles mellom små og store bokstaver).
64 (40)-biters heksadesimal:
Bruker ti tegn med heksadesimale data, f.eks. "71f2234aba".
128 (104)-biters ASCII:
Bruker 13 teksttegn, f.eks. "Wirelesscomms" (det skilles mellom små og store bokstaver).
128 (104)-biters heksadesimal:
Bruker 26 tegn med heksadesimale data, f.eks. "71f2234ab56cd709e5412aa2ba".
WPA-PSK/WPA2-PSK og TKIP eller AES
Bruker en forhåndsdelt nøkkel (PSK - PreShared Key) som består av åtte eller flere tegn, opptil maksimalt 63 tegn.